Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
Advertisements

HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y Houbová smaženice Porcí : 4 Doba přípravy : 35 min Použité suroviny: 800 g čerstvých hub | 1 ks cibule | 100.
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
OVESNÉ KULIČKY (Rahima) 20/10/15 | Recept | AfghánistánAfghánistán
Využití ovoce v kuchyni
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Příprava drůbeže pečením
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
TAVENÉ SÝRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hovězí vývar se smaženým hráškem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Přesnídávkové polévky
Lité těsto.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
ŠPAGETYS RAJČATOVOU OMÁČKOU A CUKETOU
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_09_PRVOUKA_ZELENINA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Dršťková z vepřových žaludků
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
Druhy zeleniny VY_32_INOVACE_18
Kuchařské repetorium 3. ročník – kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
Bylinky Šťovík kyselý Hana a Petr Ulrychovi Užívá se převážně zevně
Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
Bc. Anna Hana Kučeráková
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Kalorimetrická rovnice
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Letní pozdrav.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Transkript prezentace:

Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami  (Tamara) 24/11/14 | Recept | Gruzie http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00021/gruzinsky-lilkovy-salat-s-barevnymi-paprikami

Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami (Tamara) Lilek je v gruzínské kuchyni velice používanou zeleninou a často se podává pečený či smažený na plátky jako samostatný chod. Proslulým pokrmem z Gruzie je například lilek plněný pastou z vlašských ořechů, aneb batridžani nigvzit. Nejčastěji se však lilek smaží či dusí spolu s další zeleninou v různých kombinacích, z čehož vzniká lahodný zeleninový guláš adžapsandali. Náš recept s barevnými paprikami má spíše podobu salátu a chutná skvěle jak za tepla, tak za studena. Pro silnější nátury vřele doporučujeme obohatit seznam surovin o čili papričku.

Doba přípravy: CCA 40min Nasytí: 3 osoby Na přípravu potřebujeme: 500 - 600 g lilku 4 barevné papriky 4 středné velké cibule olej na smažení 2 – 3 stroužky česneku špetka soli bylinky na ochucení: koriandr, petržel, bazalka Postup: Plátky lilku osmažíme dozlatova. Poté je vložíme do cedníku, aby z nich odkapal přebytečný olej. Na stejné  pánvi osmažíme cibule, které jsme předtím nahrubo nasekali. Přidáme nasekané papriky. Na závěr vše vožíme do mísy, přidáme vymačkaný česnek a nasekané bylinky. Osolíme dle chuti. Tamara Tento recept máme od naší gruzínské kolegyně Tamarky, na kterou rádi vzpomínáme.

Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016