Umění nových médií: umění a technika I PS_2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvodní konference projektu Úvodní konference projektu.
Advertisements

Financování Podstata a formy. Financování podniku = získávání, rozdělování finančních zdrojů a jejich využití k získávání potřebných statků a k úhradě.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat média?
Faktory prosperity Tvrdé a měkké faktory.
Úvodní stránka.
Pedagogika I/5 Obsah vzdělávání: Požadavky ke společné části maturitní zkoušky
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Volitelné předměty ve 3. ročníku
obsah zpět TABULKY obsah zpět DALŠÍ.
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
Metody zpracování informací
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Typologie vyučovacích hodin v ekonomickém vzdělávání, použitá kritéria a závěry pro zvyšování kvality výuky © prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově.
Akademie třetího věku. 1.Základní kurz V průběhu 4 semestrů poznávání regionu poznávání regionu průřez historií od antiky po současnost průřez historií.
Technika (z řeckého techné – řemeslo, umění) je základní označení pro složku lidské kultury, která zaručuje schopnost nebo dovednost v kterémkoli oboru.
Podnik 6.hodina. Podnik jako soubor osobních,hmotných a nehmotných složek podnikání Podnik je právně samostatný subjekt trhu, zakládaný a provozovaný.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
Média jako informační technologie
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
DĚJIINY SVĚTOVÉHO DIVADLA III
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
VY_32_INOVACE_3D Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 8. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
Metody zpracování informací
Public relations Obsah a struktura inovovaného předmětu Projekt 1098/ inovace výuky studijního předmětu public relations financovaný z prostředků.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Obrat k softwaru / Softwarová studia. Softwarová studia Významné mezníky vývoje softwarových studií Metody SWS Software jako kultura: „softwarologie“
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
Jindřich Zelený AVT Vedoucí práce: Bc. Ing. Roman Malo Ph.D.
Přednášející: PhDr. Petra Kačírková, Ph.D.
Evropské umění počátku 20. století
Základní pojmy v automatizační technice
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Powerpoint 2010 Powerpoint - pracovní prostředí VY_32_INOVACE_01 Sada 25.
Sociologie ?.
Podnikání a kulturní odlišnosti Úvodní seminář podzim 2008 Boris Janča
Sociologie ?. Věda o společnosti (obecná definice) Věda o sociálním jednání (Max Weber) Věda o sociálním faktu (Émile Durkheim)
Umění nových médií: umění a technika I PS_2012 Jana Horáková.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Metody zpracování informací PhDr. Jiří Javorský, CSc. Kontakty do práce  Tel.: 
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
D IDAKTIKA INFORMATIKY : SOUČASNÝ STAV A PERSPEKTIVY JEJÍHO ROZVOJE V RÁMCI SYSTÉMU OBOROVÝCH DIDAKTIK Miroslava Černochová (Univerzita Karlova v Praze)
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
Ing. Veronika Dostálková MBA
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Obrat k softwaru / Softwarová studia
Globalizace.
I. Úvod do předmětu 1a. Historie a dějepisectví, historické prameny, metody historické práce.
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
Kultura Vladimír Velešík.
Řemeslná výroba Průmyslová výroba
MODERNÍ VÝVOJOVÉ TRENDY ŘÍZENÍ V ORGANIZACI A JEJICH DILEMATA
Informatika v devítce přehled. Úvodní povídání ● Co znamená pro koho informatika ● Cíle pro první půlrok ○ Rozumět principům komunikace (historie, vývoj,
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Charakteristické rysy a základní principy industriální společnosti
Vzdělání jako součást hodnotového zakotvení české společnosti
Transkript prezentace:

Umění nových médií: umění a technika I PS_2016 Jana Horáková

Úvodní hodina Seznámení s tematikou předmětu, osnovou, způsobem ukončení a povinnou literaturou.

Prolog: Avantgardní étos diskurzu nových médií: metafora vln Tofflerovi: Nová civilizace: Třetí vlna a její důsledky (1980). Dějiny jako sled valících se vln změny…

Prolog: Avantgardní étos diskurzu nových médií: metafora vln 1. vlna: agrární společnost 2. vlna: průmyslové revoluce 3. vlna: informační revoluce „Hodnoty v podniku druhé vlny se dají měřit pomocí hmotných aktiv, jako jsou budovy, stroje a skladové zásoby, ale hodnota úspěšných firem třetí vlny stále více spočívá v jejich schopnosti strategickým a operativním způsobem získávat, generovat, distribuovat a aplikovat poznatky.“ Tofflerovi, s. 38

Prolog: Avantgardní étos diskurzu nových médií: metafora vln 1. vlna: agrární společnost 2. vlna: průmyslové revoluce 3. vlna: informační revoluce „Urychleně se blížíme ke zcela odlišné struktuře moci, která vytváří svět [...] ostře diferencovaný na tři kontrastní a soupeřící civilizace – první bude stále ještě symbolizována motykou, druhá běžícím pásem a třetí počítačem.“ (Tofflerovi, s. 26).

Prolog: Avantgardní étos diskurzu nových médií: metafora vln REVIZE…

Avantgardní étos diskurzu nových médií: metafora vln Projekce: Kroker, Arthur a Kroker, Marilouise v kanadském dokumentu Kam se žene naše civilizace, 50 minut, 1999/2001. Arthur Kroker: http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Kroker Osobní stránka: http://krokers.net/ Téma: technologie – kultura – subjekt/tělo Myšlení: technodeterminismus, distopie. Literatura: Toffler, Alvin – Tofflerová, Heidi: Nová civilizace. Třetí vlna a její důsledky. Dokořán, Praha, 2001. Kuhn, Thomas S.: Struktura vědeckých revolucí. Oikoymenh, Praha, 1997. Lévy, Pierre: Kyberkultura. Zpráva pro Radu Evropy v rámci projektu „Nové technologie: Kulturní spolupráce a komunikace“. Karolinum, Praha, 2000. Manovich, Lev: New Media from Borges to HTML. in: Wardrip-Fruin, N. – Montfort, N. (eds.): The New Media Reader. The MIT Press, Cambridge, Mass, 2003, s. 13 - 25. Rankov, Pavol: Informačná spoločnosť – perspektívy, problémy, paradoxy. LCA Publisher Group, Levice, 2006.