Přesnídávkové polévky P. Pechová, 2012
Přesnídávkové polévky hlavním úkolem je nasytit podávané množství je 0,33 l na porci často s masem nebo uzeninou doplňujeme pečivem př. gulášová, dršťková, zelná s klobásou, vývar s masem a nudlemi Přesnídávkové polévky
Gulášová polévka připravíme cibulopaprikový základ přidáme přední hovězí maso na kostky okořeníme (sůl, gulášové koření, kmín, majoránku česnek) poloměkké maso zalijeme vývarem a zahustíme zlatavou zásmažkou, provaříme přidáme brambory na kostky zdobíme petrželkou Gulášová polévka
připravíme cibulopaprikovou zásmažku, zalijeme vývarem ochutíme (kmín, mletý pepř, majoránka, třený česnek scedíme a vložíme na nudličky nakrájené uvařené dršťky dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme, zdobíme petrželkou Dršťková polévka
Další přesnídávkové polévky Hovězí vývar s masem a nudlemi Frankfurtská polévka Zelná s klobásou Čočková s párkem Další přesnídávkové polévky
Kontrolní otázky Uveďte technologický potup zelné polévky s klobásou. Jak podáváme přesnídávkové polévky? Co jsou to dršťky? Kontrolní otázky
ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1 ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN 978- 80-86706-18-4. www.office.microsoft.com Použité zdroje