ověřování profesionální připravenosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Advertisements

Modelování jako prostředek vytváření předmatematických představ
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V ČR
Doc. Michal Kaplánek, Th. D.
PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY PEČUJÍCÍHO PERSONÁLU V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
WBL – principy, nástroje a evropské modely Mgr. Jasmin Muhič
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Problémy vymezení hledisek kvality v přípravě učitelů pozitivní přínos určení a uplatňování hledisek kvality závisí na splnění podmínek pro jejich užitečné.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
dotazníkové šetření na vysokých školách
SOUČASNÁ SITUACE V ČR, MOŽNOSTI A ZMĚNY DO BUDOUCNA
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
XII. ročník konference ČAPV
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Bc. Lektorství cizích jazyků
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
3. Předškolní pedagog Požadavky na: KVALIFIKACI
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2015
Vedoucí bakalářské práce: Mgr. Pavel Vyleťal Autor: Roman Lachowicz Motivace Jana Beera a jeho projekt sekundárního vzdělávání v penitenciární praxi
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2016.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Název příspěvku: K pedagogické přípravě učitelů SOŠ z pohledu edukátora Karel OURODA, Ph.D., Mgr. et Mgr. novinář a odborný pedagog Workshop partnerství.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Fakulta zdravotnických studií
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
NSK – vazby na evropské procesy
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
NSK Jednání k PK chůva na MPSV
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Podpora procesů uznávání
Transkript prezentace:

ověřování profesionální připravenosti Metodika ověřování profesionální připravenosti KA č.5 projektu ESF č. Studium učitelství pro MŠ jako dialog praxe s teorií“ CZ.1.07/2.2.00/18.0022) 7.5.2013 Pavla Sovová a kol.

Význam MOPP Uznávání výsledků předchozího vzdělávání (formálního, neformálního, informálního) Dle zákona č. 179/2006 Sb., o uznávání výsledků dalšího vzdělávání.

Kvalifikovaný pedagog v MŠ SPgŠ VOŠPg Bc: ZČU/profesní bakalářské studium, akr. pod kódem 7531 Předškolní a mimoškolní pedagogika (na jiných fakultách využity kódy 7501 Pedagogika, 7507 Specializace v pedagogice) Mgr., Ph.D.

Kvalifikovaný pedagog v MŠ absence standardu koncepty profesních kompetencí profily absolventů škol – měly by se částečně odlišovat MOP připravenosti – počáteční úroveň = úroveň absolventa?

Koncepty profesních kompetencí Vašutová Začít spolu oborově zaměřený: Šulová (In: Psychologie pro učitelky MŠ)

Profil absolventa - bakaláře Kateřina Kirchmanová, BP/KPG 2011: komparace profilů fakult FPE ZČU – souhrn způsobilostí pedagogicko-psychologické přípravy a praxí (+ cizí jazyk)

Inovace profilu „našeho absolventa“ podklady jednotlivých kateder podněty z evaluace(í): pilotní sondy dotazníkové šetření – ředitelky MŠ jiné inspirace (standardy pro chůvy – viz NSK)

MOPP Způsobilosti Metody ověřování Kritéria uznání Výběr předmětů (nabídka ANO/NE)

Jaký má být předškolní pedagog? struktura současných bc programů: 30% ped. psych. přípravy 20% sociální a zdravotní vědy 40% mateřský jazyk a esteticko-výchovným oblastem (..DV, EV, MLKV…) 10% komunikace, školská organizace, managment (Opravilová, 2010)