VY_32_INOVACE_PR2_16 Grafika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Advertisements

Počítačová grafika Nám umožňuje:
Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.
WWW stránky.
Tvorba www stránek Obrázky, animace a transparentnost, grafická menu a klikací oblasti obrázku (1.část) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Počítače a programování 2 Přednáška Jiří Šebesta.
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.11/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Mgr. Vlastislav Kučera přednáška č. 8.  Boxy  Vlastnosti ◦ width ◦ height ◦ padding ◦ border ◦ margin.
ZÁKLADY HTML – ODKAZY, SEZNAMY. - vodorovná čára atributy:  width – délka čáry – pixely nebo %  size - šířka ve smyslu tloušťky  align - zarovnání.
ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
C# - Grafika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Textový procesor (MS Word)
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Grafické objekty a metody
Vkládání kreslených útvarů
CSS Cascading Style Sheets Kaskádové styly
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Malování.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 3 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
VISUAL BASIC PRALG.
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Mgr. Vlastislav Kučera lekce č. 5.  Boxy  Vlastnosti ◦ width ◦ height ◦ padding ◦ border ◦ margin.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Informatika Základní formáty počítačové grafiky Obrázek: Žaneta Lažková 2012.
švýcarský vektorový program pro kresbu map
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Grafika ve Windows Přednáška č. 12. Informace k 13. přednášce  Bude koncipována formou konzultací k projektům – kancelář PA-336 (Purkyňova 118)
Delphi Objektově orientované programování Programování řízené událostmi.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
ProgeCAD Základy kreslení.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Martina Braunerová.  obrázek je složen ze základních geometrických tvarů (body, přímky, křivky, mnohoúhelníky)  je možné libovolné zmenšování či zvětšování.
Tisky parametry tisku tisk z modelu tisk z rozvržení.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S2_19.
Ing. Jiří Štěpánek.  V tomto případě je barva písma i použitý font definován jako atribut elementu font. Tento způsob znemožňuje znovupoužitelnost.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
VY_32_INOVACE_PR2_14. Cyklus umožňuje opakování určité posloupnosti příkazů bez nutnosti psát je stále znovu. Používáme tři základní druhy cyklů: cyklus.
Delphi – práce se základními komponentami (2. hodina) OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-008B Orbis pictus 21. století.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – Vizitky Co se všechno naučíme??? Tvorba vizitky pomocí.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Nástroj pro prezentace
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
WordArt Autor: Mgr. Jiří Maršík
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Dialogová okna (1) Realizována pomocí třídy Form
Vkládání textu do obrázku
Uživatelem definované datové typy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_PR2_15 Vybrané komponenty.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
ProgeCAD Hladiny a kóty.
Malování - nástroje grafického editoru
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Příklady použití, doporučená nastavení
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Příklady použití, doporučená nastavení
SVG vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Příklady použití, doporučená nastavení
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_PR2_16 Grafika

Pole pixelů Pro grafické operace definována třída Canvas (plátno) Vlastnost Pen pro kreslení čar Vlastnost Brush pro vybarvování tvarů Vlastnost Font pro psaní textu Pole pixelů pro vytvoření obrázku Příklad – událost OnClick přiřazuje náhodně vybraným bodům červenou barvu

Pero Vlastnosti – Color, Width, Style a Mode Posun pera zajišťuje metoda MoveTo metoda LineTo posune do koncového bodu čáry

Příklad – kreslení čar Po stisknutí tlačítka je vykreslena čára pomocí MoveTo a LineTo se zadanými souřadnicemi. Realizace také pomocí OnMouseDown a OnMouseUp

Příklad – náhodná volba Po každém stisknutí tlačítka je náhodně zvolen tvar, barva a umístění. Vlastnost AutoScroll nastavena na False, aby nedošlo k vytvoření posuvníků.

Kreslení pomocí komponenty SHAPE Komponenta je v záložce Additional Tvary Circle, Rectangle, Ellipse, Square U každého lze nastavit výplň a obrys Příklad – kreslení jednotlivých tvarů a nastavování jejich vlastností

Příklad - panák Pro kreslení panáka je použita nevizuální komponenta ColorDialog. Pro každou část hlavy se volí barva.

Příklad - panák

Použité zdroje: Borland International, Inc. Borland Delphi 3 Userś Guide: Borland International, © 1997 Borland . Delphi 5.0 [software] BINZINGER, Thomas. Naučte se programovat v Delphi. Praha: Grada Publishing 1998. ISBN 80-7169-685-4 PÍSEK, Slavoj. Začínáme programovat v Delphi. Praha: Grada Publishing, 2000. ISBN 80-247-9008-4. © Ing. Jaroslav Chlubný