SDRUŽENÍ NERATOV,o.s. www.neratov.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sídla Mgr. Jana Nováková. osídlení a jeho vývoj kolonizace = je proces, který má za následek vytvoření nového trvalého společenství na novém území a případně.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Domov U Anežky poskytovatel sociálních služeb Nová 303, Luštěnice PLATNOST od
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.08 Ročník2. ročník.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
 Co je to cestovní ruch?  Cestujeme s cestovní kanceláří, cestovní agenturou nebo individuálně  Návštěvnost České republiky  Cestovní ruch Jihomoravského.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Sdružení obcí ORLICKO Historie Orlicka – založení konsorcia Sdružení obcí a měst Orlice 1992 – založení konsorcia Sdružení obcí.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
EKONOMIKA 3. ROČNÍK Plán učiva Ekonomika 1.TC Podnik; majetek podniku a hospodaření podniku Podnik Struktura majetku a zdrojů financování Dlouhodobý majetek.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
EKONOMIKA 3. ROČNÍK Plán učiva Ekonomika
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví
Společné a koordinované politiky EU
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Hlavní město praha a integrace cizinců
Společenská odpovědnost ve školství
Základní informace o poskytovateli
Název projektu: Moderní škola
předseda Energetické Třebíčsko a Zástupce Jaderné regiony ČR
Eva Tomášková Základní ekonomické pojmy Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 2. přednáška.
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Podpora rozvoje venkova v ČR
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Vznik a podstata státu Lidstvo prožilo převážnou část své existence bez státu. Počátky státní organizace jsou kladeny do doby rozvinutějšího zemědělství.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Praha – 31. květen 2011 Petr Šobotník – Prezident KAČR
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Komora sociálních podniků
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Podpora samostatného bydlení
Fond Vysočiny Odpady 2018 Ing. Eva Navrátilová Jihlava 10. dubna 2018
Transkript prezentace:

SDRUŽENÍ NERATOV,o.s. www.neratov.cz

Kdo jsme? Sdružení Neratov, o.s. spolek (občanské sdružení) založené roku 1992 naše vize a poslání obnova vysídlené vsi a poutního místa S pomocí handicapovaných lidí rozvoj sociálního podnikání a zemědělství, kultury, tradic, řemesel, péče o krajinu naše zázemí Neratov v O.h. Bartošovice v O.h., krajHK; Žamberk kraj PA 120 zaměstnanců, z toho 90 s postižením Základní škola speciální (8 zam.), Farma Orlice o.p.s. (5 zam.)

Neratov - Bartošovice v Orl Neratov - Bartošovice v Orl.H – Okres Rychnov nad Kněžnou – Královehradecký kraj

Kdo jsme? Sdružení Neratov, o.s. za 24 let činnosti jsme dosáhli navrácení života do vysídlené obce (z 2 na 50 trvale žijících obyvatel) záchrany poničeného poutního kostela a obnovení duchovních a kulturních tradic zřízení zázemí pro lidi s postižením – chráněné bydlení , chráněné dílny, podpora pěstounských rodin – vyrostlo 18 dětí,speciální škola,farma rozvoj sociálního podnikání a zemědělství – jeden z největších zaměstnavatelů v regionu

Naše organizační struktura Sdružení Neratov, o.s. Shromáždění členů Sdružení Neratov,o.s. (SN) (28) Rada SN (7) - Revizní komise SN (3) Rada volí předsedu SN (statutár), předseda stanovuje místopředsedu Manažersky řídí celé SN Střediska SN – řídí vedoucí střediska, oddělení řídí asistenti chráněné bydlení Domov, chráněné dílny: kuchyň, ubytování , úklid – údržba-montáže, prádelna, zahradnictví, obchod, hospoda, Kopeček (dílna keramická, tkalcovská, šicí, košíkářská, tiskařská), občerstvení a montáže Žamberk SN je zřizovatel Základní školy speciální, Farmy Orlice o.p.s.

Výsledky 2015 Sdružení Neratov, o.s. Hospodářský výsledek : +1,5 mil Kč Náklady 27 mil. Kč, výnosy 28,5 mil. Kč Složení nákladů: 50 % osobní, 41 % materiál, energie, služby, 9% ostatní Složení výnosů: 45% dotace statní správy , 42% tržby z vlastní činnosti, 6% přijaté příspěvky a dary, 7% ostatní Výsledky jsou schválené auditory Počet zaměstnanců k 31.12.2015: 105 z toho 78 s postižením (meziroční nárůst 28%)

Společenská zodpovědnost Sdružení Neratov, o.s. aktivizace místní komunity záchrana kostela a zchátralých budov, rozvoj Neratova ( sad, nové objekty) zprovoznění sítě služeb pro obyvatele, turisty a lidi s postižením rozvoj regionu a podpora turismu obnovení poutní tradice ze 17. století, pořádání kulturních a duchovních akcí podpora lidí s postižením řešení dluhů a obtížných životních situací, podpora kontaktů s rodinami a „majoritní společností“ spolupráce s dalšími subjekty Okolní obce, polští sousedé, podpora stavby školy v Indii, mezinárodní spol.

Budoucnost Sdružení Neratov, o.s. Naše plány rozvoj sociálního podnikání a sociálního zemědělství rozšíření stávající činnosti – další chráněné dílny a místa pro lidi s postižením (pivovar), praktická škola pomoc dalším skupinám – senioři, děti s postižením –terapeutické dílny energetická a potravinová soběstačnost – celková udržitelnost dobudování zázemí u kostela (odpočinková zóna, ubytování pro poutníky) vzdělávání našich zaměstnanců a klientů a předávání našich zkušeností dalším organizacím mezinárodní spolupráce a projekty