Ekosystém louka I. název: VY_32_INOVACE_18_Ekosystem_louka I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace NA LOUCE Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.
Advertisements

Rostliny našich rybníků 4.ročník
Rostliny na jaře.
jako zdroje včelí pastvy
ROVNOVÁHA V PŘÍRODĚ.
Krytosemenné pokračování
PÍCNINY.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Poznáváme vyšší rostliny Autor: Mgr.Diana Mücksteinová Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , duben
LOUKY, PASTVINY A POLE Filip Bordovský.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento.
Vysokohorská louka.
Plevele polí a luk Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.18
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Ohrožené druhy rostlin
Byliny.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Elektronická učebnice - I
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
VY_32_INOVACE_28_ Prvouka 3.ročník Rostliny 1.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Rostliny travních společenstev 2
VY_32_INOVACE_03_Voda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Rostliny našich luk Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podmínkami jednotlivých typů travních.
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
Kvetoucí byliny.
LOUKA. vlhkost stanoviště způsob obhospodařování člověkem trávy: vzhled a druhová skladba.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_168.
R O S T L I N Y R Y B N Í K A A J E H O O K O L Í
VY_32_INOVACE_05_ Přírodověda pro 4. ročník
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Blatouch bahenní.
Mgr. Lubomír Šára: Kulturní rostliny a traviny
Blatouch bahenní. Pryskyřník prudký Sasanka hajní.
ROSTLINY V LÉTĚ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Základy ekologie Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy z oblasti ekologie. Materiál je plně.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.1 Ekosystémy České republiky Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Krytosemenné rostliny Lucie Krapková 7. třída. Osnova Zařazení a výskyt Charakteristika Dělení Chryzantéma Dvouděložné rostliny Jednoděložné rostliny.
Dvouděložné rostliny. PRYSKYŘNÍKOVITÉ Pryskyřník prudký.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
ČELEĎ BRUKVOVITÉ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Elena Sobotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ekosystém louka Rostliny
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
VY_32_INOVACE_Sib_III_14 Byliny
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Léto na louce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_13_Ekosystém_louka_rostliny.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2013
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_25_U vody – ve vodě
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Čeledi: PRYSKYŘNÍKOVITÉ HVĚZDNICOVITÉ
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
VY_52_INOVACE_68_Louky, pastviny, pole-učební text
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
NA LOUCE.
Jarní květiny Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_19_Riskuj_ekosystémy
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec Anotace: PÍCNINY
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_12_Ekosystém_řeka
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_13_Luční květiny Jméno autora: Soňa Lekešová
VY_52_INOVACE_13_ Rostliny v okolí řeky
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 08 Na louce Zařazení:
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_15_Louka_opakování
Transkript prezentace:

Ekosystém louka I. název: VY_32_INOVACE_18_Ekosystem_louka I škola: ZŠ a MŠ Komenského 103, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí je, není.li uvedeno jinak, Mgr. Irena Pohořalá

Louka Louky, které vznikly bez zásahu člověka (okolo řek) = údolní nivy dnes chráněné Louky vzniklé zásahem člověka (vykácením lesa a kosením) Louky se sečou dvakrát do roka 1. kosení se nazývá senoseč (červen) - tráva se suší a seno se využívá jako krmivo pro hospodářská zvířata 2. kosení – sečení otavy (srpen) Kosení trávy znamená zásah do života živočichů žijících na louce Význam louky – udržení vody v krajině (kořeny lučních rostlin tvoří drny a ty zachycují vodu) Louky ubývají v důsledku zvětšování rozlohy polí, což má za následek snižování počtu živočichů, pro které je louka životním prostorem.

louka suchá louka zamokřená hřebíček obecný šalvěj luční mateřídouška blatouch bahenní kosatec rdesno hadí kořen

Louka suchá šalvěj lékařská řebříček obecný

Louka suchá mateřídouška

Louka zamokřená kosatec žlutý blatouch bahenní

Louka zamokřená rdesno hadí kořen

Horská louka Hořec Kochův koniklec luční

Pastviny pampeliška lékařská jetel luční

Pastviny - trávy srha laločnatá bojínek luční

Meze mateřídouška divizna velkokvětá

Luční byliny kopretina bílá kohoutek luční

Luční byliny sedmikráska obecná

Luční byliny pampeliška lékařská pryskyřník prudký

Luční byliny zvonek rozkladitý řebříček obecný

Trávy lipnice luční srha laločnatá

Trávy bojínek luční jílek vytrvalý

Internetové odkazy – obrázky Všechny uveřejněné odkazy [cit Internetové odkazy – obrázky Všechny uveřejněné odkazy [cit.2011-04-23]. Dostupné pod licencí Creative Commons-na cs. wikipedia. org http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Achillea_millefolium_002.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trifolium_pratense_0522.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Silene_flos_cuculi.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Verbascum_densiflorum_S2.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sumpfdotterblume_Caltha_palustris_2.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pulsatilla_pratensis_subsp._bohemica5.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Leucanthemum-vulgare01.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Poa_pratensis1.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:DandelionComparison.png http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PersicariaBistortaSuperba.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DactylisGlomerata.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Iris_pseudacorus_01.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wilder_Thymian.jpg

Internetové odkazy – obrázky Všechny uveřejněné odkazy [cit Internetové odkazy – obrázky Všechny uveřejněné odkazy [cit.2011-04-23]. Dostupné pod licencí Creative Commons-na cs. wikipedia. org http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RanunculusAcris.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bellis_perennis_dsc00906.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Glockenblume-Bl%C3%BCte2.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sumpfdotterblume_Caltha_palustris_2.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Salvia_officinalis1.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gentiana_kochiana.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Italiaans_raaigras_Lolium_multiflorum.jpg