Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČASOVÁNÍ PRAVIDELNÝCH SLOVES VE ŠPANĚLŠTINĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu.
Advertisements

Z ÁKLADY ŠPANĚLŠTINY Seznámení s osobními zájmeny a nepravidelným slovesem „SER“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva.
PROFESIONES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
IMPERATIVO POSITIVO Y NEGATIVO. AnotaceIMPERATIVO Klíčová slovaimperativo, habla, no comas, tú, negativo PředmětŠpanělský jazyk AutorMgr. Eva Šimonková.
LOGICKÉ DVOJICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Gošová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
PRÉTERITO INDEFINIDO VERBOS REGULARES 1
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
SLOVESA SE ZMĚNOU KMENOVÉ SAMOHLÁSKY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Názvosloví a typy střech
Současná architektura
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
Deportes de equipo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
EL ASPECTO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
Finanční gramotnost Základní pojmy
ČASOVÉ ÚDAJE – prezentace k pracovnímu listu Člověk a příroda Praktická škola jednoletá nebo dvouletá ZŠ speciální – 2. stupeň Autorem materiálu a všech.
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek interaktivní
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Úvodní lekce, opakování
Ruský obrázkový slovník XXII Kolektivní sporty –коллективныe спортa
ČASOVÉ ÚDAJE – prezentace k pracovnímu listu Člověk a příroda Praktická škola jednoletá nebo dvouletá ZŠ speciální – 2. stupeň Autorem materiálu a všech.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Ruský obrázkový slovník XII Domácí spotřebiče – Техника для кухни
Přírodní vědy DUM 23 HOUBY - TEST
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Nový dokument v Adobe Photoshop
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Pracovní list - pocity a emoce Jméno: …………………………
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Základní obeznámení s programem
Rozumíš mi 2 HRAČKY Čtecí list:
KVARTETO – hláska L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vypočítej ceny zlevněného zboží
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Deportes de equipo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník XL Kontinenty a oceány – Континенты и океаны
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Stavíme si domov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Rozmanitost přírody – interaktivní test – liška obecná
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Kolik je...? Pracovní listy
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
SPOČÍTEJ TEČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Rozumíš mi 1 Zvířata Čtecí list:
V dílně Hádáme … 1. Zatlučeme s ním hřebík. 2. Vyvrtáme s ní díru.
JEDNODUCHÉ STROJE – OPAKOVÁNÍ
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). 1

PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0432 Anotace ropa, compras Klíčová slova falda, anillo, zapatos, … Předmět španělský jazyk Autor Mgr. Eva Šimonková Jazyk Druh učebního materiálu prezentace, výklad, pracovní list Potřebné pomůcky PC, interaktivní tabule Cílová skupina žáci střední školy Druh interaktivity výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje seznam viz poslední strana

Po vysvětlení problematiky a uvedení příkladů následuje procvičení. Žáci se vyjádří. Následuje kliknutí a poté se objeví správné řešení  popis obrázku. Následuje několik otázek jako námětů ke konverzaci.

Donde se venden joyas: PENDIENTE PULSERA COLLAR RELOJ ANILLO

ZAPATOS DE TACÓN SANDALIAS BOTAS ZAPATILLAS ZAPATOS

Primero necesitas ropa interior sujetador calzoncillos medias bragas calcetines

vestido camiseta falda gorro pantalones cortos sombrero

suéter o jersey guantes gorro cazadora abrigo bufanda

pajarita corbata traje de chaqueta camisa traje pantalones chaqueta

¿Qué ropa llevas en la escuela? ¿Qué ropa llevas en tu tiempo libre? ¿Qué talla usas? ¿Qué colores te gustan? ¿Qué ropa llevas en verano? ¿Qué ropa llevas en invierno? ¿Qué ropa llevas cuando vas al teatro? ¿Qué ropa llevas cuando vas a una fiesta? ¿Tienes una marca de ropa preferida? ¿Crees que la ropa dice mucho sobre tí?

¿Me lo (la) puedo probar? Mohu si ho (ji) vyzkoušet? ¿Dónde están los probadores? Kde jsou kabinky? ¿Es todo? Je to všechno? Me lo (la) llevo. Vezmu si ho (ji). ¿Cuánto cuesta? Kolik stojí?

¿Aceptan tarjetas? Přijímáte karty? ¿Cómo va a pagar? Jak budete platit? Con tarjeta. Kartou. En efectivo. Hotově. ¿Qué talla usa? Jakou velikost máte?

Con tarjeta, si es posible. Te queda muy largo. ¿Cómo me queda? ¿Cómo va a pagar? ¿Me lo puedo probar? ¿Qué talla usa? Sí, me gusta mucho. Es todo, gracias. Con tarjeta, si es posible. Sí, los probadores están allí. Sí, es todo, gracias. La cuarenta por favor. Son cincuenta euros. 16

Obrázek 1: [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AIran-bracelet.jpg> Obrázek 2: Mauro Cateb. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ASilver_necklace.jpg> Obrázek 3: Heather. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AElegant_silver_and_pewter_earrings.jpg> Obrázek 4: Roger McLassus.[cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pro_patria_ring.jpg> Obrázek 5: [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3APRIM_50.JPG> Obrázek 6: Northboer. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AHanoi_shoe_shop.JPG> Obrázek 7: Peter Duhon. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AEmina_Cunmulaj2.jpg> Obrázek 8: Wikistarslife. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ANatalia_Relaxo_modeling_winter_clothes%2C_2 011.jpg>

Obrázek 9: Greengreenboi. [cit Obrázek 9: Greengreenboi. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3APelli_at_a_fashion_show%2C_April_2012.jpg> Obrázek 10: Grondilu. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ADrFagin_suit.png> Obrázek 11: Mathias from Mainz, Germany. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AModeling_girl_97643.jpg> Obrázek 12: [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ASummer_dress_(5634765615).jpg> Obrázek 13: S12morela. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AHK_TST_K11_mall_90_shop_Levi's_clothing.JPG> Obrázek 14: S12morela. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AHK_TST_K11_mall_106_shop_Killah_clothing.JPG> Obrázek 15: Lotus Head. [cit. 2013-12-11] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ACredit-cards.jpg>