Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Advertisements

Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Primární prevence rizikového chování u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízení Mgr. Zuzana Hamanová krajský školský koordinátor.
Koordinace, kvalita a financování v primární prevenci rizikového chování Konference PPRCH, Olomouc Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Protidrogová politika v EU a v ČR Blanka Korčišová Viktor Mravčík Jůnův statek
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Centrum primární prevence Semiramis o.s.
Prevence rizikových forem chování a MŠMT
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) Mgr. Lenka Šťastná.
1 Vize (návrh) financování programů primární prevence od roku 2019 Kulatý stůl k primární prevenci rizikového chování Praha Ministerstvo školství,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Minimální preventivní program školy
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Vertikální koordinace primární prevence (role MŠMT, krajů, PPP a škol v primární prevenci) Národní kulatý stůl, MŠMT, Ministerstvo školství,
Implementace EQAVET v ČR
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Studium pro školní metodiky prevence
DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE (2012 – 2016)
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Aktuální informace o společném vzdělávání (o inkluzi) o speciálním vzdělávání o primární prevenci rizikového chování Liberec, 6. dubna 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Krajská konference Sociální klima školy Hradec Králové nisterstvo školství,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Budoucnost péče o ohrožené děti Mgr. Jaroslav Fidrmuc zástupce náměstka ministryně pro vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Středočeská krajská konference Praha 12. října 2016 Ministerstvo školství, mládeže.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Terapie pachatelů domácího násilí
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Hlavní manažér SP Kvalita I
Systém primární prevence – aktuální dění Krajská konference „Autorita učitele“ Olomouc, 20. října 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství
Transkript prezentace:

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Odborné setkání zástupců MŠMT, krajských školských koordinátorů prevence, metodiků prevence a školních metodiků prevence 28.3.2012 Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy STRATEGIE 2013-2018 Základní pilíře Koordinace Legislativa Financování Vzdělávání Evaluace, hodnocení, informace Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 1) Koordinace Počítáme s účastí zástupce – MŠMT – Sklenář, Heřmánková KŠKP MP ŠMP NNO SVP Odbor 51 MŠMT MZ MV Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 1) Koordinace Prioritní témata – Definice sítě služeb v rámci ČR Definice výkonů v primární prevenci Terminologie primární prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 2) legislativa Počítáme s účastí zástupce – MŠMT – Budinská, Heřmánková KŠKP Právník MŠMT ŘO Trunda ŠMP MP Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 2) legislativa Prioritní témata – Definice rolí v systému PP v rámci ČR Novelizace vyhlášky ke specializačnímu studiu Terminologie primární prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 3) financování Počítáme s účastí zástupce – MŠMT –Heřmánková, Sklenář KŠKP MF CERA NNO Odbor 26 Odbor 51 MŠMT MZ MV Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 3) financování Prioritní témata – Nastavení stabilního systému dotačního řízení na dané období Definice zdrojů a možností financování oblasti PPRCH v rámci ČR Definice zdrojů a možností financování oblasti PPRCH v rámci ESF Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Počítáme s účastí zástupce – MŠMT – Sklenář, Budinská KŠKP MP ŠMP NNO Centrum adiktologie Odbor 51 MŠMT VŠ Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Prioritní témata – Nastavení efektivního systému vzdělávání v rámci ČR Vymezení pravidel pro uznávání kvalifikací a kompetencí pro oblast PPRCH Ve spolupráci s VŠ zavedení efektivní výuky PPRCH do pregraduálního studia Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

5) Evaluace, hodnocení, informace Počítáme s účastí zástupce – MŠMT – Sklenář, Heřmánková KŠKP MP ŠMP NNO Centrum adiktologie Odbor 51 MŠMT Národní vzdělávací fond Národní ústav vzdělávání Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

5) Evaluace, hodnocení, informace Prioritní témata – Nastavení standardizací pro celou oblast rizikového chování Spuštění a realizace nového certifikačního systému pro oblast PPRCH Definice efektivních nástrojů pro sběr dat z oblasti PPRCH Nastolení systému jednotného sběru dat z oblasti PPRCH v rámci celé ČR Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Úsek prevence

Děkuji Vám za pozornost Prevence a institucionální výchovy Odbor speciálního vzdělávání, Úsek prevence