VY_32_INOVACE_49A_Jižní Asie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státy J a JV Asie I. III2-Z7-II-12
Advertisements

Jižní Asie Autor: Mgr. Marian Solčanský
Členění zemského povrchu, Typy pohoří
Jižní Asie a indie.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
Etnické a náboženské složení jižní Asie
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_179 Názevindie Téma hodinyStáty jižní.
VY_32_INOVACE_01 Asie - úvod do Asie
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
ASIE.
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
2.Kolik % povrchu zabírá světový oceán
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VY_32_INOVACE_12 Asie - Jižní Asie
JIŽNÍ ASIE.
VY_52_INOVACE_03/2/12_ZEMĚPIS
VY_32_INOVACE_06_Evropa Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VY_52_INOVACE_03/2/7_ZEMĚPIS
Afrika – poloha, rozloha
Jižní Asie.
JAK SE JMENUJE ZVÍŘE NA OBRÁZKU?
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
REGIONY ASIE.
MONZUNOVÉ VĚTRY Mgr. Petr Králík.
INDIE.
VY_32_INOVACE_13 Asie - Jižní Asie - pracovní list
Obyvatelstvo a sídla.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
OBLASTI ASIE Podle tradičního dělení se Asie člení na 7 oblastí
Asie Josef Hanzl 6.B.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_03B_Japonsko Téma: Zeměpis Ameriky a.
Klepněte pro vložení textu ASIE. Eurasie Jedna velká pevnina = Eurasie Proč se dělí na Evropu a Asii? Hranice mezi Evropou a Asií: Ural – Kaspické moře.
ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o jižní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: 9.C.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_JIŽNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Podnebí Asie Mgr. Iva Roubalíková
Nejlidnatější světadíl
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_Fi_I_19 Název Jihozápadní Asie
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
JIŽNÍ ASIE AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_16_Z7_Skála
Název školy: Základní škola T. G
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
NÁZEV: VY_32_INOVACE_10 Světadíly
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
VY_32_INOVACE_Z7. 17 ASIE Autor: Mgr
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
VY_32_INOVACE_Fi_I_16 Název Asie – přírodní podmínky
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
Jižní Asie 4,5 mil. km2 - státy Bangladéš, Bhútán, Indie, Maledivy,
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
VY_32_INOVACE_142_Státy jižní Asie
ASIE Přírodní podmínky.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_49A_Jižní Asie Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor VY_32_INOVACE_49A_Jižní Asie

Jižní Asie Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:South_Asia_(ed)update.PNG Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:South_Asia_(ed)update.PNG

Geografické umístění jižní Asie Jižní Asie zabírá poloostrov Přední Indie a přilehlé ostrovy v Indickém oceánu Severní hranici tvoří pohoří Himálaj Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy

Státy jižní Asie Indie Pákistán Nepál, Bhútán, Bangladéš Ostrovní státy v Indickém oceánu: Srí Lanka, Maledivy Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy

Podnebí jižní Asie Je ovlivněno monzuny, což jsou oceánské vzdušné proudy, které přinášejí ohromné množství srážek nad pevninu Nejvíce srážek spadne v předhůří Himálají Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy

Obyvatelstvo a náboženství jižní Asie Indie je druhým nejlidnatějším státem světa Původní obyvatelstvo byly kočovné národy Indie byla dlouho největší kolonií Velké Británie Velká rozmanitost národů přinesla i různá náboženství: hinduismus, islám, budhismus, křesťanství Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy Jaromír Demek, Ivan Mališ: Zeměpis – Zeměpis světadílů, pro 6. a 7. ročník základní školy