TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, 412 01 Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 498 Vypracováno: II. pololetí 2012/2013
Vanilkový krém Část mléka rozmícháme s krémovým práškem a žloutky. Zbylé mléko svaříme s cukrem a vanilkou, přilijeme směs mléka se žloutky a nad párou uvaříme do požadované hustoty. Vařený krém procedíme. Vanilkový krém používáme na přelévání dukátových buchtiček nebo jako základní krém na přípravu jiných druhů teplých krémů (kakaového, maraskýnového, punčového apod.).
Vanilkový krém www.prozeny.cz
Kakaový krém Místo vanilky přidáváme kakao.Přidáváme kávu. www.vseovareni.cz
Vinná pěna Víno mícháme ve vodní lázni s vejcem a žloutky, přidáme cukr a citrónovou kůru, vše šleháme do zhoustnutí a ihned podáváme. recepty.jiribures.cz
ZDROJ Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB 80-7168-626-3s. 82 - 93