Přesnídávkové polévky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava,
Advertisements

PONDĚLÍ Polévka Zeleninový vývar s mušličkami 20,- Kč Polévka Selská polévka 25,- Kč.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y Houbová smaženice Porcí : 4 Doba přípravy : 35 min Použité suroviny: 800 g čerstvých hub | 1 ks cibule | 100.
MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
Skladové hospodářství - surovinTvorba prodejních seznamů – kalkulace receptur Číselník Skupiny Surovin 1 Maso 2 Uzeniny 3 Mléko, mléčné výrobky 4 Koření.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Česnečka 20,- Kč Polévka Hrášková 25,- Kč.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
PÁTEK Polévka Slepičí vývar s masem a nudlemi 20,- Kč Polévka Kapustová s bramborem 25,- Kč.
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
Charakteristika rybího masa
PONDĚLÍ Polévka Hovězí po italsku 20,- Kč Polévka Houbový krém 25,- Kč.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Příprava drůbeže pečením
Houbový vývar s drobením Frankfurtská s bramborem
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Slepičí vývar see zeleninou a rýží
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Kuřecí vývar s masem a těstovinou
VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava pokrmů z hovězího masa
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Drůbeží vývar se zeleninou a rýží
se zeleninou a písmenky
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
Zeleninový vývar s rýží
Čtvrtek BE soup 1 Hovězí s těstovinou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1
Slepičí vývar se zeleninou a těstovinou
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
Hovězí vývar se zeleninou a těstovinou
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hovězí vývar s játrovou rýží
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
BE soup 1 Česnečka 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Gulášová
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
Zeleninový vývar s hvězdičkami Hráškový krém s krutony
Slepičí se zeleninou a fridátovými nudlemi
Předběžná příprava základních potravin
Měření v dílenské praxi
Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
Kuchařské repetorium 3. ročník – kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Bc. Anna Hana Kučeráková
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Slepičí vývar se zeleninou a rýží
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Předběžná příprava zvěřiny
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
1.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Předběžná příprava drůbeže
Transkript prezentace:

Přesnídávkové polévky P. Pechová, 2012

Přesnídávkové polévky hlavním úkolem je nasytit podávané množství je 0,33 l na porci často s masem nebo uzeninou doplňujeme pečivem př. gulášová, dršťková, zelná s klobásou, vývar s masem a nudlemi Přesnídávkové polévky

Gulášová polévka připravíme cibulopaprikový základ přidáme přední hovězí maso na kostky okořeníme (sůl, gulášové koření, kmín, majoránku česnek) poloměkké maso zalijeme vývarem a zahustíme zlatavou zásmažkou, provaříme přidáme brambory na kostky zdobíme petrželkou Gulášová polévka

připravíme cibulopaprikovou zásmažku, zalijeme vývarem ochutíme (kmín, mletý pepř, majoránka, třený česnek scedíme a vložíme na nudličky nakrájené uvařené dršťky dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme, zdobíme petrželkou Dršťková polévka

Další přesnídávkové polévky Hovězí vývar s masem a nudlemi Frankfurtská polévka Zelná s klobásou Čočková s párkem Další přesnídávkové polévky

Kontrolní otázky Uveďte technologický potup zelné polévky s klobásou. Jak podáváme přesnídávkové polévky? Co jsou to dršťky? Kontrolní otázky

ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1 ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN 978- 80-86706-18-4. www.office.microsoft.com Použité zdroje