Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A03Z6-8_Rusko - lidé a hospodářství.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_05_Švýcarsko Téma:
JIHOVÝCHODNÍ EVROPA BALKÁNSKÉ STÁTY. ÚKOL: S pomocí atlasu do sešitu vypiš státy, které patří do oblasti jihovýchodní Evropy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Severní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Z7_EGYPT TÉMA: Egypt Egypt Datum: září 2012 třída: 7.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_16_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: ČESKO - SEVEROVÝCHOD Základní škola Libina, příspěvková.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_26_11_Z9_Skála AUTOR : Mgr. Aleš Skála TÉMA : Zemědělská výroba Základní škola Libina, příspěvková.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_11_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Norsko Základní škola Libina, příspěvková organizace,
SEVERNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme do států severní Evropy?
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_03B_USA Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_02_Z9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Dělení zemí podle vyspělosti Základní škola Libina,
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_19_Z7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Ostrovy Karibského moře Základní škola Libina,
ZEMĚ BENELUXU - BELGIE Cyrilometodějská církevní základní škola Lerchova 65, Brno Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze do škol.
Francie, Švýcarsko + Benelux
DÁNSKO A ISLAND Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Japonsko (země vycházejícího slunce)
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Hradec Králové
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
Základní škola, Hradec Králové
Ústecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Název školy: Základní škola T. G
BĚLORUSKO, LITVA, LOTYŠSKO A ESTONSKO
Venkovské osídlení AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola, Hradec Králové
VÝCHODNÍ ASIE A SIBIŘ AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Přírodní zdroje na Zemi
Po čem šlapeme AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Německo AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_09_Z8_Skála
Název školy: Základní škola T. G
Lucembursko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
ČESKO - SEVEROZÁPAD AUTOR: Mgr. Aleš Skála
VY_32_INOVACE_13_Vyvození písmene E
ČESKO-SUROVINOVÉ ZDROJE
NORSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
ČESKO - JIHOZÁPAD AUTOR: Mgr. Aleš Skála
VY_32_INOVACE_01_Co je základem každé věty?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Světové hospodářství TÉMATICKÝ CELEK:
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Rozdělení zemí podle vyspělosti
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola, Hradec Králové
Velká Británie.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Téma hodiny: Makedonie Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
VY_32_INOVACE_149_Země BENELUXU
VY_32_INOVACE_21_Francie
Základní škola, Hradec Králové
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_11_Z7_Skála TÉMA: Atlantský oceán
Základní škola, Hradec Králové
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Miloslav Cajska Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3235 Název: VY_52_INOVACE_1B_23_Benelux Téma: Zeměpis pro 2. stupeň ZŠ

Tato prezentace seznamuje žáky se státy Beneluxu. Anotace: Tato prezentace seznamuje žáky se státy Beneluxu. Předvádíme pomocí interaktivní tabule. Určeno pro žáky 2. stupně základní školy.

BENELUX Benelux je označení pro volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska. Jeho název je odvozen od počátečních písmen jmen těchto zemí, tedy Belgique, Nederland a Luxembourg. Země jsou malé a mají vysokou hustotu zalidnění, pokládají se za nejvyspělejší v Evropě. Celková rozloha území je 76 657 km2.

Vlajka a mapa Beneluxu Lux Luxembourg

Nizozemsko rozkládá se na ústí řeky Rýn s Dánskem má nejintenzivnější zemědělství na světě chov skotu na mléko kvalitní sýry pěstování okrasných květin například tulipánů a hyacintů mořský rybolov v průmyslu vyniká elektrotechnika se značkou Philips těžba zemního plynu největším městem je přístav Rotterdam hlavním městem je Amsterdam

Belgie hlavní město Brusel, sídlo Evropské unie největším přístavem jsou Antverpy dva národy: na severu Vlámové, mluví nizozemsky, a na jihu Valoni, mluví francouzsky průmysl hutnický a strojírenský tradicí v textilním průmyslu je krajkářství Belgie je proslulá výrobou čokolády a broušením diamantů

Zlaté náměstí v Bruselu

Parlament Evropské unie

Lucembursko hlavní město Lucemburska je Lucemburk vyspělé hutnictví a výrobu oceli Lucembursko má nejvyšší nominální HDP na jednoho člověka na světě příčinou této vysoce nadprůměrné hodnoty je, že asi třetinu pracovních sil (cca 100.000) tvoří příslušníci okolních států, kteří do Lucemburska dojíždějí a nejsou tudíž do obyvatelstva započítáni zemědělství je zastoupeno pouze 0,5 procenty v celkovém HDP Lucemburské hrabství vzniklo roku 963 a na vévodství bylo povýšeno roku 1354 Karlem IV. Ten byl zároveň českým králem. Na český trůn se Lucemburkové dostali v roce 1310, kdy se Jan Lucemburský oženil s Eliškou Přemyslovnou. Po dlouhém období nadvlády jiných zemí získalo Lucemburské velkovévodství samostatnost v 19. století.

Citace: Obrázky: Vlajka Beneluxu. Wikipedia [online]. 2011 [cit. 2012-12-05]. Dostupné z: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Flag_of_Benelux.svg Mapa Beneluxu. Wikipedia [online]. 2012 [cit. 2012-12-05]. Dostupné z: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/Benelux_schematic_map.png Ostatní foto: autor