Bryologie na Katedře botaniky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na ně? Kde jsou? Jak odhalit talenty.. Skupina „FYBICH“ Odhalit skryté FyBiCHy – fyzika, chemie, biologie a další přidružené obory, např. zeměpis,
Advertisements

 Nejprve jsme se přihlásili na některé ze zajímavých T-témat.  Potom nás čekaly 2 online lekce, ve kterých jsme se měli naučit teoretický základ pro.
METODIKA VÝUKY IAS/IFRS NA VŠ EKONOMICKÉHO ZAMĚŘENÍ
Bryologie na Katedře botaniky
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Gymnázium, Jablonec nad Nisou, U Balvanu 16
Doktorské studium na AF
Prezentace k soutěži „CHCEME ČISTÉ MĚSTO“ vyhlášené městem Karlovy Vary kategorie: základní školy.
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského Nádražní 120, Ostrava.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Mathematica pro zvídavé v Talnetu S. Zelenda MFF UK Praha.
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
ŠKOLNÍ PROJEKT MICE MIND MAP.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Propedeutický seminář k bakalářskému projektu
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Bi1BP_ZNP2 Živá a neživá příroda II Biologické vědy
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… MODLITBY NA DUBEN 2015.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Daniel.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Stupňování Put the words between slash marks into the correct form of the comparative or superlative. Vzor: Tahla zkouška je /lehký/ než tamta. Tahla zkouška.
Základy pedagogické metodologie
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
SHLUKOVÁ ANALÝZA FUNKČNÍCH PLOCH PRO SLEDOVÁNÍ URBÁNNÍHO VÝVOJE OLOMOUCKÉHO REGIONU Vedoucí práce: Mgr. Jana Svobodová Martin Klícha Gisáček
MY A TOPSEC současnost a budoucnost. Obsah prezentace  Splněná očekávání  Přednášky  Další aktivity  Budoucnost  Přednášky  Kontakty  Organizace.
Elixír do škol Irena Dvořáková, Leoš Dvořák KDF MFF UK Praha.
Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 10. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
DOTYK 2006 – 20XX …DOTKNI SE NEBE, DOTKNI SE SEBE…
Autrýč a komunikace v částicové fyzice Máme se tím zabývat? Jak to dělají jinde (ve VB) Jak to (ne)děláme my Jak bychom to měli dělat Jak to organizačně.
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
Ochrana přírody - legislativa Martina Sobotková, B 775 Konzultační hodiny: dle dohody Katedra hydromeliorací a krajinného.
Komunikace Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna
F YZIKA …aneb proč se to mám vůbec učit?! máme to v rozvrhu hodin rozhodlo o tom ministerstvo školství nařídil to pan ředitel s panem školníkem mohli.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí FAREMNÍ PLÁNOVÁNÍ plán péče o farmu Ing. Milan Kouřil DAPHNE ČR –
Kavky potřebují pomoc Daniel Dvořák 6.B. Kavka obecná Corvus monedula Samec-délka křídla :223 mm do 250 mm Samice-délka křídla od : 214 mm do 243 mm Samec-hmotnost.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Úvod do psychologie Lenka Polešovská Kottler, J., Carlson, J. (2003). Mumie u jídelního stolu. Praha: Portál.
Role KOUS Vysočina v projektu
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Katedra filozofie a etiky v pomáhajících profesích
SLOVENSKO 2016.
Tým ve kterém chtějí lidé být: 1. Tým kde je opravdový zájem jeden o druhého a)neste břemena jedni druhých b)modlete se za sebe c)věnuj pozornost.
Regionální integrovaná doprava
Marketing sportu bp 2086.
Kam kráčí české vysoké školství?
Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková
URBÁNNÍ A RURÁLNÍ STUDIA jaro 2015 (2)
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Škola základ občanského života
Bryologie na Katedře botaniky
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Bryologie na Katedře botaniky botanika.prf.jcu.cz/bryoweb/

Bryotým na Katedře botaniky vyučující, vedoucí diplomek Jirka Honza Táňa doktorandi absolventi Bety Eliška studenti třeba Ty?

Čím jsou mechy zajímavé? skoro všechno o nich je novinka 

Čím jsou mechy zajímavé? skoro všechno o nich je novinka  jsou dost velké na to, aby se poznaly v terénu

Čím jsou mechy zajímavé? skoro všechno o nich je novinka  jsou dost velké na to, aby se poznaly v terénu naučíte se práci s mikroskopem i v laborce

Čím jsou mechy zajímavé? skoro všechno o nich je novinka  jsou dost velké na to, aby se poznaly v terénu naučíte se práci s mikroskopem i v laborce jsou krásné a rostou na úžasných místech

K čemu by vám bryologie mohla být? botanik ve státní instituci nebo v neziskovce znalost mechorostů je vždy přidaná hodnota  věda: když se rozhodnete být nejlepší v oboru  přivýdělek, volná noha: terénní inventarizace, monitoringy… molekulární laborka: v podstatě jakákoliv 

Témata nových prací Floristika vybraného území identifikace hot-spotů diverzity změna bryoflóry v čase rozdíl v zastoupení ohrožených druhů mezi biotopy/skupinami Skrytá diverzita (taxonomie a fylogeneze) skrývá vybraný druh více cytotypů nebo nepříbuzných linií? dají se molekulárně odhalené linie poznat? mají svou ekologii, historii, měli bychom některou chránit? Ekologie a molekulární ekologie kde se vzaly sekundární lokality ohroženého slatiništního druhu Scorpidium scorpioides? co limituje uchycení koprofilních druhů, na jakou vzdálenost se šíří jejich spory, jaká vzdálenost biotopů už představuje stanovištní fragmentaci? šíří se vzácný epilitický druh Didymodon glaucus opravdu jen nepohlavně? Scorpidium scorpioides Tetraplodon angustatus

příležitosti k setkání a kontakty villaparty příští týden (24.10.) terénní kurs bryologie blokovka (čt-ne); jarní bude nejspíš v dubnu – sledujte bryoweb a botanickou nástěnku bryoweb: botanika.prf.jcu.cz/bryoweb/ Jan Kučera (kucera@prf.jcu.cz), Jiří Košnar (molek. lab. jirikosnar@seznam.cz), Táňa Štechová (terénní ekologie, tana.stechova@gmail.com)