Effective School Management Comenius Regio

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Různé role zástupce ředitele školy
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Časté otázky související se vzděláváním žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Mgr. Jiří Taufer, Ph.D.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
ISCO 88, ISCO 2008 and the Development of the ESeC ISCO 88 CZECH REPUBLIC
Organizační struktura
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Pracovní spokojenost všeobecných sester ve světle Herzbergovy teorie
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Berufsbildende Schulen Rotenburg – Europaschule Střední odborná.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
MAP – Místní akční plán ORP RK
9. Tvorba individuálního plánu
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Kariérní řád a motivace k dalšímu vzdělávání učitelů
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
9. Tvorba individuálního plánu
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Organizační struktura
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Centrum kolegiální podpory CKP
Informace o projektu IKAP
Vzorový projekt pro gymnázia
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Effective School Management Comenius Regio Postřehy z pracovní cesty do Tampere 2. – 5. 10. 2012

Upper Secondary Education in Tampere Tampere College Po skončení základní školy žák může volit všeobecné vzdělávání nebo vzdělávání odborné, žák si vybírá v nabídce různých vzdělávacích kurzů a vytváří si vlastní studijní plán, některé kurzy jsou povinné, další kurzy si žák vybírá podle svého zájmu tak, aby získal potřebný počet kreditů, žák si volí učitele, u kterého má zájem kurz absolvovat, je zajištěna prostupnost mezi Upper Secondary Education a Vocational education and training, žáci mají více svobody, ale také více odpovědnosti za vlastní vzdělávání.

Návštěva Sampo Upper Secondary School

Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v Tampere College 9,6 % žáků v Tampere College má speciální vzdělávací potřeby, se žáky školy pracuje tým speciálních pedagogů a asistentů, který spolupracuje se sociálními pracovníky, lékařem a zdravotní sestrou, žák, který nezvládá učivo, může dočasně přejít do studijního centra OPPISOPPI, kde pracuje individuálně s tutorem, v rámci projektu vzniklo středisko KONESOPPI pro odborné vzdělávání problémových žáků metalurgických oborů, konzultanti pomáhají žáků s problémy ve vzdělávání i v běžném životě, počet žáků, kteří opouštějí školu bez certifikace, je zanedbatelný.

Tampere College Tampere College nabízí široké spektrum programů odborného vzdělávání, dílny pro praktické vyučování jsou velmi dobře vybaveny.

Tampere College Produkty žáků gastronomických oborů jsou nabízeny ve školních bufetech a jídelnách, škola provozuje restauraci.

V čem bychom se mohli inspirovat? Široká nabídka vzdělávacích kurzů, prostupnost vzdělávání, svoboda a nezávislost žáků ve spojení s vysokou mírou jejich odpovědnosti za vlastní vzdělávání, podpora indisponovaných žáků, svědomití učitelé, kteří umožňují žákům zažívat respekt a úspěch, pozitivní školní klima.

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Děkuji za pozornost. Ing. Marie Mrázová Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod