Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Naďa Sláviková Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_1B_Inf6_12_Microsoft Word – jazyk a kontrola pravopisu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Téma: Word – jazyk a kontrola pravopisu Ročník: 6. ročník Klíčová slova: revize, kontrola, nastavení jazyka, pravopis a gramatika

2 Anotace Word – jazyk a kontrola pravopisu: vysvětlení spuštění kontroly pravopisu, přeskakování navržených oprav, přidání nového slova do slovníku a nastavení jazyka testu.

3 jazyk a kontrola pravopisu
Word jazyk a kontrola pravopisu

4 Spuštění kontroly pravopisu
Na kartě Revize klepněte ve skupině Kontrola pravopisu na tlačítko Pravopis a gramatika. (klávesová zkratka F7) Zobrazí se dialogové okno Pravopis a gramatika se zvýrazněným prvním slovem, který není ve slovníku.

5 Přeskakování navržených oprav
Zobrazte dialogové okno Pravopis a gramatika. U slova, které chcete ponechat, klepněte na tlačítko Přeskočit.

6 Přidání nového slova do slovníku
Zobrazte dialogové okno Pravopis a gramatika. U slova, které chcete přidat do slovníku, klepněte na tlačítko Přidat do slovníku.

7 Nastavení jazyka textu
Na kartě Revize klepněte ve skupině Kontrola pravopisu na tlačítko Nastavit jazyk. V horní části okna Jazyk zvolte požadovaný jazyk a klepněte na tlačítko OK.

8 Použité zdroje Obrázky
Microsoft Word Brno: Computer Press ve společnosti Albatros Media a.s., 2012. Obrázky Galerie Microsoft Office – klipart Prnt Scrn – Microsoft Word


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google