Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Toto není MATRIX To je e - VLÁDA Praha, červen 2003Ing. Jan Duben.
Advertisements

Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Pracoviště Ústí nad Orlicí Jana a Jos. Kovářů 1412, Ústí nad Orlicí Hluk v legislativě platné a.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - úvodní rekapitulace připravili P. Popela a M. Hodulík pro sněm RVŠ
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
Vnitroorganizační normy
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Jakub Fischer, Pavel Popela, Marek Hodulík 4. sněm Rady VŠ, 21. února 2013.
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Principy a základní teze k profesní komoře vzniklé ze zákona včetně reflexe konzultačního procesu Mgr. David Pospíšil ředitel Odbor sociálních služeb Ministerstvo.
Správní řízení Vendula Povolná Ekologický právní servis Září 2007.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Mezinárodní den sester květen 2009
Porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací JMK
náměstek Ministerstva životního prostředí
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Bc. Magdalena Zábranská
Umisťování staveb.
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Sociální práce TEĎ a TADY II
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Expertní skupina pro snižování administrativní zátěže podnikatelů Zákon o sociálním podniku Ing. Pavel Vinkler, Ph.D. ředitel odboru podnikatelského.
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr

Stav projednávání věcného záměru ZOH Stávající předpisy stále vychází z roku 1977 Věcný záměr zákona se připravoval na odborné úrovni poslední 2 roky – je zpracován ve variantách pro odbornou diskusi Proběhlo vnitřní připomínkové řízení, současně byla s návrhem VZ ZOH seznámena media na tiskové konferenci ministra zdravotnictví (17.4.2012) Současně s předáním návrhu do meziresortního připomínkového řízení byl VZ ZOH zveřejněn na www.mzcr.cz 2

Stav projednávání věcného záměru ZOH V současné době probíhá na MZ vypořádání připomínek jednotlivých resortů, v jehož průběhu budou probíhat jednání pracovních skupin jmenovaných jednotlivými resorty V rámci připomínkového řízení MZ obdrželo mnoho podnětů a připomínek i z řad odborné i laické veřejnosti, občanských sdružení a uskupení Se všemi těmito připomínkami se MZ seznámilo a zabývá se jimi 3

Seznamování odborné i laické veřejnosti se ZOH Protože se jedná o zcela nový přístup k regulaci hluku v komunálním prostředí, považujeme za důležité dále s veřejností i odborníky komunikovat, seznamovat s návrhem zákona a přiblížit tak jeho filozofii a cíle, což je mj. plně v souladu i s požadavky RIA MZ uspořádalo dne 14. 9. 2012 jednání k vypořádání připomínek veřejnosti Pracovníci MZ průběžně seznamují odborníky s VZ ZOH na odborných konferencích, seminářích, kurzech 4

Závěr I nadále bude odborná i laická veřejnost se ZOH seznamována formou pořádaní seminářů a školících aktivit Po řádném vypořádání připomínkového řízení bude návrh VZ ZOH předložen Vládě ČR a po jeho schválení budou následně zahájeny práce na paragrafovém znění (cca v průběhu roku 2014)

Děkuji za pozornost