Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT"— Transkript prezentace:

1 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_15_Symboly Moravskoslezského kraje OP VK Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace Doporučeno pro 4. a 5. ročník ZŠ Předmět: Vlastivěda Autor: Mgr. Šárka Hoňková

2 Symboly Moravskoslezského kraje

3 Znak Moravskoslezského kraje
Popis čtvrcený štít: pole zlaté se slezskou orlicí - symbol historické slezské zemské příslušnosti větší části kraje pole modré s moravskou orlicí - symbol historické moravské zemské příslušnosti menší části kraje pole opět modré a je tvořeno znakem sídelního města Moravskoslezského kraje Ostravy - na zeleném trávníku stříbrný kůň v poskoku se zlatým sedlem a červenou pokrývkou provázený v horním levém rohu zlatou růží s červeným semeníkem a zelenými kališními lístky pole je půlené (znak Opavského knížectví a derivát znaku Těšínského knížectví): pravá půle stříbrno-červeně polcena, vlevo půl doleva obrácené zlaté orlice s červenou zbrojí Znak kraje byl schválen Zastupitelstvem Moravskoslezského kraje 28. března 2002 a oficiálně předán předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 9. ledna 2003.

4 vlajka Moravskoslezského kraje
Popis čtvrcený list: v horním žerďovém žlutém poli slezská orlice v dolním žerďovém modrém poli na zeleném trávníku, širokém jednu osminu šířky pole, bílý kůň v poskoku se žlutým sedlem a červenou pokrývkou provázený za hlavou žlutou růží s červeným semeníkem a zelenými kališními lístky v horním vlajícím modrém poli moravská orlice dolní vlající pole tvoří tři svislé pruhy, bílý, červený a modrý, v poměru 1:1:2; k červenému pruhu přiléhá půl k vlajícímu okraji obrácené žluté orlice s červenou zbrojí Poměr šířky k délce listu je 2:3.

5 Logo Moravskoslezského kraje
Základní prvky jednotného vizuálního stylu kraje jsou logo kraje, písmo, tvořící název "Moravskoslezský kraj", a barevnost. Popis Logo tvoří uzavřený elipsoidní tvar symbolizující kraj jako samostatnou entitu, symbol hory s TV vysílačem, který je společný pro Lysou horu i Praděd, nejvyšší vrcholy v kraji, a zvlněný pruh uprostřed, který má více významů - řeka, dálnice, cesta k prosperitě. Nedílnou součástí loga je i text, tvořící název "Moravskoslezský kraj".

6 Přiřaď k obrázku název Znak Moravskoslezského kraje

7 Přiřaď k obrázku název Vlajka Moravskoslezského kraje

8 Přiřaď k obrázku název Logo Moravskoslezského kraje

9 -. Symboly kraje [online]. [cit. 12. 4. 2012]
-. Symboly kraje [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <


Stáhnout ppt "III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT"

Podobné prezentace


Reklamy Google