Keltský archeoskanzen Nasavrky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Projekt: Víceúčelová hala a regenerace zimního stadionu
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Keltský archeopark Nasavrky
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská IPRM Liberec – Atraktivní a kvalitní život v Liberci.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
Prezentace turistické oblasti
Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu Smysl projektu Lidské zdroje Fin. analýza předkladatele.
Školení pro předáky Příprava projektůve školách6.2. – Jmenování hodnotitelůMAFIEdo Zasedání hodnotitelůZahrádky Hodnocení.
Závěrečná konference 19. dubna 2012 Zhodnocení a výstupy realizace projektu: „Rozvoj činností dřevařského klastru a zkvalitnění vazeb mezi VŠ a podnikatelskou.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Projekt „Stezka technických atraktivit“ Ing. Richard Žabka.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Regionální konference v MSK
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
STATUTÁRNÍ MĚSTO HRADEC KRÁLOVÉ, ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY 408, HRADEC KRÁLOVÉ KRALOVE.ORG LIDSKÉ TĚLO – DOKONALÝ STROJ? (Centrum přírodovědného.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
 Nádvoří  Letecké motory  Realizace expozice textilní výroby  Realizace expozice řemesel s vazbou na region  Drobné výstavní.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
statutární náměstkyně hejtmana
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Novinky z IROP.
Česko-slovenský mechanický betlém Horní Lideč
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Implementační projekt KAP
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Závěrečná konference projektu
Příprava operačních programů
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
EXPOZICE ČASU ve Šternberku (Czas ekspozycji w Šternberk)
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Transkript prezentace:

Keltský archeoskanzen Nasavrky Představení projektu Lukáš Blažek, předseda Boii o. s.

Boii o. s. a Keltský archeopark Nasavrky Působí již od roku 2002, dnes 36 členů Cílem činnosti sdružení popularizace keltského dědictví se zaměřením na Pardubický kraj Hlavní náplní činnosti je provoz komplexu Keltského archeoparku Spolupráce s Pardubickým krajem a Městem Nasavrky

Keltský archeopark Nasavrky Expozice Po stopách Keltů Naučná Keltská stezka Programy pro školy Oslavy keltských svátků, festivaly Archeoskanzen

Představení projektu Vesnice z doby laténské – celkem 30 - 35 budov rozdělených do 6 dvorců, kultovní areál, rozsáhlé opevnění se vstupní branou Jedinečnost skanzenu: Největší skanzen této kvality ve střední Evropě Repliky staveb dle archeologických nálezů Řemeslná věrohodnost stavby Živý skanzen – po celý rok probíhající aktivity Centrum experimentální archeologie a výzkumu

Poloha skanzenu

Rozložení staveb

Provoz a chod skanzenu Odhadovaná návštěvnost – min. 60 000 návštěvníků/rok Aktivita během celého roku – „živý skanzen“ Běžné prohlídky, chov domácích zvířat, ukázky řemesel Oslavy keltských svátků, jarmarky atp. Přednášky, odborné konference Vzdělávací programy (pro školy) Firemní a pobytové akce, tábory Experimentální archeologie a living-history Výhledově biozemědělství, chov včel a další

Rozpočet a financování projektu ROP: 11.065.037,40 Kč Vlastní podíl žadatele: 7.376.691,60 Kč Další náklady spojené s projektem: cca 3.000.000,00 Kč Celková výše dofinancování: 10.500.000,00 Kč Způsob dofinancování: Jednání s investory a partnery Úvěr a další možnosti od banky Další zdroje

Harmonogram realizace Září – prosinec 2010 – příprava podkladů pro realizaci, vytvoření realizačního týmu Prosinec 2010 – únor 2011 – výběrové řízení, jednání s investory Březen/duben 2011 – zahájení stavby Sezona 2012 – otevření skanzenu

Přínos projektu pro region Zvýšení počtu návštěvníků v regionu – zvýšení turistické atraktivity regionu Zvýšení zájmu o region Vznik nových pracovních míst Přínos pro místní podnikatele

Děkujeme za pozornost Boii o.s. Náměstí 1 – Zámek 538 25 Nasavrky www.boii.cz, boii@boii.cz