Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o jižní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o jižní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí."— Transkript prezentace:

1

2 ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o jižní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí s přírodními podmínkami a charakteristikou jižní Asie, seznámí se se státy v této oblasti. Při práci používají také atlas světa. Některé další údaje si vyhledají na internetu. V následujícím testu si ověří získané znalosti. Kliknutím zvolí odpověď na otázku. Při nesprávném výběru se ukáže nespokojený „smajlík“, pomocí šipky je nutné vrátit se zpět k otázce. Správná odpověď žáky posune na další otázku. Na konci testu žáci najdou vyhodnocení. Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Druh učebního materiálu:prezentace Stupeň a typ vzdělávání:Základní vzdělávání žáků s LMP, 2. stupeň Cílová věková skupina:12 – 15 let

3

4

5 Poloostrov Přední Indie Pohoří Himaláj Řeky – Indus Ganga Srí Lanka

6 Přírodní podmínky

7 Charakteristika oblasti

8 Státy jižní Asie klikni

9

10

11 SÁRÍ

12 RIKŠA

13 V následující větě je ukryt název posvátného zvířete v Indii: MOKRÁ VANA MŮŽE BÝT NEBEZPEČNÁ ?

14 Hlavní zdroj obživy - zemědělství ČAJOVÁ PLANTÁŽ RÝŽOVÉ POLE

15 TÁDŽ MAHAL Klikni

16 TEST Kliknutím vyber odpověď. Bude-li tvá volba správná, můžeš postoupit v testu dále. Uděláš-li chybu, pomocí šipky se vrať zpět.

17 Severní území jižní Asie pokrývají: pouště nížiny hory

18 rýže tabák pšenice V jižní Asii je nejrozšířenější zemědělskou plodinou:

19 křesťanství buddhismus V jižní Asii převažuje náboženství: islám

20 ; Afgánistán Indie Nepál Mezi nejvyspělejší státy jižní Asie patří:

21 Nosič zavazadel v horách Dopravní prostředek Indická vdaná žena RIKŠA je:

22 Památka v Indii Hlavní město Bhútánu 2. nejvyšší hora v Himalájích Tádž Mahal je:

23 víno čaj Ze Srí Lanky se vyváží: káva

24 Pokud jsi bez zaváhání došel až sem, zasloužíš jedničku !

25

26 Použité zdroje Snímek 4 THEGREYANOMALY. wikipedia.cz [online]. [cit. 26.1.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:South_Asia_%28ed%29update.PNG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:South_Asia_%28ed%29update.PNG Snímek 5 HISTORICAIR. wikipedia.cz [online]. [cit. 26.1.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Asie.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Asie.svg Další obrázky Galerie Microsoft Office - Klipart


Stáhnout ppt "ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o jižní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí."

Podobné prezentace


Reklamy Google