Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_INFORMATIKA_OKNA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce s okny.
Advertisements

Klávesové zkratky pro práci s okny
EKOS na platformě Windows
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE okna Obsah : • Pracovní plocha • Okna • Dialogové okno • Úkoly.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_141_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Malování – popis programu
Práce s operačním systémem
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základní pojmy v informatice –II.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Identifikátor materiálu: EU
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
INFORMATIKA 8 Společné prostředí MS Word a MS Excel III2 – I8- 03.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VY_32_INOVACE_07_Malování ve Windows – úkol Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Příslušenství Kde najdeme příslušenství? Pracujeme s kalkulačkou? Malujeme? Píšeme do poznámkového bloku?
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 7– KLIPART V PREZENTACI. Název školy:
Číslo v digitálním archivu školy
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Pracovní plocha, okno, schránka
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
WORDPAD Textový dokument.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
OKNa/ práce s oknem ve windows
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Informační a komunikační technologie
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Tvoření složek a zástupců
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_04
MS Word - otevření a uložení souboru
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_INFORMATIKA_OKNA VE WINDOWS Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1705 Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení s probíraným učivem a zapojení žáků do výuky

OKNO VE WINDOWS Windows = OKNA okno je nejzákladnější stavební jednotkou Windows Windows se ovládá pomocí oken základní prvky všech oken jsou stejné jestliže umíme ovládat jedno okno, umíme ovládat všechna ostatní

TYPY OKEN Informační okno Aplikační okno Okno klasické složky Konfigurační okno

APLIKAČNÍ OKNO je v něm spuštěn konkrétní program,aplikace (Word, Excel, Malování, Kalkulačka…)

INFORMAČNÍ OKNO informuje uživatele o určitém stavu dotazuje se na další postup (např. zda chceme uložit vytvořený soubor….)

KONFIGURAČNÍ OKNO obsahuje většinou několik záložek a na každé z nich je řada ovládacích prvků vpravo dole jsou většinou tlačítka OK, Storno a Použít

OKNO KLASICKÉ SLOŽKY složka, kde najdeme další složky (adresáře) nebo konkrétní soubory

3 TLAČÍTKA X MINIMALIZACE – okno se nezavře, ale odsune se do pozadí V PRAVÉM HORNÍM ROHU MINIMALIZACE – okno se nezavře, ale odsune se do pozadí MAXIMALIZACE – zvětší okno na největší možnou velikost X ZAVŘENÍ – okno se uzavře, aktivujete ho pouze opětovným spuštěním

VYZKOUŠEJTE otevřete program Malování minimalizujte okno programu maximalizujte okno programu změňte velikost okna přesuňte okno do pravého horního rohu spusťte program Word a Kalkulačka – přepínejte mezi okny změňte vzhled okna Ovládací panely – Individuální nastavení – Barva oken 8) zavřete všechny okna

POUŽITÉ ZDROJE obrázky – Jitka Nacházelová, DiS. , [cit. dne 20.11.2011] smajlík – galerie Microsoft Office