Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami (Tamara) 24/11/14 | Recept | Gruzie http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00021/gruzinsky-lilkovy-salat-s-barevnymi-paprikami
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami (Tamara) Lilek je v gruzínské kuchyni velice používanou zeleninou a často se podává pečený či smažený na plátky jako samostatný chod. Proslulým pokrmem z Gruzie je například lilek plněný pastou z vlašských ořechů, aneb batridžani nigvzit. Nejčastěji se však lilek smaží či dusí spolu s další zeleninou v různých kombinacích, z čehož vzniká lahodný zeleninový guláš adžapsandali. Náš recept s barevnými paprikami má spíše podobu salátu a chutná skvěle jak za tepla, tak za studena. Pro silnější nátury vřele doporučujeme obohatit seznam surovin o čili papričku.
Doba přípravy: CCA 40min Nasytí: 3 osoby Na přípravu potřebujeme: 500 - 600 g lilku 4 barevné papriky 4 středné velké cibule olej na smažení 2 – 3 stroužky česneku špetka soli bylinky na ochucení: koriandr, petržel, bazalka Postup: Plátky lilku osmažíme dozlatova. Poté je vložíme do cedníku, aby z nich odkapal přebytečný olej. Na stejné pánvi osmažíme cibule, které jsme předtím nahrubo nasekali. Přidáme nasekané papriky. Na závěr vše vožíme do mísy, přidáme vymačkaný česnek a nasekané bylinky. Osolíme dle chuti. Tamara Tento recept máme od naší gruzínské kolegyně Tamarky, na kterou rádi vzpomínáme.
Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016