DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Věda v 19. století II. Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Advertisements

Společnost před 1. světovou válkou
VY_ 32_INOVACE_D.13.
Vědecký a technický pokrok na konci 19.století
Věda v 19. století I. Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Alfred Nobel Vynálezce dynamitu.
Svět techniky a já.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vytvořila Eliška Horáková
VY_52_INOVACE_PRV.3.23_Lidé a technika _pracovní list
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Věda a technika konce 19.st.
Poznej Evropu – Švédsko
Osobnosti v chemii Richard Horký.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Nobelova cena Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka.
Věda, technika, vynálezy a pokrok – přelom 19. a 20. století
Thomas Alva Edison.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
OBJEVY KOLEM NÁS Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost 5 Autor: Mgr. Martina Durinová.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis – Světová výstava, vynálezy.
Doprava a spoje Autor: Matěj Nováček, 8tř. Suezský průplav zkráceně Suetz, otevřen roku 1869 je 163 km dlouhý průplav v Egyptě spojující Středozemní a.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_3_FIG_03_BULGARIA.
DRUHÁ FÁZE PRŮMYSLOVÉ REVOLUCE – OBJEVY A VYNÁLEZY NOBELOVA CENA Autor: Nikola Šimánková, 8.ročník.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Vynálezy a vynálezci.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu INOVACE_32_Nicolas.
(2.průmyslová revoluce). obrovský technický pokrok nové výrobní postupy využití nových materiálů nové zdroje energie.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Japonsko v 19.století.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_16_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Hudební přehrávače Základní škola Libina, příspěvková.
 Průmyslová revoluce  Parní stroj  Objevy a vynálezy svět: Doprava, vědecký a technický pokrok, spalovací motory, využití elektrické energie  Objevy.
Nobelovy ceny. Nobelova cena Každoročně udělované ocenění za významný vědecký výzkum, technický objev nebo za přínos lidské společnosti Uděluje se v oblasti:
Jaroslav Seifert „Kdo hledá, bývá očekáván. Kdo čeká, je jen nalezen.“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
Thomas Alva Edison – geniální vynálezce
Průmyslová revoluce 9 Technická revoluce.
Doprava a spoje Miloš Bečka a Dominik Bařina, 8. A.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Šablona III/2 VYNÁLEZY A OBJEVY 18. – 20. STOLETÍ Mgr
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VZDĚLÁVACÍ OBOR: Dějepis
Věda, vynálezci, objevitelé
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
GRAHAM BELL VY_32_INOVACE_F15
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Organická chemie Autor: Mgr. Iva Hirschová
Poznej Evropu – Švédsko
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Martin Pivnička
Sada 3 Člověk a společnost ZŠ Pačejov
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_06_Vynálezy mění svět Regina Byrtusová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vynálezy menia svet Eiffelovu vežu postavili podľa plánov geniálneho staviteľa, inžiniera a matematika Gustava Alexandra Eiffela v roku 1889 pri príležitosti.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Průmyslová revoluce 10 Technická revoluce.
modernizace společnosti
MEZI REVOLUCÍ A PRVNÍ SVĚTOVOU VÁLKOU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0969 Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Vynálezy a vynálezci 19.st. I. Autor Mgr. Klára Jarošová Tematický okruh 19.století Ročník kvarta/ třetí ročník Datum tvorby 20.10.2013 Anotace Prezentace slouží jako doplnění dějepisného výkladu na interaktivní tabuli Metodický pokyn Např.: prezentace je určena k doplnění výkladu nebo k opakování Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

Vynálezy a vynálezci 19.st. I.

Za co všechno vděčíme 19.století ? GRAMOFONOVÁ DESKA KINEMATOGRAF DYNAMO VZNĚTOVÝ MOTOR TELEFON PARNÍ ŽELEZNICE DYNAMIT MORSEOVKA PARNÍK MIKROFON A mnoho dalších užitečných věcí PNEUMATIKA AUTOMOBIL

Myslím, že mě znáte. Jmenuji se Alexander Graham Bell. I mé jméno napovídá, který z vynálezů z mé dílny se stal nesmírně populárním. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Alexander_Graham_Bell.jpg (20.10.2013)

Ano, je to on. TELEFÓN Moje matka i žena byly hluché a já se většinu svého života zabýval sluchem, řečí a přístroji s tím souvisejícími.

Ale kdo další vynalezl co? GRAMOFONOVÁ DESKA DYNAMO DYNAMIT MORSEOVKA MIKROFON PNEUMATIKA AUTOMOBIL KINEMATOGRAF VZNĚTOVÝ MOTOR PARNÍ ŽELEZNICE PARNÍK TELEGRAF Thomas Alva Edison George Stevenson Robert Fulton John B. Dunlop Michael Faraday Rudolf Diesel Samuel Morse Bratři Lumiérové Carl F. Benz a Gottlieb Daimler Alfred Nobel Emil Berliner

Žárovka Gramofonová deska Mikrofon Kinematograf Například panu Edisonovi vděčíme za více než jeden vynález. Určíte alespoň čtyři? Žárovka Gramofonová deska Moc chytrý pán ten Thomas Alva Edison. Byl to americký obchodník a jeho vynálezy změnily svět na vždy. Mikrofon Kinematograf

To švédský vědec, Alfred Nobel, objevil velmi užitečnou a zároveň velice nebezpečnou látku. Tomuto vynálezu padl za oběť i Nobelův mladší bratr Emil při výbuchu v továrně při manipulaci s nitroglycerinem. DYNAMIT

NOBELOVA CENA Alfred Nobel ve své závěti rozhodl, že jeho majetek bude vložen do fondu, z něhož bude každoročně udělována cena za významné vědecké objevy, literární tvorbu a zásluhy o mír ve světě. Tato cena (resp. finanční odměna k ní) je vyplácena pouze z úroků peněz nacházejících se na účtu fondu. Nobelova cena byla poprvé udělena v roce 1901, roku 1968 bylo přidáno i ocenění za ekonomii. Dnes je Nobelova cena obecně považována za nejvyšší ocenění, jakého může umělec, vědec nebo státník dosáhnout.

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Alexander_Graham_Bell (20.20.2013) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Alexander_Graham_Bell.jpg (20.10.2013) http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900234271.jpg (20.10.2013) http://cs.wikipedia.org/wiki/Thomas_Alva_Edison (20.10.2013) http://cs.wikipedia.org/wiki/Alfred_Nobel (20.10.2013)