10 pilířů reformy Policie ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
pplk. JUDr. Martin BOHMAN Policejní akademie ČR v Praze
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
WORKSHOP V4 +US EPA Technická sekce Oblastní inspektorát Olomouc Oddělení ochrany vod Mgr. Lukáš Čermák
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Veřejná správa – úvod.
Alternativní sankce a opatření ve 21. století. Pavel Štern, PMS ČR.
REFORMA POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY 10 pilířů Ivan Langer.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Projekt zavádění jednotné bezpečnostní politiky v prostředí VZP ČR
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Policie České republiky
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Organizace Státní správy
Reforma Policie ČR Ivan Langer ministr vnitra. Proč? priorita programového prohlášení vlády ČR priorita Ministerstva vnitra maximální otevřenost, komunikace,
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Organizační členění ÚO
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Subjekty trestního řízení
Konference Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové 2 – 3. dubna 2007.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Organizace veřejné správy
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Subjekty trestního řízení prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Ústava ČR Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství Prezentace č. 10
Personální plán pro podnikatelský plán
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ekonomika vnitřní bezpečnost státu POLICEJNÍ SLUŽBY.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Kybernetická kriminalita
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.04_Státní Ústava ČR.
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Priority Policie České republiky na rok 2012
Program spolupráce SN – CZ
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

10 pilířů reformy Policie ČR

I. Působnost a pravomoc PČR sdílení odpovědnosti za bezpečnost odbourání nepolicejních činností doručování soudních písemností, převozy opilců, asistence exekutorům apod. omezení asistence na různých sportovních a jiných akcích méně času stráveného vyšetřováním banálních dopravních nehod administrativa - občanští zaměstnanci policie

II. Územní členění a organizační struktura policie partnerem veřejnosti územní reorganizace spolupráce s obcemi a dalšími orgány prevence kriminality péče o oběti kriminality práce s pachateli community policing a crime mapping institut koordinačních dohod mezi policií a obcemi

III. Ekonomické postavení odpovědnost, profesionalita, decentralizace krajský ředitel musí mít dostatečné ekonomické nástroje krajská ředitelství organizačními složkami státu a samostatnými účetními jednotkami změny systému programového financování hledání nových zdrojů (prodej majetku, redukce neefektivních komplementárních činností – rekreační zařízení, autoopravny atd.)

IV. Vnější a vnitřní kontrola Inspekce policie Ředitel jmenován vládou, kontrola ze strany Poslanecké sněmovny Nově: vyšetřování trestných činů policistů, působnost i na občanské zaměstnance Policejní orgán v trestním řízení vázaný pokyny státního zástupce Větší zodpovědnost policejních funkcionářů za vnitřní kontrolní činnost Cíl: nezávislá generální inspekce bezpečnostních sborů – do konce 2008 předložit návrh zákona vládě

V. Vzdělávání policistů motivace k rozvoji znalostí a zvyšování kvalifikace policejní vzdělávání bude pružněji reagovat na požadavky praxe Od 1. 12. 2007 nová 12měsíční základní odborná příprava Od 1. 1. 2008 školní vzdělávací program pro absolventy VŠ Vyšší odborné školství a nové fakulty Policejní akademie výchova policistů k zákaznickému principu důraz na manažerské a jazykové vzdělávání

VI. Služební zákon nutnost stabilizace personální situace nová náborová kampaň pro veřejnost strategický management vnitřní a vnější komunikace a participace redukce velitelských pozic – jasná odpovědnost za vytváření podmínek a profesionální výkon policejní práce změna systému hodnocení policistů

VII. Projekt P1000 Nejkomplexnější promyšlená koncepce obnovy 1024 policejních služeben a pojízdných pracovišť vstřícná tvář policie – služba veřejnosti zlepšení pracovního prostředí a zázemí pro policisty, veřejnost a oběti kriminality připojení policejních služeben k internetu Za čtyři roky celkem cca 1,4 miliardy Kč do obnovy vozového parku

VIII. Nová struktura neuniformované policie zjednodušení organizační struktury Služby kriminální policie a vyšetřování a zesílení spolupráce mezi jejími útvary sjednocení IT systémů a intenzivní sdílení informací = integrované informační prostředí posílení systému kriminálních analýz racionalizace analytické práce s informacemi promyšlená personální práce

IX. Dost bylo papírů elektronizace práce policie - elektronický trestní a přestupkový spis elektronizace agend - napojení systému na další partnery od ledna 2008 připojena všechna policejní ředitelství

X. Debyrokratizace redukce interních předpisů pro policisty odstranění zbytečných formalit a administrativní zátěže důraz na kreativitu a iniciativu jednotlivých policistů