Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechanické kmitání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Advertisements

Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Vypařování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkOsmý - tercie Stručný.
ROVNOMĚRNÝ POHYB, PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
NEPŘÍMÁ ÚMĚRNOST MATEMATIKA 7. ROČNÍK ZŠ výklad Základní škola Ostrava – Hrabová Paskovská 46 Software: Microsoft Office PowerPoint 2003.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.33_Prumerna_rychlost_graficke_znazorneni.
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
R OVNOMĚRNÉ A NEROVNOMĚRNÉ POHYBY Mgr. Kamil Kučera.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
Slovní úlohy o pohybu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
6. Kinematika – druhy pohybů, skládání pohybů
Sčítání a odčítání mnohočlenů
NEROVNOMĚRNÝ POHYB 2 Název školy
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Vlastnosti zvuku - test z teorie
Sloupkový diagram Tematická oblast
Elektrická energie Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Fyzika, Pohyby těles ve Sluneční soustavě Autor: Kamil.
Pohyb těles-fyzika hrou
1. Čím se liší pohyby těchto těles?
Rovnoměrný pohyb A KONEC
PRŮMĚRNÁ RYCHLOST SLOVNÍ ÚLOHY
Popis pohybu hmotného bodu (kinematika)
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Ohyb světla na optické mřížce
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_FYZIKA
Tání pevné látky Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
Důsledky základních postulátů STR
Důsledky základních postulátů STR
Násobení lomených výrazů
PRŮMĚRNÁ RYCHLOST SLOVNÍ ÚLOHY
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
2. ROVNOMĚRÝ A NEROVNOMĚRNÝ POHYB
Rovnice a graf přímé úměrnosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Rovnoměrný pohyb konstantní (stejná) rychlost
Dělení lomených výrazů
Fyzika 7.ročník ZŠ K l i d a p o h y b t ě l e s a Creation IP&RK.
Pohyb tělesa rychlost, dráha, čas.
Slovní úlohy o pohybu Pohyby stejným směrem..
Interference na tenké vrstvě
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obvod a obsah rovnoběžníku
NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_02_F7_Hanak TÉMA: Pohyb tělesa
Konstrukce lichoběžníku
FYZIKÁLNÍ VELIČINY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Zobrazení tenkou čočkou
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
Pythagorova věta Tematická oblast Planimetrie Datum vytvoření Ročník
Intenzita elektrického pole
Změna teploty vzduchu v průběhu času
Vzorový výpočet slovní úlohy – dráha, čas
Příklady - opakování Auto se pohybovalo 3 hodiny stálou rychlostí 80 km/h, poté 2 hodiny rychlostí 100 km/h, pak 30 minut stálo a nakonec 2,5 hodiny rychlostí.
Příklady – cvičení Určete brzdnou dráhu auta s počáteční rychlostí 90 kmh-1, které se pohybovalo rovnoměrně zpomaleně a zastavilo za 5.
Vzorový výpočet slovní úlohy – dráha, čas
Transkript prezentace:

Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření 30.7.2012 Ročník Sedmý - sekunda Stručný obsah Rovnoměrný pohyb - teorie a příklady Způsob využití Opakování učiva a procvičení na příkladech Autor Mgr. Albert Vacek Kód VY_32_INOVACE_26_FVAC19 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Která tělesa se pohybují rovnoměrným pohybem ? Rovnoměrný pohyb Která tělesa se pohybují rovnoměrným pohybem ? Ručička u hodin Kufr na dopravním pásu

Rovnoměrný pohyb Rovnoměrný pohyb těleso se pohybuje rovnoměrně,jestliže za stejné doby urazí stejné dráhy t =1s t= 1s 1m

Rychlost rovnoměrného pohybu Rychlost rovnoměrného pohybu v určíme tak, že dráhu s dělíme dobou pohybu t v = s : t (m/s) s - dráhu měříme metrem t - čas měříme stopkami S (m)

Změř dobu pohybu tělesa na tabuli stopkami a metrem dráhu , vypočítej rychlost rovnoměrného pohybu tělesa. S (m)

Dráha při rovnoměrném pohybu tělesa Při rovnoměrném pohybu tělesa dráha rovnoměrně přibývá s časem Při rovnoměrném pohybu je dráha přímo úměrná době pohybu grafem je přímka

Jak vytvoříme graf závislosti dráhy na čase ? Snímek 9 Nejprve si nakreslíme tabulku naměřených hodnot dráhy a času do které budeme vepisovat naměřené údaje. Nakreslíme osy grafu označíme počátek a k jednotlivým osám napíšeme veličinu a jednotku (osa x – čas , osa y - dráha ) Podle tabulky a naměřených údajů zvolíme vhodné měřítko dílku na grafu a zaznamenáme jednotlivé výsledky do grafu kde nám vzniknou body. Jednotlivé body spojíme a vznikne graf závislosti dráhy na čase - přímka

Snímek 8

Z grafu vypočítej jakou rychlostí se těleso pohybovalo. v = s: t = 2 : 4 = 0,5 m/s Jak se změní graf když se rychlost zdvojnásobí ? Vyčti z grafu kde se těleso nachází ve 4.sekundě při obou rychlostech. 2m 4m