VY_32_INOVACE_296_Jesenicko – řeky regionu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem podkladu materiálu je Monika Dudová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Advertisements

Název školy Základní škola a Mateřská škola Ploskovice, p.o., okres Litoměřice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu„Zlepšení kvality vzdělávání.
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku b) TÉMA : OLOMOUCKÝ KRAJ c) CÍL : prohloubení znalostí o Olomouckém kraji d) POMŮCKY : školní atlas ČR,
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Boženy Němcové Rožnov pod Radhoštěm Předmět: Vlastivěda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana KašpárkováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Zeměpis, průmysl Ročník: 9.
VODSTVO ČR.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
1 Pramen Labe Labe pramení v Krkonoších. Od pramene k ústí v Severním moři má délku km Oficiální pramen Labský vodopád od r padá do hloubky.
RISKUJ ČESKÁ REPUBLIKA (fyzickogeografická část) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Zábranská. Dostupné z Metodického.
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Pardubický kraj Jméno autora: Mgr.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořeníleden 2012 Ročník3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
P OVRCH Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s povrchem ČR.
EU OPVK – III/2 – A2 – 8/35 – Rak Petr Předmět Zeměpis 7.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Identifikátor materiálu: EU
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Mgr.Renata Šimková VLASTIVĚDA 5.TŘ.
Českomoravská subprovincie
Vzdělávací materiál: Olomoucký kraj Operační systém:
EU peníze středním školám
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
VY_32_INOVACE_03_Orientace v krajině
VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
6. Českomoravská soustava
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku
BĚLORUSKO, LITVA, LOTYŠSKO A ESTONSKO
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Aljaška Leona Šteflová.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Nejdelší řeka na Moravě
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
OLOMOUCKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
VY_32_INOVACE_277_Vodstvo na pevnině
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Vypracoval: Petr Sobek
VY_32_INOVACE_03_Lišejníky
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
10. VODSTVO NA PEVNINĚ VODNÍ TOKY VY_32_INOVACE_11_Z4
OLOMOUCKÝ KRAJ. OLOMOUCKÝ KRAJ Krajské město OLOMOUC okresní města JESENÍK ŠUMPERK PROSTĚJOV PŘEROV.
VELKÁ KOTLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_06_Živočišná buňka
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_42_INOVACE_43_Logická úloha - psi
VY_52_INOVACE_ 07_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
zpracovaný v rámci projektu
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Česká republika jako součást Evropy
NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pardubický kraj
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
Řeky, ledovce, jezera, nádrže
6. Českomoravská soustava
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
VY_32_INOVACE_274_Zemětřesení a sopečná činnost
HYDROSFÉRA pohyb vody na zemi
K jednotlivým písmenům uveďte kraj nebo stát:
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_263_Kanada Šablona Identifikátor školy:
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_296_Jesenicko – řeky regionu Identifikátor školy: 600 150 569 Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: 20.11.2011 Šablona VY_32_INOVACE_296_Jesenicko – řeky regionu Vzdělávací obor, téma: Přírodovědná praktika, Jesenicko Ročník: 7., 8., 9.

Jesenicko řeky v regionu

Bělá, Staříč, Vidnávka http://www.fotoradce.cz/soubory/clanky/949/vlh0j2422b.jpg

Řeka Bělá Pramení v Hrubém Jeseníku ve Videlském sedle, ve výšce 880 m n.m. Délka toku: 26km Patří k povodí Odry. Teče od pramene na sever. Od města Jeseník mění směr na severovýchod a u Mikulovic opouští naše území do Polska ve výše 307 m n.m. Přítok Kladské Nisy. Řeka Bělá v Mikulovicích http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/41/B%C4%9Bl%C3%A1_Jesenick%C3%A1_%28Biela%29_-_Mikulovice.jpg/800px-B%C4%9Bl%C3%A1_Jesenick%C3%A1_%28Biela%29_-_Mikulovice.jpg http://www.hbfly.cz/storage/200904301126_STA42459.jpg Řeka Bělá v Širokém Brodě

Řeka Staříč Pramení pod Smrkem ve výši 1.075 m n.m. Po soutok s potokem Ramzovským je nazýván jako Jesenný potok. Po 14,6 km toku se v Jeseníku vlévá do Bělé, která teče do Kladské Nisy, ta do Odry a ta se zase vlévá do Baltského moře. Řeka Staříč v Jeseníku http://www.rybsvaz-ms.cz/katalog/rybarske-reviry/pstruhove-reviry/staric-1-mo-jesenik.html# http://www.rybsvaz-ms.cz/katalog/rybarske-reviry/pstruhove-reviry/staric-1-mo-jesenik.html Řeka Staříč v Lipové - lázních

Říčka Vidnávka Pramen Vidnavky se nachází v Rychlebských horách mezi třemi vrchy, které se nazývají Medvědí kámen, Na Radosti a Studniční vrch, v nadmořské výšce 870 m. Protéká Vápennou, Žulovou, Kobylou nad Vidnávkou, Velkou Kraší a Vidnavou. Pod Vidnavou opouští území ČR a vtéká na území Polska. Po zhruba 7 km se vlévá do Kladské Nisy v nadmořské výšce 198 m. Délka toku: 25,3 km Patří k povodí Odry. Říčka Vidnávka – jez na hranici s Polskem http://www.muskareni.cz/img/img_fshr/473097_01.jpg http://www.muskareni.cz/img/img_fshr/473097_06.jpg Říčka Vidnávka u jeskyně Pomezí