Určete, o které druhy skladů se jedná umísťují se ve sklepních prostorech a v jejich blízkosti nesmí procházet teplonosné potrubí. Je třeba zcela vyloučit přímé osvětlení. Teplota skladů je 12°C. Teplota v těchto skladech musí dosahovat od -4 do 10 °C. Skladuje se zde maso mléko, lahůdky, cukrářské výrobky. Zvlášť je nutno skladovat ryby, drůbež, zvěřinu nebo vejce Je zde možné skladovat dlouhodobě mrazené potraviny, v mrazících skříních, pultech, boxech apod. s teplotou – 18 °C. Zřizují se v bezprostřední blízkosti kuchyně, výčepu, baru, cukrářské výroby atd., jsou určeny ke skladování potravin a nápojů potřebných obvykle na jeden den. Chladné Chlazené Mrazící Příruční
Zdroje: BERÁNEK, Jaromír; KOTEK, Pavel. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996, ISBN 80-7169-400-2