El medio ambiente Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EXPRESAR GUSTOS Los PRONOMBRES del OBJETO INDIRECTO
Advertisements

EL ASPECTO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
sloveso BÝT ve španělštině
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Presente de ESTAR + GERUNDIO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu
Andalucía Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Ir de vacaciones Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
El verbo hay Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
El medio ambiente Autor: Mgr. Ivana Maťátková Španělský jazyk Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
PRÉTERITO INDEFINIDO VERBOS REGULARES
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
EL TIEMPO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
TEXTO 1. ECONOMÍA El turismo en España 1) RESPONDA LAS PREGUNTAS. 1.¿Cuáles son los destinos turísticos más populares en España? 2. ¿Cuántos turistas llegan.
Los pronombres del objeto directo
PROFESIONES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Formación de SUBJUNTIVO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Kateřina Průšová Název materiálu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
Tareas domésticas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
LA FAMILIA LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
FRASES HECHAS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
EL CUERPO HUMANO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
El medio ambiente Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Tareas domésticas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VYBER VĚC, KTERÁ JE VYROBENA Z…
Preposiciones de lugar
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Interaktivní třídění domovního odpadu.
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Kde se opravují auta? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
POROVNÁVACÍ VÝRAZY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Buscando empleo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
SKLÁDÁME SLOVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Rozvíjíme zrakovou paměť
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

El medio ambiente Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Popis Po vysvětlení základní slovní zásoby následuje procvičení. Studenti odpoví na dotazy, doplní správné výrazy. Na závěr mohou diskutovat o daném tématu a inspirovat se obrázky.

VOCABULARIO BÁSICO EL MEDIO AMBIENTE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ LA CONTAMINACIÓN / CONTAMINAR ZNEČIŠTĚNÍ / ZNEČIŠŤOVAT SEPARAR LA BASURA TŘÍDIT ODPAD RECICLAR / EL RECICLAJE RECYKLOVAT / RECYKLACE LA LLUVIA ÁCIDA KYSELÝ DÉŠŤ LA ENERGÍA SOLAR SOLÁRNÍ ENERGIE LA CAPA DE OZONO OZONOVÝ PLÁŠŤ EL AGUJERO DÍRA EL EFECTO INVERNADERO SKLENÍKOVÝ EFEKT AHORRAR ŠETŘIT EL CALENTAMIENTO GLOBAL GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ LOS CAMBIOS CLIMÁTICOS KLIMATICKÉ ZMĚNY

VOCABULARIO BÁSICO PLANTAR ÁRBOLES SÁZET STROMY LOS CONTENEDORES KONTEJNERY EL CONSUMO SPOTŘEBA LA BOLSA DE PLÁSTICO IGELITOVÁ TAŠKA EL HUMO KOUŘ LA EMISIÓN DE GASES EMISE PLYNŮ EL ECOSISTEMA EKOSYSTÉM LA SOLUCIÓN ŘEŠENÍ REDUCIR SNÍŽIT LA ECOLOGÍA EKOLOGIE LA CONTAMINACIÓN DE AIRE ZNEČIŠTĚNÍ VZDUCHU EXTRAER PETRÓLEO TĚŽIT ROPU

DINOS SI SEGÚN TU OPINIÓN LAS SIGUIENTES FRASES SON VERDADERAS O FALSAS: HAY QUE AHORRAR ENERGÍA SE PUEDE CONTAMINAR AGUA LA LLUVIA ÁCIDA ES MUY BUENA PARA LAS PLANTAS LA CAPA DE OZONO NO ES NADA NECESARIA LA CAPA DE OZONO NOS PROTEGE DE LA RADIACIÓN ULTRAVIOLETA LA CONTAMINACIÓN DE AIRE REDUCE LA CAPA DE OZONO LA LLUVIA ÁCIDA CONTAMINA AGUA, SUELO, … EL CALENTAMIENTO GLOBAL EXISTE LOS RAYOS DEL SOL SON SÓLO MALOS LA TEMPERATURA DE LA TIERRA BAJA POCO A POCO v F F F v v v v F F

ESTOS SON LOS CONTENDORES DE LA CIUDAD. ¿EN CUÁL DE ELLOS PONDRÍAS VIDRIO PAPEL Y CARTÓN PLÁSTICO? PAPEL Y CARTÓN VIDRIO PLÁSTICO

¿DÓNDE PONES LA BASURA?

Responde a tu profesor: ¿Has plantado un árbol alguna vez? ¿Separas la basura? ¿ Qué tipos de contenedores hay en tu ciudad? ¿Usas bolsas de plástico? ¿Son gratis en los supermercados? ¿Qué podrías hacer tú personalmente para reducir la contaminación de aire? ¿En qué países se extrae el petróleo? ¿Cómo tú proteges el medio ambiente? ¿Qué problemas puede causar la lluvia ácida? ¿Por qué necesitamos la capa de ozono? ¿Qué pasa si hay un agujero muy grande? ¿Ahorras energía? ¿Cómo? ¿Para qué podemos usar la energía solar? ¿Qué consecuencias tiene el calentamiento global?

Completa con las palabras adecuadas del vocabulario básico: La lluvia ………….. es muy peligrosa para el suelo, las plantas, etc. No puedes ducharte una hora, tienes que ……………. el agua. No puedes echar …………… al suelo. Tíralo en los ……………………… de la ciudad. No puedes echar todo en un contenedor. Hay que ………………….. la basura. Así se puede ………………. más tarde. Hacer productos nuevos. El ………………… de ……………….. de ozono es cada vez más grande. Soy ecologista. Me preocupo mucho por el ……………… ambiente. La contaminación provoca el calentamiento ………………y los cambios …………… en el planeta. Nunca pongo la compra en bolsas de………………Siempre en los de papel reciclado. ácida ahorrar la basura contenedores separar reciclar agujero capa medio global climáticos plástico

Mira las siguientes fotos. ¿Qué hay en ellas Mira las siguientes fotos. ¿Qué hay en ellas? ¿Hay un problema o hay alguna solución del problema? Discútelo con tus compaňeros.

Obrázek 1: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/ko%C5%A1-%C3%BA%C4%8Dast%C3%AD-na-ko%C5%A1-na-odpadky-odpad-285786/˃ autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 2: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/ko%C5%A1-%C3%BA%C4%8Dast%C3%AD-na-ko%C5%A1-na-odpadky-odpad-285790/˃ Obrázek 3: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/ko%C5%A1-%C3%BA%C4%8Dast%C3%AD-na-ko%C5%A1-na-odpadky-odpad-285791/˃ Obrázek 4: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/sklo-l%C3%A1hev-kompozice-ateli%C3%A9r-623803/˃ Obrázek 5: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/plastov%C3%A9-lahve-recyklace-um%C4%9Bl%C3%A1-hmota-621359/˃

Obrázek 6: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/obalov%C3%BD-materi%C3%A1l-polystyrenu-zelen%C3%A1-625325/˃ autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 7: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/sklo-sklenice-studio-voda-v%C3%ADna-1221254/˃ Obrázek 8: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/%C4%8Dasopisy-%C4%8Dten%C3%AD-noviny-1108800/˃ Obrázek 9: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/ko%C5%A1-%C3%BA%C4%8Dast%C3%AD-na-ko%C5%A1-na-odpadky-odpad-285786/˃ Obrázek 10: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/ko%C5%A1-%C3%BA%C4%8Dast%C3%AD-na-ko%C5%A1-na-odpadky-odpad-285790/˃

Obrázek 11: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/ko%C5%A1-%C3%BA%C4%8Dast%C3%AD-na-ko%C5%A1-na-odpadky-odpad-285791/˃ autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 12: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/um%C3%ADraj%C3%ADc%C3%AD-strom-mrtv%C3%A9-d%C5%99evo-557848/˃ Obrázek 13: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/plastov%C3%A9-l%C3%A1hve-odpadky-s%C3%AD%C5%A5-barvit%C3%BD-631625/˃ Obrázek 14: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/v%C3%BDbuchu-ropn%C3%A9-plo%C5%A1iny-po%C5%BE%C3%A1r-618704/˃ Obrázek 15: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/tov%C3%A1rna-kou%C5%99-emise-cesta-613319/˃

Obrázek 16: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/mrtv%C3%A9-stromy-such%C3%BD-opu%C5%A1t%C4%9Bn%C3%BD-mrtv%C3%AD-947331/˃ autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 17: [Cit. 2016-04-28] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/energie-eco-sol%C3%A1rn%C3%AD-d%C5%99evo-1322810/˃