ELEKTROTECHNIKA Intenzita elektrického pole

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V okolí nabitého tělesa se projevují silové účinky tohoto pole.
Advertisements

Elektrostatika II Mgr. Andrea Cahelová Hlučín 2013.
Elektrostatika I Mgr. Andrea Cahelová Hlučín 2013.
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A NAPĚTÍ
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Radiální elektrostatické pole Coulombův zákon
Elektrické pole Podmínky používání prezentace
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_FYZ50 Jméno autora:Mgr. Alena Krejčíková Třída/ročník:2. ročník Datum vytvoření: Výukový materiál.
Fyzika – mechanické kmitání a vlnění
Fyzika + Elektřina.
Elektrické pole Elektrický náboj, Elektrické pole
PRÁCE V HOMOGENNÍM ELEKTRICKÉM POLI.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _615 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
zpracovaný v rámci projektu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _614 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastElektřina a magnetismus DUMVY_32_INOVACE_MF_102.
INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Kde je elektrické pole „silnější“
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A ELEKTRICKÉ NAPĚTÍ
Elektrostatika Elektrický náboj dva druhy náboje (kladný, záporný)
ELEKTŘINA A MAGNETISMUS 1. část Elektrické pole
ELEKTRONIKA Vodivost polovodiče. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Hydraulické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MATEMATIKA Kvadratická rovnice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Elektrický náboj, elektrické pole. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Technická mechanika – Čepové tření
ELEKTRONIKA Bipolární tranzistor. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technická mechanika – Skládání sil 2
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Pneumatické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MATEMATIKA Mocniny v praxi. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
ELEKTROTECHNIKA Elektronová teorie. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
E LEKTRICKÉ POLE Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Matematika Kulová vrstva, kulový pás
ELEKTRONIKA Součástky řízené světlem
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Siločáry elektrického pole
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Karnaughovy mapy – tři proměnné
Technické prostředky v požární ochraně
PICTURES FOR DESCRIPTION
Elektronový obal atomu
Úprava výrobků před pečením 2
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ELEKTRONIKA Zesilovače – princip, druhy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Matematika Komolý jehlan
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Číselné soustavy
Siločáry elektrického pole
Technické prostředky v požární ochraně
Technická mechanika – Skládání sil
Fyzika – Jednoduchý elektrický obvod
Elektrické pole.
Matematika Parabola.
ELEKTROTECHNIKA Řazení kondenzátorů – sériové řazení
Technické prostředky v požární ochraně
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Technologie – spojování materiálů – pevné rozebíratelné spoje
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Spojité a nespojité řízení
Fázorové diagramy v obvodech střídavého proudu
MATEMATIKA Mocniny s přirozeným exponentem
Základní pojmy fyziky atomu
Elektrický proud Elektrické pole Elektrické siločáry Elektrické napětí.
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE.
V okolí nabitého tělesa se projevují silové účinky tohoto pole.
PRÁCE V HOMOGENNÍM ELEKTRICKÉM POLI.
Elektrické pole.
Transkript prezentace:

ELEKTROTECHNIKA Intenzita elektrického pole

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 01_01_32_INOVACE_09

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE Předmět: ELEKTROTECHNIKA Ročník: ME1 Jméno autora: Ing. Miroslav Sámel Škola: SPŠ Hranice Anotace : Materiál prezentuje vlastnosti elektrického pole a definuje veličinu intenzita elektrického pole. Materiál je určený pro výuku předmětu Elektrotechnika. Klíčová slova: Coulombův zákon, siločáry, homogenní elektrické pole, nehomogenní elektrické pole, intenzita elektrického pole. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miroslav Sámel Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE Pamatujte si: Elektrické pole   Elektrické pole je prostor, ve kterém se projevují silové účinky elektrického náboje. Elektrické pole: Nehomogenní Homogenní 01_01_32_INOVACE_09, Elektrotechnika, Intenzita elektrického pole Ing. Miroslav Sámel

INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE Pamatujte si: Elektrické pole   Elektrické pole Siločáry vycházejí z tělesa s kladným nábojem a končí v tělese se záporným nábojem. U osamoceného nabitého tělesa se siločáry šíří do nekonečna. Siločáry vystupují z těles kolmo k jejich povrchu. Nikde se neprotínají. Mezi deskami jsou siločáry rovnoběžné – pole mezi deskami je homogenní (stejnorodé). 01_01_32_INOVACE_09, Elektrotechnika, Intenzita elektrického pole Ing. Miroslav Sámel

INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE Pamatujte si: Elektrické pole Elektrické pole Siločáry vycházejí z tělesa s kladným nábojem a končí v tělese se záporným nábojem. Siločáry vystupují z těles kolmo k jejich povrchu. Nikde se neprotínají. Mezi deskami jsou siločáry rovnoběžné – pole mezi deskami je homogenní (stejnorodé).   01_01_32_INOVACE_09, Elektrotechnika, Intenzita elektrického pole Ing. Miroslav Sámel

INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE Pamatujte si: Elektrické pole     01_01_32_INOVACE_09, Elektrotechnika, Intenzita elektrického pole Ing. Miroslav Sámel

INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE Pamatujte si: Zdroje a literatura Volt na metr je intenzita elektrického pole v takovém místě, kde na bodový náboj 1 coulomb působí síla 1 newton. [1] VOŽENÍLEK, L.; ŘEŠÁTKO, M.. Základy elektrotechniky I. pro 1. ročník SOU elektrotechnických. Praha: SNTL, 1984, ISBN BEZ. [2] BLAHOVEC, Antonín. Elektrotechnika I. Praha: INFORMATORIUM, 2002, ISBN 80-86073-90-4. www.office.microsoft.com 01_01_32_INOVACE_09, Elektrotechnika, Intenzita elektrického pole Ing. Miroslav Sámel