Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Operační program URBACT II 6. SETKÁNÍ V OBLASTI REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PRACOVNÍKŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ 30. června 2011.
Regionální politika RP ČR.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Regionální politika, ano či ne Ing. Marek Jetmar, Ph. D
Regionální politika ČR
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
ROP JV – informace o novém programovém období
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS 3. Zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Ing. Milan Půček, MBA, Ph.D. MMR ČR e-mail: milan.pucek@mmr.cz

Plán činnosti PS na rok 2009

2. Plán činnosti PS na rok 2009 trvalé činnosti při každém zasedání PS Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR ve vazbě na Strategii regionálního rozvoje, Politiku územního rozvoje ČR, Zásady urbánní politiky, programy rozvoje krajů, zásady územního rozvoje krajů, strategické rozvojové dokumenty municipalit apod. Rámcová pozice ČR ke kohezní politice EU Identifikace hlavních problémů rozvoje regionů

2. Plán činnosti PS na rok 2009 plán činnosti na 1. pololetí 2009 Indikátory udržitelného rozvoje na regionální a místní úrovni Politika územního rozvoje ČR 2008 Postup přípravy Strategie regionálního rozvoje ČR Předsednictví ČR v Radě EU v působnosti MMR Integrované plány rozvoje měst Zprávy o hospodářské a sociální soudržnosti

2. Plán činnosti PS pro rok 2009 plán činnosti na 2. pololetí 2009 1. akční program k implementaci Územní agendy EU Strategie MMR Projekty výzkumu a vývoje (stávající program WD – Výzkum pro řešení regionálních disparit) Bytová problematika z hlediska udržitelného rozvoje Zpráva o implementaci operačních programů Do plánu činnosti budou navíc zařazeny schválené náměty z bodu 3)

2. Návrh usnesení Pracovní skupina Souhlasí s plánem činnosti pracovní skupiny na rok 2009 Doporučuje vedoucímu PS seznámit RVUR s tímto plánem činnosti

Náměty na činnost PS od členů RVUR a hejtmanů

3. Náměty na činnost PS – od členů RVUR a hejtmanů tvorba a užití indikátorů udržitelného rozvoje na místní úrovni identifikace hlavních problémů rozvoje regionů a výměna zkušeností mezi zástupci regionů, včetně informací zástupcům resortů o situaci a procesech v regionech nová kohezní politika EU (2014+) – formulace doporučení pro uplatnění urbánní problematiky, zhodnocení územního postavení regionů soudržnosti rozvoj metropolitních oblastí jako pólů růstu, znalostní ekonomika a zvyšování konkurenceschopnosti průmyslu a služeb, rozvoj oblastí s nízkou hustotou obyvatel, regionální rozvoj ve vztahu k chráněným územím, projekty PPP pro rozvoj měst a kraje, cestovní ruch a jeho přínos ekonomickému rozvoji zajištění informačního servisu regionům (od vlády, od EU, od občanských iniciativ), stanoviska k dokumentům projednávaným jiným orgánem (od EU, vlády, kraje, obce), provázanost a závaznost dokumentů regionálního rozvoje vůči dokumentům územního rozvoje na národní a regionální úrovni

3. Náměty na činnost PS – od členů RVUR a hejtmanů metodika zpracování strategických a programových dokumentů na národní, regionální a místní úrovni (příprava a realizace projektu pro zavedení strategického plánování a řízení na národní, regionální a místní úrovni v praxi) praktické příklady naplňování Strategie regionálního rozvoje ČR, Strategie udržitelného rozvoje ČR, jejich monitoring prevence a metodika pro stanovení předběžných odhadů nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém povodněmi (živelní pohromou) pro praxi krajů zveřejňování pokynů pro žadatele a příjemce dotací z jednotlivých operačních programů podpora systémové spolupráce krajů s nestátním neziskovým sektorem prostřednictvím strukturálních fondů (OPLZZ), možnost navázání na výstupy projektů SROP, opatření 3.3 spolupráce při tvorbě akčního plánu strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj ČR

3. Návrh usnesení Pracovní skupina souhlasí se zařazením těchto námětů do činnosti PS: Tvorba a užití indikátorů udržitelného rozvoje na místní úrovni Identifikace hlavních problémů rozvoje regionů a výměna zkušeností mezi zástupci regionů, vč. informací zástupcům resortů o situaci a procesech v regionech Nová kohezní politika EU (2014+) – formulace doporučení pro uplatnění urbánní problematiky, zhodnocení územního postavení regionů soudržnosti Provázanost a závaznost dokumentů regionálního rozvoje vůči dokumentům územního rozvoje na národní a regionální úrovni a žádá členy PS, kteří zastupují tyto kraje ….. připravit na 4. zasedání PS identifikaci hlavních problémů rozvoje regionu