Bezpečnost a hygiena práce u počítače

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost a hygiena práce v počítačové učebně
Advertisements

Hygiena práce u počítače pro 6. ročník
HYGIENA PRÁCE U POČÍTAČE
Jak přežít sezení u počítače?
Zásady práce u počítače
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Seznámení s počítačem.
Bezpečnost práce u počítače
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_19_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.
Základy práce s počítačem
Bezpečnost a hygiena PC
Seznamujeme se s počítačem II. hygiena práce
VY_III/2_INOVACE_26_Spuštění PC
VY_III/2_INOVACE_32_Hlavní panel a nabídka Start Hlavní panel a nabídka Start Miroslav Kaňok.
Malování – popis programu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_III/2_INOVACE_38_Malování-nástroje2 Malování – nástroje 2 Miroslav Kaňok.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_390_Hygiena u počítače AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_01_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce v OS Windows - soubory Autor: Jaroslav.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_07_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_09.
Počítačové sítě Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Rizika práce na PC Kontrolní prezentace Autor: Pavel Broža Datum: Cílový ročník: 5. a 6. Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Jiroušová název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s. AUTOR: Mgr. Ivana Hampejsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_181_NÁŠ SVĚT_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE V.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_01 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Bezpečnost práce s počítačem Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Vladimíra Jiránka Anotace: Seznámení s ilustracemi Vladimíra Jiránka Vzdělávací.
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška28 Microsoft PowerPoint 2010 – 2.část Anotace: Výklad nového učiva - pokračování Autor:
Název materiálu: Autorská práva - stahování obrázků z internetu Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce ,
Název materiálu: Nastavení vlastní domovské stránky Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Předmět: Informační a komunikační technologie 1 Hygiena práce s počítačem Autor: Milan Franek.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Orientace na pracovní ploše počítače
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 2– NOVÁ PREZENTACE. Název školy:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Základní části počítače a jejich zařazení
Název materiálu: Internetová adresa
Název materiálu: Internetový prohlížeč Mozila Firefox
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
MS Word - práce s obrázky
Režim počítačové učebny
Kopírování, přesouvání a mazání souboru
Tvoření složek a zástupců
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
Word - základní typografická pravidla
Malování - nástroje grafického editoru
Malování - uložení a otevření obrázku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Použití pravého a levého tlačítka myši
Interní zařízení počítače
Transkript prezentace:

Bezpečnost a hygiena práce u počítače Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, 739 01 Baška Bezpečnost a hygiena práce u počítače Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2012 Ověření ve výuce 1.10. 2012, 4.třída Vyučovací předmět: Informatika Vzdělávací oblast : Základy práce s počítačem Číslo materiálu: VY_32_inovace_15_ICT I.

Základní bezpečnostní zásady při používání počítače Nezasahujeme do vnitřku počítače Nepřipojujeme ani neodpojujeme žádné kabely vedoucí k počítači Nezakrýváme zadní část počítače – mřížku, která slouží k větrání Veškerou manipulaci s elektroinstalací by měla provádět oprávněná osoba

Hygiena při práci s počítačem Důležité je umístění monitoru Monitor je čelem k oknu. Je to tak správně? Není v monitoru se odráží světlo a unavuje naše oči

Není, sluníčko by nám svítilo do očí. Umístění monitoru Monitor je zády k oknu Je to tak správně? Není, sluníčko by nám svítilo do očí.

Ano, naše oči se nebudou tolik namáhat. Umístění monitoru Monitor je bokem k oknu Je to tak správně? Ano, naše oči se nebudou tolik namáhat.

Správné sezení u počítače

Co všechno je na obrázku špatně.

Použité zdroje: KOVÁŘOVÁ, Libuše. Informatika pro základní školy. Vyd. 2. Kralice na Hané, 2009. ISBN 978-80-7402-017-93. Vlastní tvorba obrázků Obrázek z http://www.computermedia.cz/knihy/informatika_1dil_2vyd_ukazka.pdf