III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

ČR – Moravskoslezský kraj
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
V Českém Slezsku, zbývající část zabírá sever Moravy. Na jihu Zlínský kraj, na západě Olomoucký kraj, na severu s polskými vojvodstvími.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Česká republika: Zlínský kraj Hospodářský zeměpis
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Moravskoslezský kraj.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Procházka historií a současností města Karviné
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Moravskoslezský kraj VY_03_INOVACE_32_15.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Moravskoslezský kraj.
Vypracoval: Jakub Šmídek
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_79_ČR – Moravskoslezský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK,
OPAKOVÁNÍ III. Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_710_3TR_PRV Autor: Mgr.
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
Moravskoslezský kraj Michal Freisler.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Darek Matwikow Jan Jelínek
Všeználek nás seznamuje s dalšími městy České republiky
Moravskoslezský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
území s nejvyšším moravským pohořím
Zlínský kraj.
Statutární město Opava
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
JIČÍNKA řeka našeho města.
Organizační struktura kraje
Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Autor: Markéta Hřivnová
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_25_Moravskoslezský.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. David Rohusch NÁZEV:VY_32_INOVACE_02C_20 NUTS 2 – Moravskoslezsko TEMA:Česká.
Kraj Moravskoslezský Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS13 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 17 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_18_Moravskoslezský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 18 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Moravskoslezský kraj.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_MORAVSKOSLEZSKY_KRAJ.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Frenštát pod radhoštěm
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola, Hradec Králové
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_14_ Okresní města Moravskoslezského kraje OP VK Peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.0385 Základní škola Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace Doporučeno pro 4. a 5. ročník ZŠ Předmět : Vlastivěda Autor : Mgr. Šárka Hoňková

Okresní města Moravskoslezského kraje

Okresní města na mapě

Okresní města Nový Jičín Základní informace Okresní město Nový Jičín patřící do Moravskoslezského kraje je překrásné historické město, ležící v malebné přírodě na jižním okraji Moravské brány. V městečku nad řekou Jičínkou na Vás dýchne stará atmosféra, útulnost a všudypřítomný klid, který si jistě nemůže vynachválit jeho téměř 27 tis. obyvatel. Historické jádro města, kterému dominuje pravidelné čtvercové náměstí, je městskou památkovou rezervací.

Okresní města Karviná Základní informace Okresní a od 1. července 2006 také statutární město Karviná leží v Moravskoslezském kraji ve Slezsku v Ostravské pánvi na řece Olši, v blízkosti státních hranic s Polskem. V současné době má přibližně 63 000 obyvatel, v 80. letech však na území města žilo kolem 80 000 lidí. Hojně zastoupena je slovenská (11,8%) a polská (10,1%) národnostní menšina. Karviná je střediskem těžby černého uhlí a funguje zde průmysl hutnický a kovoobráběcí, potravinářský a polygrafický a tepelná elektrárna. V městské části Lázně Darkov se nacházejí se nacházejí jodobromové lázně, ve kterých se léčí onemocnění pohybového a oběhového ústrojí dětí.

Okresní města Bruntál Základní informace Bruntál je okresní město v Moravskoslezském kraji v okrese Bruntál, v Nízkém Jeseníku, jehož území se rozkládá na obou stranách historické zemské hranice Moravy a Slezska, přičemž zástavba původního Bruntálu leží ve Slezsku. Historické jádro města je městskou památkovou zónou. Bruntál je zároveň prokazatelně jedním z vůbec nejstarších měst v zemích Koruny české a má velmi bohatou historii, která se odráží na tváři města v podobě cenných pamětihodností, včetně zámku, exponátů muzejních expozic nebo samotného zrekonstruovaného náměstí s původními měšťanskými domy.

Okresní města Frýdek Místek Základní informace Statutární město Frýdek-Místek leží na středním toku řeky Ostravice v místě, kde se do ní vlévá řeka Morávka. V současnosti zde žije téměř 60 000 obyvatel. Celková rozloha města je cca 5 161 ha. Frýdek-Místek tvořila původně dvě města - moravský Místek ze 13. století a slezský Frýdek, prvně písemně zmíněný ve 14. století. Ke spojení obou měst došlo v r. 1943 a od r. 1955 se používá dnešní název Frýdek-Místek. Statutárním městem se Frýdek-Místek stal 1. července 2006. Obě historická jádra byla opravena, a tak dnes na Zámeckém náměstí ve Frýdku můžete obdivovat krásné fasády původně renesančních domů a na místeckém náměstí Svobody zase měšťanské domy s podloubím.

Okresní města Opava Základní informace Opava je tradiční historické město spojené po staletí s královskou korunou, průmyslovým i kulturním centrem českého Slezska. Žije v něm necelých šedesát tisíc obyvatel. Leží v Moravskoslezském kraji, v okrese Opava. Město, v jehož čele stojí primátor, se rozkládá na území o rozloze 90 kilometrů čtverečních. Leží nad soutokem hlavních řek Opavska - Opavy a Moravice, a to v úrodném údolí ohraničeném na jihozápadě výběžky Nízkého Jeseníku, východně od města se rozkládá Poopavská nížina.

Okresní města Ostrava Základní informace Ostrava je statutární město na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě České republiky, poblíž hranice s Polskem. Ostrava leží na soutoku Lučiny, Odry, Opavy a Ostravice. Proti jiným regionům se také liší určitými zvláštnostmi, způsobenými vysokou koncentrací průmyslu, hustou zástavbou a specifickými podmínkami Ostravské pánve. Město o rozloze 214 km² tvoří celkem 23 městských obvodů, ve kterých žije více než 310 tisíc obyvatel. Ostrava, sídlo krajského úřadu Moravskoslezského kraje i okresu Ostrava-město, je tak třetím největším městem Česka. Sídlem magistrátu je Nová radnice. Ve městě sídlí též biskup ostravsko-opavské diecéze. Na území Ostravy se nachází čtyři městské památkové zóny.

Které z těchto okresních měst je zároveň krajským městem ? Opava Bruntál Nový Jičín Ostrava Frýdek Místek Karviná

Špatně !

Správně !

Zdroje: Google [online]. 19.1.2011 [cit. 2011-03-15]. Město Bruntál. Dostupné z WWW: <http://www.mubruntal.cz/> HOLÝ, Ladislav. Nový Jičín|Nový Jičín - TURISTICKÉ REGIONY ČR [online]. 21.8:2006 [cit. 2011-03-15]. Nový Jičín - TURISTICKÉ Regiony ČR. Dostupné z WWW: <http://www.tourism.cz/encyklo/objekty1.phtml?id=18740>. VROBEL, Lukáš. Google [online]. 3.6.2009 [cit. 2011-03-15]. Společnost pro veřejnou dopravu. Dostupné z WWW: <http://www.spvd.cz/?p=cz/ostravsko/karvina/karvina.html&m=cz/ostravsko/menu_ostravsko.html>. BARÁNEK, Daniel . Wikipedie [online]. 7.8.2008 [cit. 2011-03-15]. Frýdek Místek. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:M%C3%ADstek,_N%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD_Svobody,_sever.jpg>. HOMOLKA, Ladislav . Wikipedie [online]. 20.1.2005 [cit. 2011-03-15]. Bruntál. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Brunt%C3%A1l_kostel_Panny_Marie_Pomocn%C3%A9_2.jpg>. O městě - Statutární město Opava [online]. 1.12.2007 [cit. 2011-03-15]. Statutární město Opava. Dostupné z WWW: <http://www.opava-city.cz/scripts/detail.php?id=14209>. O městě - Statutární město Opava [online]. 1.12.2007 [cit. 2011-03-15]. Statutární město Opava. Dostupné z WWW: <http://www.opava-city.cz/scripts/detail.php?id=14209>. ŠINDLER, Jan . Fotogalerie Opava [online]. 15.10.2010 [cit. 2011-03-15]. Statutární město Opava. Dostupné z WWW: <http://op4u.cz/pub/mmo/fotogalerie/>. Wikipedie [online]. 25.2.2011 [cit. 2011-03-15]. Ostrava. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Ostrava>. HOLZMANN, Zoran. Wikipedie [online]. 13.12.2006 [cit. 2011-03-15]. Ostrava. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:TU_Ostrava.JPG>. SPŠCHaG Ostrava. Wikipedie [online]. 6.10.2005 [cit. 2011-03-15]. Ostrava. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ostrava,_pohled_z_Nov%C3%A9_radnice_2.jpg>. Klipart Microsoft Office