Malá muzea a jejich význam pro region

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
Advertisements

CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Společné jednání nad otázkami koncepčních možností budoucího financování sportu v Libereckém kraji. Financování sportu ve Statutárním městě Liberec Vypracoval:
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
International Committee of the Blue Shield (ICBS) M Mezinárodní komitét Modrého štítu mezinárodní nevládní organizace afilovaná k UNESCO.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Sekce Větrné mlýny v rámci Kruhu přátel Technického muzea v Brně Ing. Doubek Jan.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Národní dotační programy
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
statutární náměstkyně hejtmana
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Region spokojeného života pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Kulturní potenciál Zlínského kraje
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Možnosti financování obnov památek 2018 Ing. Alena Pospíšilová. 8. 1
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Malá muzea a jejich význam pro region Mgr. Miroslav Kašný radní Zlínského kraje pro oblast kultury, církve, památkovou péči a sport 2017

Památkový a kulturní fond Zlínského kraje Památkové hodnoty regionu Památky nadregionálního významu Památky profánní – lidové stavby – technické památky (mlýny, pily, budovy podniků) Památky sakrální – kostely, modlitebny - sochy, kříže, objekty v krajině Kulturní hodnoty regionu Regionální rozmanitost Tradice Zvyky a výroční obyčeje Folklorní soubory Spolkový život v obcích Květná zahrada v Kroměříži Tradiční zástavba na nedašovském Závrší Jízda králů na Slovácku Mikulášské obchůzky na Valašsku

Podpora kultury a Památkové péče Fond kultury Zlínského kraje byl zřízen v roce 2001 dle zákona č. 129/2000 Sb., o krajích V roce 2015 byl integrován do Fondu Zlínského kraje, který je členěn na pět sekcí, přičemž odborem kultury a památkové péče je administrována oblast KULTURA - podpora kulturních akcí a aktivit, obnova památek Režim poskytování podpory v kultuře ve Zlínském kraji a jeho soulad s právem Evropské unie je ošetřen: „Programem podpory kultury ve Zlínském kraji“ Blokovou výjimkou „Dotace v kultuře ve Zlínském kraji do roku 2017“ V letech 2001 – 2016 bylo rozděleno z fondu na obnovu památek více než 108 milionů Kč, na podporu kulturních aktivit směřovalo v témže období bezmála 42 milionů Kč.

Udílení ocenění a uznání jako forma podpory kultury a památkové péče MISTR TRADIČNÍ RUKODĚLNÉ VÝROBY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO AMICIS MUSAE („Přátelům múz“) OCENĚNÍ NEJLEPŠÍCH KNIHOVEN A KNIHOVNÍKŮ ZLÍNSKÉHO KRAJE

Uznání Lidová stavba roku Projekt „Lidová stavba roku“ vznikl v roce 2008 z iniciativy Zlínského kraje a klade si za cíl podpořit vlastníky ochotné přičinit se o záchranu a využití památek lidového stavitelství na území Zlínského kraje. Vítězové vždy zároveň s uznáním obdrželi i finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun, která je jak motivační pobídkou, tak i možností uhradit některé náklady spojené se stavebními pracemi. Jednotlivé návrhy posuzují členové Hodnotící komise jmenovaní Radou Zlínského kraje z řad odborné veřejnosti. Na základě doporučení Hodnotící komise pak Rada Zlínského kraje rozhoduje o vítězi. Získaný titul představuje mimořádné uznání, které je udělováno za příkladnou obnovu stavby tradiční lidové architektury ve Zlínském kraji.

Vítěz roku 2016 – usedlost č.p. 115 ve Vlachovicích Stav před obnovou Stav po obnově

Muzeum lidové kultury a tradic Vlachovska

Malá muzea v regionu

e-mail: miroslav.kasny@kr-zlinsky.cz Děkuji za pozornost. Mgr. Miroslav Kašný radní Zlínského kraje pro oblast kultury, církve, památkovou péči a sport telefon: 577 043 135 e-mail: miroslav.kasny@kr-zlinsky.cz