Vedení poznámek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konstrukce trojúhelníku
Advertisements

Rychlejší ovládání počítače
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Konstrukce trojúhelníku
Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
HyperText Markup Language
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Písmo.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Microsoft Office PowerPoint
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Korekturní značky 1. - úvod
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Jak psát texty ke kombinované formě studia Projekt Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji.
Zásady práce s prezentacemi
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
RoBla Makra MS OFFICE.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Zásady správné prezentace
Úvod do studia.
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
Typografická a estetická pravidla úpravy dokumentů
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základy psaní pro studenty aneb Jak se k psaní „dokopat“ Kurz právnických dovedností II JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
2OP381 Manažerská informatika 1
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
Textový editor.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_15.
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem.
Maturity – jaro 2013.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Ústní a písemné prezentace
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:
Vítejte na dnešním workshopu
Konstrukce trojúhelníku
Vedení poznámek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Bělková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Paměť a soustředění.
Práva dítěte Výchova k občanství
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Konstrukce trojúhelníku
Jak (ne)má vypadat prezentace
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Transkript prezentace:

Vedení poznámek

Proč si dělat poznámky ? -pomáhají nám pochopit to, co jsme slyšeli nebo o čem jsme četli, když jsme to studovali -udržujeme se jimi pozornost; -pomáhají nám později při opakování látky -máme xo možná nejúplnější záznam o tom , co se ve skutečnosti říkalo - mám materiál na který se učím před zkouškami Hlavní je mít jasno PROČ si poznámky děláme !!!

Kdy si děláme poznámky ? Příležitosi , při kterých si lze dělat cenné poznámky , je mnohem více než si leckdy uvědomuje. Například nám uniká jejich pozornost, při praktické zkoušce nebo zkušenosti ,,v terénu“ , kde se může vyskytnout problém, který by stál o zaznamenání. Je rozumné mít zápisník stále při ruce. Nikdy nevíme , která myšlenka se vynoří při semináři, nebo při posezení s přáteli nebo dokonce, když odpočíváme u televize.

Tři způsoby psaní poznámek: a)Souhrn psaný obyčejným textem b) Kostra osnovy c) Schématické poznámky /pavouk

Souhrnné poznámky –je to zhuštěná verze nebo krátký souhr originálu. -psaný souvislím textem -psaný do odstavců

Kostra osnovy -používají se krátká věty a jednotlivá slova, které jsou sestaveny do seznamu

Schématické poznámky /pavouk -také se používají krátká slova a věty, ale umístění textu je zcela odlišné .

Pár rad jak si upravovat poznámky : Vypracoval jsem si soustavu zkratek , které mohu používat vždy jelikož jim rozumín , i když je čtu později Rozděluji text do částí: a)odražený řádek b)číslování bodů nebo jejich označování písmeny c)titulky a mezititulky d)rámečky kolem důležitých bodů - Vyznačuji důležité informace pomocí: a)změny velikosti písma b) VELKÝCH PÍSMEN c)podtrhávání slov a vět d) používání různých barevných per  

Ukládání poznámek - o jednom tématu pohromadě - je to snazší s kroužkovými bloky než s vázanými zápisníky

Využívání poznámek -pozdější přepisování poznámek z hodiny, abychom ji lépe pochopili. -přepsání starých poznámek, abychom do nich zahrnuli novější myšlenky, odkazy na související témata, novou četbu atd... -vrácení se k dřívějším poznámkám jako při přípravě na úkol nebo písmenku

Děkujeme za pozornost