Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od integrace k inkluzi Mgr. Jitka Topičová , Chomutov.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Prioritní osa 4 Oblast podpory 4.1 –systémový rámec počátečního vzdělávání Individuální národní projekt Rozvoj školních poradenských služeb, včetně kariérového.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Individuálně, ale společně a jinak
Dokument KAP MSK - obsah
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Komplexní systém hodnocení
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Komplexní systém hodnocení
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpůrná opatření prvního stupně
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners
Školní poradenské pracoviště
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
Analýza komunikativních kompetencí žáků s narušenou komunikační schopností v systému běžných základních škol Mgr. Veronika Girglová.
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Vybrané cíle projektu KIPR
Model intenzivní podpory
Model intenzivní podpory
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Profesionalizace sociální práce v ČR
Model intenzivní podpory
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Model intenzivní podpory
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Podpůrná opatření Mgr. Marika Kropíková.
Transkript prezentace:

Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)

VÝCHODISKA A KONTEXT PROJEKTU KIPR Strategie vzdělávací politiky České republiky do roku 2020 Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR na období 2015-2020 Akční plán inkluzivního vzdělávání na období 2016-2018 Novelizace § 16 školského zákona – zavedení stupňů podpory

Cíle projektu Koordinace, kooperace školských poradenských služeb a orientace na nastavení základních parametrů kvality systému poradenských služeb Východiska z analýzy stávajícího stavu (roztříštěnost v organizaci služeb, rozsahu, obsahu i kvalitě- financování služeb, vykazování služeb, personální obsazení, počty klientů atd.) Implementace jednotných pravidel pro poskytované poradenské služby Podpora ŠPZ a vybraným školám při zavádění podpůrných opatření Podpora školám v problematických lokalitách, školám se zvýšeným počtem žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Identifikace obtíží spojených se zaváděním principů inkluzivního vzdělávání Supervize služeb DVPP Spolupráce s VŠ a dalšími subjekty v podpoře kvalitních poradenských služeb

Přínosy projektu Nastavení standardní úrovně kvality poradenských služeb Kontinuální rozvoj školských poradenských zařízení podle sjednocených standardů kvality Snazší orientace v provázanosti služeb a spolupráci ze strany různých aktérů Zaměření na intervenční péči Doporučení podpůrných opatření na základě individuálních vzdělávacích potřeb žáka Akcent na osvojování učebních strategií žáků, dále na formu a organizaci vzdělávání Provázanost intervenční péče v systému a rozvoj odborných kompetencí pracovníků Monitoring činnosti a kontinuální úpravy systému Komparace výstupů v regionech a vyhodnocení efektivity služeb Zjišťování potřeb školských poradenských zařízení Evaluace působení revizního pracoviště

Cíle projektu

Pedagogičtí pracovníci Rodiče dětí a žáků Cílová skupina Děti a žáci a studenti Pedagogičtí pracovníci Rodiče dětí a žáků Vedoucí pracovníci škol a školských zařízení Pracovníci organizací působících ve vzdělávání, výzkumu a poradenství Zaměstnanci veřejné správy a zřizovatelů škol působící ve vzdělávací politice Veřejnost

VÝCHODISKA Nové nastavení systému péče o žáky se speciálními vzdělávacími potřebami -od diagnózy k podpůrnému opatření-§16 ŠZ Spolehlivost změny je závislá na kvalitě systému poskytovatelů- ŠPZ(PPP, SPC + škol) Srozumitelnost opatření a zajištění jednotné úrovně kvality-porovnatelnost služeb Organizace služby, odborné kompetence- diagnostické a intervenční nástroje

INTEGRACE PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ NA ÚROVNI ŠKOL A ŠPZ Sjednocení podpory poskytovatelů služeb Vytvoření metodické sítě pracovníků ŠPZ v krajích Případové konference-účelnost podpory a její formy Minimalizace překryvů, vzájemná informovanost a efektivita poskytovaných služeb Zavádění dynamických postupů do práce ŠPZ a provazovat je s nastavováním podpůrných opatření Sledování přidělovaných podpůrných opatření v kontextu efektivity nastavené podpory Sjednocení přístupů poskytovatelů Nástroje: regionální metodická podpora a případové konference (sběr a analýza dat v systému)

DVPP Jiné formáty výuky než klasická přednáška-případové konference, práci s novými technologiemi za účelem podpory žáka, e- texty Týmové vzdělávání Kasuistické formy práce Témata orientovaná na: Standardy služeb-implementace Aplikace podpůrných opatření (Katalog) Zavádění nových metod a postupů Vady řeči, autismus, Specifika práce se sociokulturně znevýhodněnými žáky

Analytické zprávy Aplikace standardů poradenských služeb v regionech Porovnání struktury a organizace poskytovaných služeb v regionech Analytická zpráva o personálním a materiálním zajištění diagnostických služeb v kontextu realizace diagnostického a intervenčního standardu Analýza stavu užívaných diagnostických postupů a nástrojů Evaluační zprávy Vstupní analýzy

Těšíme se na spolupráci s dalšími projekty. Tým projektu KIPR.