DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Dobrovolnické centrum při Farní Charitě Litomyšl
Aktivizační programy pro seniory
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Zákon o sociálních službách
Knihovny současnosti, České Budějovice, 13. –
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Dobrovolnictví v české společnosti
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Dobrovolnictví jako sociální služba, nebo příspěvek ke zdravotní péči?
DOBROVOLNICTVÍ „Je jedním z nejkrásnějších zadostiučinění tohoto života, že žádný člověk nemůže upřímně pomoci druhému, aniž by nepomohl i sám sobě.“ Ralph.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany ( Městská knihovna v Praze,Knihovnická dílna )
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti Jiří Tošner Na Poříčí 1041/12, Praha 1 tel.:
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.
Definice dobrovolnictví
Exkurze na burze práce, vysoké technické škole a v dobrovolnickém centru.
Dobrovolnické centrum Vlaštovka
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Dobrovolnictví na Praze 14. Lucius Annaeus Seneca, římský filozof „Člověk je zrozen k vzájemné pomoci “ Setkání s NNO 2016.
Dobrovolnický program: Adriana Jemelková, DiS., PhDr. Petra Tenglerová Olomoucký kraj.
Organizační struktura Oblastní charita Ústí nad Labem Ředitel OCH ÚL Dům Samaritán Centrum pomoci Samaritán Noclehárna Samaritán Azylový dům Samaritán.
DOBROVOLNICTVÍ nejen V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. HISTORIE, mezníky r zemětřesení v Japonsku r Mezinárodní rok dobrovolníků Mezinárodní den.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
REMINISCENCE v Domově pro seniory Reynkova Havlíčkův Brod Bc. Martina Moravcová, DiS.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Denní stacionáře.
Staňte se dobrovolníkem V DOMOVĚ POD LÍPOU LIPNÍK
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
Oddělení domova se zvláštním režimem
Týdenní stacionáře.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
ZASTUPITELSTVO MĚSTA (15)
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
„Pomáháme těm co pomáhají… “
KONEC LEVNÉ PRÁCE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH!
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Ocenění dobrovolníků Křesadlo v Olomouckém kraji 2018
Inovace pro demenci v podunajském regionu
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.

DOBROVOLNÍK Člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, svoji energii, svoje vědomosti, znalosti a dovednosti ve prospěch druhých osob.

DOBROVOLNÍK v Sociálních službách města Havlíčkova Brodu paní Eva, Miroslava, Hana, Marie, Milena, Radka, Jana, Drahuše, Bohumila, Ludmila, Marie, Vladěna, pan Zdeněk, Pavel, slečna Katka, Denisa, Tereza, Jana, Veronika, Jana. 20 dobrovolníků včetně 7 jednorázových, 649 dobrovolnických hodin v roce 2013.

DOBROVOLNICKÁ ČINNOST Individuální Skupinová Pravidelná Jednorázová

NAŠI DOBROVOLNÍCI

NAŠI DOBROVOLNÍCI

SETKÁVÁNÍ DOBROVOLNÍKŮ S PANÍ ŘEDITELKOU Sdílení Inspirace Poděkování

FOKUS VYSOČINA DOBROVOLNICKÉ CENTRUM V REGIONU HAVLÍČKŮV BROD A CHOTĚBOŘ Sociální služby města Havlíčkova Brodu spolupracují s Dobrovolnickým centrem pro region Havlíčkův Brod a Chotěboř Fokus Vysočina od roku 2004. Zájemci o dobrovolnickou činnost se v případě Sociálních služeb města Havlíčkova Brodu mohou rozhodnout pomáhat ve 3 dobrovolnických programech, a to v: programu pro uživatele domova pro seniory, programu pro uživatele pečovatelské služby, programu pro uživatele denního stacionáře pro seniory.

UDÍLENÍ CENY KŘESADLO

PROJEKT

Děkuji Vám za pozornost. V dnešním komplikovaném světě představuje práce pro druhé zdarma cennou šanci získat jasný a rychlý důkaz, že naše existence má nějaký smysl. Děkuji Vám za pozornost.