Natálie Poláková, ZŠ Dobrovského Lanškroun

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_410, 21. sada, Přírodověda
Advertisements

Mistrovství světa juniorů v motokrosu
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
Zpracovala Jitka Ciprová
Třetihory (Terciér) Paleogén a neogén.
ovád kůň Je veliký až 25 mm. Ovád se zdržuje v blízkosti vody.
Druhohory Mesozoikum.
Vznik země Vypracoval:Roman Baszczynski Třída:8.A Formování země Formování země Vývoj vody a kyslíku na Zemi Vývoj vody a kyslíku na Zemi Vývoj a vznik.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ROZDĚLENÍ ŽIVOČICHŮ
62.1 Rovnováha v přírodě, potravní řetězec
Archeopteryx Vojtěch Smolík.
DRUHOHORY.
Periodizace dějin 6. ročník.
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
Dinosauři Dinosauři byli tvorové, kteří 160 milionů let naprosto ovládali všechny kontinenty tehdejšího světa. Dinosauři patří do třídy živočichů nazývané.
Počítačová verze hry pro Windows
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Druhohory Mezozoikum.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA – 2. ROČNÍK
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Podmínky života na Zemi 5.ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
KUDLANKY (Mantodea) Vojtěch Beneš.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obdobím druhohor – přírodními podmínkami,
Savci.
Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex
Anakondy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lada Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr.Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_154_Druhohory TEMA: Neživá.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Manta obrovská.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: VÝVOJ ZEMĚ ŽIVOTA A ČLOVĚKA
DINOSAUŘI Vojtěch Wolfel ″.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Dinosauři Klára Marie Lohniská.
Potravní vazby Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
Dinosauři Dinosauři.
Dinosauři.
Živočichové Společné znaky: Přijímají vodu a potravu, vylučují.
Vypracoval David Holub
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Dinosauři Co vše o nich víme…? Vojtěch Kopřiva.
Dinosauři Klára Marie Lohniská.
ŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením živé přírody.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_117_Obratlovci
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Dinosauři RADIM ZAVORAL.
Dinosauři Petr Kaška.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Vypracoval David Holub
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Živočichové.
Dinosauři Co vše o nich víme…? Vojtěch Kopřiva.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Druhohory Mezozoikum.
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_PŘÍRODOPIS
ŽIVOČICHOVÉ Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Natálie Poláková, ZŠ Dobrovského Lanškroun Dinosauři

Obsah Co jsou dinosauři? Pozůstatky dinosaurů Druhy dinosaurů Test Zdroje: Poděkování

Co jsou dinosauři? nevíme jestli byli teplokrevní nebo studenokrevní obrovští, pomalí plazi později se pohybovali po čtyřech nevíme jestli byli teplokrevní nebo studenokrevní velice pohyblivá a rychlá zvířata tvořili v zoologickém systému třídu někteří nebyli větší než slepice

Pozůstatky dinosaurů pozůstatky dinosaurů byly objeveny po celé Zemi na všech kontinentech

Druhy dinosaurů Masožravci živí se masem Dinosauři se Řadí do dvou skupin – MASOŽRAVCI a BýLOŽRAVCI. Masožravci živí se masem zastupovali ve světě dinosaurů šelmy Býložravci živí se rostlinami největší dinosaurus (Ultrasaurus Macintoshi) byl býložraec

Test Jak byli velcí? Byli pomalí a neaktivní? Čím se živil největší dinosaurus? Byli teplokrevní nebo studenokrevní? Do které se řadí třídy, nebo mají svoji třídu? Čím se živý masožravci a čím býložravci? různě ne byli rychlí a pohyblivý rostlinami není to jisté mají svoji třídu masožravci masem a býložravci rostlinami

Zdroje: www.pravek.wz.cz www.wikipedia.org www.pixabay.com www.cliparts.co

Poděkování Děkuji že jsem se mohla zúčastnit soutěže a získat tak nové zkušenosti.