Geografie ostrovů Řešení úkolů vypracovali:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Souřadnicová síť, určování zeměpisné polohy
Advertisements

ČAS A JEHO MĚŘENÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí Výrazy ‒ vyjádření neznámé ze vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků o jižní Evropě. V první části si žáci vytvářejí základní přehled o celé oblasti – o krajině, hospodářství.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Černý Petr − druhy slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Poznáváme čas (na digitálních hodinách) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – POHRANIČNÍ POHOŘÍ, PODNEBÍ
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
VY_32_INOVACE_03_Orientace v krajině
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník - obdélník
Marca Aurelia Téma: Řím za Marca Aurelia Téma: Řím za 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_09_Činnost litosféry na Zemi Autor: Mgr. Milan Javůrek
Geografie ostrovů Řešení úkolů vypracovali:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
Finanční gramotnost Základní pojmy
ČASOVÉ ÚDAJE – prezentace k pracovnímu listu Člověk a příroda Praktická škola jednoletá nebo dvouletá ZŠ speciální – 2. stupeň Autorem materiálu a všech.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Kulová zrcadla - vypuklá
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu Provozuje Národní.
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Délka
Střední Amerika VY_32_Inovace_07 TR-1
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_03_07_světové strany.
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
ČASOVÉ ÚDAJE – prezentace k pracovnímu listu Člověk a příroda Praktická škola jednoletá nebo dvouletá ZŠ speciální – 2. stupeň Autorem materiálu a všech.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Tělesa –čtyřboký hranol
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
ZMĚNY ROZVAHOVÝCH STAVŮ V ROZVAZE (přehled na příkladu)
Rovnice s absolutními hodnotami
Česká republika jako součást Evropy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Nymburk,
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Stavíme si domov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Kolik je...? Pracovní listy
pedagogických pracovníků (NÚV).
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Zaměřené na orofacionální cvičení
Hra Znáš některé dopravní značky?
Transkript prezentace:

Geografie ostrovů Řešení úkolů vypracovali: Tato prezentace je určena k samostatné práci studentů – k procvičení i ověření znalostí a dovedností z oblasti učiva geografie ostrovů. Pro studenty: Postupujte podle pokynů v prezentaci a nezapomínejte si svou práci průběžně ukládat. Všechny úkoly se plní bez atlasu. Až budete mít splněny veškeré úlohy, odešlete prezentaci vašemu vyučujícímu. Řešení úkolů vypracovali: Uveďte svá jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Pravdová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Pokuste se dle vybraných rovnoběžek a poledníků určit jména ostrovů a souostroví. 1. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

2. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

3. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

4. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

5. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

6. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

7. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

8. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

9. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

10. S – JIH N – SEVER W – ZÁPAD E – VÝCHOD

Ostrovy/souostroví 1–10 přetáhnutím umístěte do mapy. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Ostrovy/souostroví 1–10 přetáhnutím umístěte do mapy. Zdroj: Wikipedie [online]. [cit. 2017-01-19]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:BlankMap-World-noborders.png

Do křížovky doplňte názvy ostrovů a souostroví. kl 4. 2. 10. 9. 6. 1. 7. 3. 8. 5. TAJENKA: * V tajence ignorujte diakritická znaménka.

Souostroví leží jihovýchodně od Indie. O tajence platí následující tvrzení – zakroužkujte. Souostroví leží jihovýchodně od Indie. V hospodářství ostrovů má významné postavení cestovní ruch. Podnebí je tropické, sužované často hurikány. V zemědělství dominuje pěstování citrusů, tabáku a vinné révy. Na jednom z ostrovů leží sopka Mount Pelée. Ostrovy jsou převážně korálového původu. Souostroví se dělí na Závětrné a Návětrné ostrovy. Obyvatelstvo je zejména pravoslavného vyznání. Úředním jazykem na většině ostrovů je němčina. Oblíbeným nápojem v této oblasti je rum.

K plnění následujících úkolů využijte programu Google Earth. FUNKCE VRSTVY K plnění následujících úkolů využijte programu Google Earth.

Montserrat Guadeloupe 1. Zjistěte o sopkách na ostrovech… Aktivní vrstva: Hranice a značky Martinik Montserrat Guadeloupe Jméno vulkánu Nadmořská výška rok/událost spojená se sopkou Co je příčinou sopečné činnosti v oblasti Malých Antil?

2. Nedaleko Barbadosu leží vrak řecké lodi, zjistěte o tomto vraku… Aktivní vrstva: Oceán/vraky lodí Jméno Rok potopení Hloubka Příčina

3. Změřte délku přistávací dráhy na ostrově Sv 3. Změřte délku přistávací dráhy na ostrově Sv. Martin (Sint Maarten, Nizozemská část ostrova) Aktivní vrstva: Místa Funkce: pravítko (km) Délka dráhy je: V blízkosti letiště se nachází pláž Maho, zapněte si vrstvu fotografie a prohlédněte si, jaký nevšední pohled se nabízí turistům opalujícím se na pláži. Jednu fotografii zkopírujte a vložte do prezentace.

4. Jak se jmenuje národní park ležící na jihu ostrova Dominka? Aktivní vrstva: Další/Parky Je pravda, že park je součástí UNESCO?

5. V okolí kterých ostrovů ze souostroví Malé Antily se nacházejí tzv 5. V okolí kterých ostrovů ze souostroví Malé Antily se nacházejí tzv. mrtvé zóny? Uveďte příčinu jejich vzniku. Aktivní vrstva: Oceán/mrtvé zóny

6. Poblíž ostrova Curacao se nachází podmořský hřbet 6. Poblíž ostrova Curacao se nachází podmořský hřbet. Pořiďte jeho snímek. Aktivní vrstva: Oceán/prozkoumejte oceán funkce: Uložit obrázek

7. S jakými problémy se potýkají obyvatelé Grenady? Aktivní vrstva: Globální povědomí/UNDP

8. V kolik hodin se začalo přibližně stmívat na ostrově Aruba na Štědrý den roku 2010? (údaj uveďte v následující podobě: setmělo se mezi 19.–20. hodinou) Funkce: Den a noc/Historie času