Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zeměpisné souřadnice Autorem všech uvedených součástí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Advertisements

JEZERA AMERIKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
FYZIKÁLNÍ KUFR Pohyb tělesa (7. ročník)
Močová soustava člověka
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje, dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Mexiko Obr. 1 – Mapa Mexika
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Ať nám svítí sluníčko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Saharská Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí. Písemné dělení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Střídavý proud (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
FYZIKÁLNÍ KUFR Magnetické vlastnosti látek (6. ročník)
Karel Čapek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ladislava Drnková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrické vlastnosti látek (6. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí.
Ledovce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo Test k ověření znalostí Funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radomír.
Ledovce Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VODSTVO ČR Řeky na území Česka
MRTVÉ MOŘE Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Všeobecná cirkulace atmosféry
Saharská Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Oceány a moře HYDROSFÉRA
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Západní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Ovoce hrou Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POVRCH KVÁDRU - VÝPOČET
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Téma: Síly a jejich vlastnosti
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
ZOO Severní Amerika Hra Pravidla Zdroje obrázků
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí
Najdi dva stejné obrázky
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Farben Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Na které písmenko začíná obrázek?
Orofacionální cvičení III.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Lokace 1 Pravidla Lokace 2 Zdroje obrázků Lokace 3 Lokace 4 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Správná odpověď Hlavní strana

Pohoří, kde lyžař sjíždí horu, je součástí Alp. Nápověda: Pohoří, kde lyžař sjíždí horu, je součástí Alp.

Toto pohoří je velmi turisticky vyhledávané, mj. i českými lyžaři. Nápověda: Toto pohoří je velmi turisticky vyhledávané, mj. i českými lyžaři.

Největší turistickým centrem této části Alp je Cortina d´Ampezzo. Nápověda: Největší turistickým centrem této části Alp je Cortina d´Ampezzo.

Pohoří leží převážně v Itálii. Nápověda: Pohoří leží převážně v Itálii.

Z doby 1. světové války se zde nachází řada pevnostních staveb. Nápověda: Z doby 1. světové války se zde nachází řada pevnostních staveb.

Nejvyšší hora Marmolada dosahuje výšky 3 343 m n. m. Nápověda: Nejvyšší hora Marmolada dosahuje výšky 3 343 m n. m.

Pohoří nese název podle horniny, která jej tvoří. Nápověda: Pohoří nese název podle horniny, která jej tvoří.

Správná odpověď Hlavní strana

Pohoří leží na území tří států. Nápověda: Pohoří leží na území tří států.

Úpatí těchto hor téměř leží u dvou významných evropských zálivů. Nápověda: Úpatí těchto hor téměř leží u dvou významných evropských zálivů.

Nápověda: Toto pohoří je dlouhé přes 400 km a v nejširším místě široké cca 150 km.

Tyto hory byly vyvrásněny stejným vrásněním jako Alpy nebo Karpaty. Nápověda: Tyto hory byly vyvrásněny stejným vrásněním jako Alpy nebo Karpaty.

Nejvyšší vrchol jen těsně přesahuje nadmořskou výšku 3 400 m n. m. Nápověda: Nejvyšší vrchol jen těsně přesahuje nadmořskou výšku 3 400 m n. m.

Nápověda: Severní a jižní stranu tohoto pohoří odvodňují dva různé evropské významné toky.

V těchto horách se často rozhoduje slavná Tour de France. Nápověda: V těchto horách se často rozhoduje slavná Tour de France.

Správná odpověď Hlavní strana

Toto pohoří se nachází se na území dvou států. Nápověda: Toto pohoří se nachází se na území dvou států.

Nejvyšší hora přesahuje nadmořskou výšku 2 650 m n. m. Nápověda: Nejvyšší hora přesahuje nadmořskou výšku 2 650 m n. m.

Tyto hory patří do systému Karpat. Nápověda: Tyto hory patří do systému Karpat.

Těmito horami prochází hlavní evropské rozvodí. Nápověda: Těmito horami prochází hlavní evropské rozvodí.

Tyto hory patří k Čechy nejvíce navštěvovaným destinacím. Nápověda: Tyto hory patří k Čechy nejvíce navštěvovaným destinacím.

Nápověda: Největší město na jižním úpatí těchto hor již několikrát neúspěšně kandidovalo na pořadatelství zimních olympijských her.

Vzdušná vzdálenost z Prahy k tomuto pohoří nedosahuje ani 500 km. Nápověda: Vzdušná vzdálenost z Prahy k tomuto pohoří nedosahuje ani 500 km.

Správná odpověď Hlavní strana

Pohoří leží na území pouze jednoho státu. Nápověda: Pohoří leží na území pouze jednoho státu.

Pohoří se táhne ve směru severozápad – jihovýchod. Nápověda: Pohoří se táhne ve směru severozápad – jihovýchod.

Nápověda: Nejvyššímu vrcholu chybí několik desítek výškových metrů k třítisícové hranici.

Nápověda: Na západním úbočí tohoto pohoří leží tři více než milionová velkoměsta.

Nápověda: Hranici trvalého sněhu lze překročit pouze na nejvyšší hoře tohoto pohoří.

Nápověda: V oblasti tohoto pohoří jsou poměrně častá zemětřesení způsobená přibližováním Afriky k Eurasii. Díky tomu zde najdeme i jediný dosud činný vulkán vysoký téměř 1 300 m.

Nápověda: Jen několik desítek kilometrů od tohoto pohoří leží nejmenší stát světa.

Správná odpověď Dolomity

Správná odpověď Pyreneje

Správná odpověď Vysoké Tatry

Správná odpověď Apeniny

Pravidla V celé hře klikejte pouze na tlačítka. Cílem hráče je určit pomocí nápověd, které lze zobrazit kliknutím na tlačítko s otazníkem, v jakém pohoří lyžař lyžuje. Každý hráč má pouze jednu možnost odpovědi, není proto vhodné ji tipovat. Hru mohou hrát až 4 družstva, a to tak, že po každé nápovědě se pomocí tlačítka vrátíte na hlavní stranu, kde zvolíte jinou lokaci. Každé družstvo má tak svou lokaci. Posun lyžaře a další nápovědu získáte kliknutím kamkoliv na obrazovce mimo tlačítka. V každé lokaci je 7 nápověd. Tlačítka s textem odkazují do míst popsaných textem. Tlačítka odkazují zpět. Tlačítka odkazují na nápovědu.

Zdroje obrázků obrázek lyžaře: Wikimedia commons [online]. 2010 [cit. 2010-12- 12]. File:Alpine_skiing_pictogram.svg. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alpine_skiing_picto gram.svg>. obrázek hory: MERING, Brad. Wikimedia commons [online]. 2005 [cit. 2011-02-20]. File:Alpamayo.jpg. Dostupné se svolením autora na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alpamayo.jpg>.