Problematika chlazení počítačových komponent

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kapalnění Sublimace Desublimace
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Chlazení osobních počítačů
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
Chladiče a chladící systémy PC
PROCESORY.
CHLAZENÍ POČÍTAČE.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
SKLADBA PC 5 OP VK VYT 2.5 Chladiče a ventilátory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického.
Základní jednotka notebooku
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_HARDWARE_S1.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Přírodopis, Atmosféra Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
1 Multi-neck hořáky, Chili vložky a LIFE+ špičky Technologie dělá rozdílné svary.
Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
SUBLIMACE, DESUBLIMACE
VAR. - je způsob vypařování, při kterém se kapalina přeměňuje na plyn v celém objemu (nevypařuje se jen na povrchu) - nastává při teplotě varu t v – v.
TYPY ÚLOH LP. Sestavení optimálního plánu výroby m druhů surovin n druhů výrobků A – matice technologie výroby c – cenový vektor x – plán výroby.
Popis produktu: Momentálně nejlepší all-in-one (tzn. vše v monitoru) na trhu Zařízení perfektně integruje osobní počítač do moderního širokoúhlého displeje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Jak zchladit horké hlavy cestujících aneb nebojte se klimatizací v MHD SDP, odborná skupina Tramvaje Praha, červen 2016 Thermo King.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_10_CHLAZENI.
Základní deska Slouží k mechanickému upevnění komponent počítače. Propojuje veškeré komponenty počítače pomocí sběrnic a zajišťuje jejich napájení. Svými.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
HARDWARE. Co je to hardware? Hardware (z anglického významu „železářské zboží“ nebo také „nářadí“, počítačový hardware je pak „computer hardware“) označuje.
DRUHY VOD Voda pokrývá 60 % zemského povrchu: Srážková voda Srážková voda Povrchová voda Povrchová voda Podzemní voda Podzemní voda Minerální voda (minerály.
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
PAMĚTI Paměť počítače je zařízení, které slouží k ukládání programů a dat, s nimiž počítač pracuje Paměť počítače je zařízení, které slouží k ukládání.
Osnova Počítačové bedny Druhy PC beden
Účinnost různých systémů ukládání elektrické energie
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
VY_32_INOVACE_
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hardware číslicové techniky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
TEPELNÉ MOTORY.
FYZIKÁLNÍ CHEMIE.
OP VK VYT 2.5 Chladiče a ventilátory
Teplovodní otopné soustavy Vypracovala: Ing
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
ESZS Přednáška č.4 Tepelný výpočet RC oběhu
TÁNÍ.
Mikroprocesor.
KAPALNĚNÍ SUBLIMACE DESUBLIMACE
Směsi stejnorodé se oddělují krystalizací nebo destilací
Věcné učení Ochrana přírody
Teplo.
Centrální procesorová jednotka
Základní desky Anna Daňková
Výpočet tepla VY_32_INOVACE_20_Výpočet tepla Autor: Pavlína Čermáková
Hardware číslicové techniky
Nová metodika emisní bilance malých zdrojů znečiš. ovzduší
Změny skupenství Výpar, var, kapalnění
Ultrabook pro studenty
Název školy: Základní škola Městec Králové
Bylo příčinou potopení Titaniku selhání materiálu?
Výskyt pesticidů v podzemních vodách ČR
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vzduch.
Tepelné motory.
Komponenty Mgr. Milan Dvořák.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Co se skrývá uvnitř skříně?
Transkript prezentace:

Problematika chlazení počítačových komponent Ondřej Karlík

Proč chladit? Moderní čipy mají tepelný výkon až stovky watt Vysoká teplota škodí – nestabilita, nižší životnost Problematika chlazení Ondřej Karlík

Co chladit? Celý počítač: spotřeba až 300W Procesor: 50 – 150W Grafická karta: 15 – 270W Chipset: až 40W Pevný disk: 25W Problematika chlazení Ondřej Karlík

Problémy chlazení Vysoká koncentrace tepla na jednotku plochy Nízká cílová teplota Hluk Problematika chlazení Ondřej Karlík

Typy chladičů Žádný Vzduchový pasivní Vzduchový aktivní Vodní Speciální Tekutý dusík Vypařovací systém další Problematika chlazení Ondřej Karlík