Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2511 Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_VKZB1/13 Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žáci 2. stupně základní školy Typická věková skupina: 12 až 15
Předmět: výchova ke zdraví Ročník: žáci 2. stupně Anotace: Tento učební materiál doplňuje učivo, přehledně seznamuje s danou tématikou. Žáci pracují na samostatných PC stanicích v učebně dle pokynů, vybraní žáci pracují s dotykovou tabulí. Klíčová slova: maso, ryby, vnitřnosti Speciální vzdělávací potřeby: žádné Datum: srpen 2011 Autor: Kamila Bubáková Zdroje: Autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, pokud není uvedeno jinak, je Kamila Bubáková. Klipart www.office.microsoft.cz
Maso a masné výrobky Zvěřina Ryby
Správně rozděl: . . Vepřové maso: Hovězí maso: sulc roštěnka Ovarová polévka kotleta pupek koleno kýta řízek Španělský ptáček svíčková morek telecí biftek
Správně rozděl: . . Drůbeží maso: Zvěřina: koroptve kuřata slepice bažanti zajíci husy holoubata srnci kanci krůty kachny
Správně přiřaď: Na knedlíčky do polévky použijeme Libové a dietní je Chobotnice Šneci Na knedlíčky do polévky použijeme Libové a dietní je Kaviár Jí se syrové s citronem Oblíbená francouzská pochoutka Vaří se v horké vodě Tyčinky, které jsou z jiného masa Před vařením se namáčí do mléka Není živočišného původu Kalamary jsou z Raci Krab Ledvinky Ústřice Játra Králičí maso Jikry z jesetera Sojové maso
Správně rozděl: . . Sladkovodní ryby: Mořské ryby: kapr candát cejn štika sleď pstruh tuňák makrela treska