Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Sociální správa - prosinec
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Dávky sociální péče pro občany těžce zdravotně postižené
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Péče a pracovní vztahy Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Labyrintem pomoci Matěj Lejsal Domov Sue Ryder, o.p.s.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Fakultní nemocnice Ostrava
Knihovna a Veřejná služba?.  Září 2009 – Prosinec 2011  30 hodin měsíčně  doba trvání 1 rok.
Elektronická publikace
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Bc. Helena Selucká, Bc. Zdena Rousková SKIP Sekce služeb osobám se specifickými potřebami
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Dávky pomoci v hmotné nouzi. Předmět úpravy (§ 1) - Poskytování pomoci - Základní životní podmínky (biologické, psychické a sociální) (biologické, psychické.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Péče o těžce zdravotně postižené Právní úprava zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením prováděcí vyhláška.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Deinstitucionalizace: Od expertních posudků k praktickým experimentům Jan Paleček Centrum pro výzkum a inovaci v sociálních službách, o.s.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Institut veřejné služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Z ÁKON O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 108/2006 S B.. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Katedra sociální práce a sociální politiky Katedra sociální práce a sociální politiky.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Správa sociálního zabezpečení
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Obecná část daňového práva procesního I
Obsah veřejných rozpočtů III
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Aktivní senior v České Skalici.
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Spotřební koš ve školním stravování
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Sociální šetření a legislativa
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
člen Asociace občanských poraden
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Kvalita sociálních služeb Markéta K. Holečková, MPSV
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc. 04/07/06 Vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti problematiky seniorů Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

04/07/06 Téma 1 VYBRANÉ PRÁVNÍ PŘEDPISY VE VZTAHU K POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍCH DÁVEK Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Lektoři Mgr. Helena Kocmanová Anna Hadravová 04/07/06 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

04/07/06 Vybrané právní předpisy ve vztahu k poskytování sociálních služeb a sociálních dávek Osnova přednášek 1. 1. Obecně k pojmu a obsahu sociální péče a základní právní předpisy v této oblasti.Vybraná ustanovení zákona ČNR č. 114/1988, o působnosti orgánů ČR v sociálním zabezpečení, zákon č. 100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení, prováděcí vyhláška MPSV k zákonu o sociálním zabezpečení č. 182/1991Sb., 2. Zákon č. 108/2006Sb., o sociálních službách, .Zákon č. 111/2006Sb., o pomoci hmotné nouzi a Zákon č. 110/2006Sb., o životním a existenčním minimu Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

04/07/06 Vybrané právní předpisy ve vztahu k poskytování sociálních služeb a sociálních dávek Osnova přednášek 3. Zákon č. 108/2006Sb., o sociálních službách - podrobný výklad 4. Standardy kvality sociálních služeb Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

04/07/06 Vybrané právní předpisy ve vztahu k poskytování sociálních služeb a sociálních dávek Osnova seminářů Seminář 1. Praktické příklady poskytnutí dávek sociální péče pro uživatele v zařízeních sociálních služeb – domov pro seniory, ústav sociální péče Seminář 2. Praktické příklady pro využití právních předpisů pro poskytovatele sociálních služeb Test Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

04/07/06 Děkuji za pozornost Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice