Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONFERENCE K PROJEKTU ALTERNATIVNÍ PROGRAM NA PODPORU RODINY POŘADATEL: o.s. MOSTY PŘÍSPĚVEK: Diakonie ČCE – SSP v Mostě.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Dlouhodobé doprovázení mladých lidí z dětských domovů  Schází rodinné zázemí  Schází dovednosti  Je narušen vývoj – traumata  Jsou ohroženou skupinou.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Farní charita Prachatice
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
ohroženým domácím násilím
Pobytové středisko Zastávka
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Správa sociálního zabezpečení
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Náhradní rodinná péče -NRP
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
VYŽIVOVACÍ POVINNOST DĚTÍ K RODIČŮM § 87 ZOR § 96 a násl. ZOR © Zdeňka Králíčková, 2012.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Lenka Herčíková,
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Aktivní senior v České Skalici.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Sociální šetření a legislativa
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno

Staňkova 47 612 00 Brno Číslo účtu: 2008247621/0100, var.s.105 Tel: 549 122 962 549 122 965 Mob: 736 529 335 Fax: 549 122 950 soc-dsm.brno@charita.cz dsm.brno@charita.cz Číslo účtu: 2008247621/0100, var.s.105

Obecné informace nestátní nezisková organizace zřizovatelem je Diecézní charita Brno oficiální otevření v roce 1993 zařízení je azylového typu

Poslání Domova Posláním Domova sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni v Brně je poskytnutí sociálních a pobytových služeb na přechodnou dobu těhotným ženám a ženám s dětmi, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení a které mají zájem na řešení své nepříznivé sociální situace.

Cíle služby ubytování klientek na dobu nezbytně nutnou, zpravidla na dobu 1 roku získání pocitu bezpečí před agresivním partnerem či před nepřijatelnými podmínkami stabilizace psychického stavu a psychické rovnováhy příprava klientky na přechod do svého budoucího vlastního bydlení rozpoznávání priorit ve vedení domácnosti a hospodaření s vlastními finančními prostředky

vedení k samostatnému způsobu života a péči o dítě zvyšování informovanosti klientek v problematice sociální, právní i v běžném životě vedení klientek k uvědomění si vlastních práv a povinností motivace klientek k sebevzdělávání a hledání zaměstnání

Komu je naše zařízení určeno? zletilé těhotné ženy a ženy s dětmi do 18 let ve své péči (v případě soustavné přípravy na budoucí povolání až do věku 26 let) ženy, které se ocitly v nepříznivé životní situaci spojené se ztrátou bydlení ženy zneužívané, ohrožované na životě, žijící v prostředí ohrožujícím výchovu a vývoj dětí

Sociální služby

Ubytování matek s dětmi Kapacita 28 jednotek soc. bydlení Celkem 100 lůžek

Bytová jednotka

Sociální poradenství poskytujeme základní sociální poradenství podle Zákona č. 108/2006 ubytovaným i neubytovaným klientkám externě spolupracujeme s odborníky z oboru: práva psychologie

Aktivity Domova Pro matky získání základních vědomostí a dovedností k výchově dětí, vedení domácnosti, jednání s úřady, k trávení volného času individuální přístup na realizaci programu se podílejí soc. pracovnice společně s instruktorkami

Instuktorovna

Aktivity Domova Pro děti program pro děti všech věkových kategorií v Rodinném koutku doučování, hry, výlety, návštěvy kulturních akcí, pobyty v přírodě volnočasové aktivity, využití počítačové učebny

Rodinný koutek

Prostory v Rodinném koutku

Dílnička v Rodinném koutku

Naše výrobky

Naše zahrada

Materiální výpomoc zabezpečení nejnutnějších potřeb matek a dětí v tísni - šatník

Akce Domova sv. Markéty Výstavy Výlety, exkurze Canisterapie Oslavy Svátku matek, Dne dětí Den otevřených dveří Prezentace na BVV Vánoční besídky

Na shledanou