Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2511 Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2511 Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2511 Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity: V/2 Sada: VY_52_INOVACE_PŘSJN1/4 Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žáci 2. stupně základní školy Typická věková skupina: 11 až 12 Předmět: přírodopis Ročník: 6.

2 Anotace: Tento učební materiál slouží k seznámení žáků s elementárními pojmy učiva o fotosyntéze. Žák se podrobně seznámí s průběhem fotosyntézy a její potřeby pro rostliny. Vysvětleno mu bude také dýchání. Na závěr žák dokáže, že pochopil probíranou látku tím, že pozná správné tvrzení. Klíčová slova: fotosyntéza, dýchání, oxid uhličitý, voda, chlorofyl, sluneční záření, cukry, kyslík Speciální vzdělávací potřeby: žádné Datum: 25.8.2011 Autor: Autorem tohoto materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Ing. Jana Němcová

3 Zdroje: Kliparty použity z MS PowerPoint Obrázky http://www.clker.com/http://www.clker.com/

4 6. ro č ník Fotosyntéza

5 probíhá p ř edevším u zelených rostlin je p ř em ě na látek anorganických na látky organické SV Ě TLOSLU Č OVÁNÍFOTOSYNTÉZAFOTOSYNTÉZA

6 OXID UHLI Č ITÝ CHLOROFYL

7 OXID UHLI Č ITÝ a vzniká CUKR KYSLÍK + MINERÁLNÍ LÁTKY

8 Fotosyntéza je p ř em ě na látek anorganických (oxidu uhli č itého a vody s minerálními látkami) na organické látky (cukry a dále na tuky, bílkoviny)

9 Dýchání p ř i fotosyntéze vzniklý kyslík uniká do atmosféry kyslík spot ř ebovávají živo č ichové i samy rostliny k dýchání dýchání probíhá ve dne a v noci

10 Dýchání probíhá jen ve dne a fotosyntéza v noci. Fotosyntéza probíhá jen ve dne a dýchání ve dne i v noci. Dýchání probíhá jen v noci a fotosyntéza ve dne. Fotosyntéza probíhá ve dne a dýchání jen za sv ě tla. Dýchání probíhá stále a fotosyntéza jen za sv ě tla. Která tvrzení o fotosyntéza a dýchání jsou správná?


Stáhnout ppt "Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2511 Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:"

Podobné prezentace


Reklamy Google