Výročná konferencia k Operačnému programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – 2013 26. listopad 2009, Bořetice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační systém krizového řízení kraje
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
Komplexní řešení metropolitních sítí
Preventivně výchovná činnost Propagační materiály k informování o základních opatřeních ochrany obyvatelstva formou letáků, skládaček a dalšího propagačního.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Integrovaný záchranný systém v Moravskoslezském kraji
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Koncepce environmentální bezpečnosti
HZS ČR organizace a řízení
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
OCHRANA OBYVATEL ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Informační podpora při krizovém řízení
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Poradenství. Systémová integrace. Outsourcing. Infrastruktura. Technologie serverů. KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Celostátní krizové řízení v pojetí Unisys Hradec Králové,
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Magistrát města Olomouce Odbor ochrany.
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky Základní informace.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Seminář: Společná strategie – projektové aktivity Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje , Masarykovo muzeum v Hodoníně.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Havarijní plán kraje.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Průměrná hrubá měsíční nominální mzda (v Kč)
Strategie regionu, obce
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
STAV PROGRAMU K Územní vymezení OP v ČR: Kraje Jihomoravský, Zlínský a Moravskoslezský v SR : Samosprávné kraje Trnavský, Trenčianský a Žilinský.
Závěrečná konference projektu
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
OPERAČNÝ PROGRAM CEZHRANIČNEJ SPOLUPRÁCE
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Oravský záchranný systém
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Transkript prezentace:

Výročná konferencia k Operačnému programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – 2013 26. listopad 2009, Bořetice

Ing. Juraj Lisický. Krajské riaditeľstvo hasičského a záchranného Ing. Juraj Lisický Krajské riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru v Trnave juraj.lisicky@hazz.minv.sk +421 905 068 240 Ing. Peter Macko Jihomoravský kraj macko.peter@kr-jihomoravsky.cz +420 725 110 010

Základní informace Název projektu Bezpečný region Partneři projektu Jihomoravský kraj – vedoucí partner Krajské riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru v Trnave Institut pro regionální spolupráci (ČR) Prioritní osa 2. Rozvoj dostupnosti cezhraničného územia a životného prostredia Oblast podpory 2.3 Zlepšenie informačnej a komunikačnej dostupnosti prihraničia Celkové oprávněné náklady projektu (EUR) 828 983 Požadovaná výška FP z ERDF (EUR) 704 160 Ukončení projektu 2011

Situace Mezi oběma regiony dosud neexistuje žádný společný systém sdílení dat. Vzájemná pomoc se neřeší účinně, bez společného návodu - jak tyto situace nejlépe řešit. Dochází k neefektivnímu využití času, sil a prostředků. Jihomoravský kraj má k dispozici komplexní systém pro podporu krizového řízení – operativní činnosti. Krajské riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru v Trnave nemá k dispozici efektivní systém.

Hlavní cíle projektu Hlavním cílem projektu je zvýšení bezpečnosti území Jihomoravského kraje a Trnavského kraje.

Specifické cíle projektu Zvýšit efektivnost přípravy území partnerů na řešení mimořádných událostí a krizových stavů. Podpořit rozvoj informatizace bezpečnostních složek na partnerském území zvýšit efektivnost a operativnost komunikačních procesů mezi jednotlivými záchrannými složkami přeshraničního regionu. Zvýšit informovanost obyvatelstva v ohrožených oblastech.

Rozvoj informační podpory krizového řízení JMK 2002 - vznik koncepce projektu 2003 - zkušební verze 2004 - zahájení provozu na KÚ JmK 2005 - rozvoj komunikace 04/2006 - ověření funkčnosti při povodních duben 09/2006 - rozšíření projektu na obce a občany 2007 - subjekty kritické infrastruktury 2008 - pokrytí celého území Jihomoravského kraje - SOSky 2009 - průběžné vzdělávání starostů kraje Od 2004 - vývoj systému probíhá doposud

HROZBY ZDROJE PLÁNY

Přínos projektu

Právnické a fyzické osoby a obce v ohrožených oblastech Přínos projektu Jihomoravský kraj rozvoj společných systémů ochrany obyvatelstva před živelnými pohromami a zlepšení preventivní ochrany obyvatel JMK Právnické a fyzické osoby a obce v ohrožených oblastech získávání včasných informací ze systému (SMS) – zkvalitnění ochrany obyvatelstva

Prínos projektu Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave vytvorenie informačného systému na podporu krízového riadenia vytvorenie sofistikovaného systému tvorby plánov (povodňové plány, požiarno-poplachové plány) vytvorenie platformy pre analytickú činnosť (definovanie možných schém riešenia krízových situácií)

vytvorenie podmienok riešenie krízových situácií využitie plánov v krízových situáciách (ľahká dostupnosť, predefinované schémy ....) možnosť rýchleho vyrozumenia dotknutých osôb zefektívnenie práce operačných dôstojníkov zabezpečenie HW a SW vybavenia

Vyrozumenie vyrozumenie osôb v vnútri organizácie ( zvolávanie príslušníkov v pohotovosti, vyrozumenie funkcionárov o závažných udalostiach ...) vyrozumenie osôb mimo organizácie (vyrozumenie riadiacich orgánov, štábov, starostov obcí, obecných hasičských zborov, vyrozumenie obyvateľov )

Cieľové skupiny príslušníci Hasičského a záchranného zboru riadiace orgány ( štáby, komisie ) starostovia obcí obecné hasičské zbory obyvatelia

Prínosy pre cieľové skupiny rýchle a komfortné zvolávanie príslušníkov rýchle informácia pre riadiacich dôstojníkov tvorba plánov v jednotnom prostredí aktuálnosť plánov a kontaktov preddefinovanie možných scenárov úspora času pri riešení krízových situácií koordinácia síl a prostriedkov v spolupráci s cezhraničným partnerom efektívne nasadzovanie obecných hasičských zborov rýchle prenášanie informácií v prípade krízových situácií riadiacim orgánom a starostom obcí informácia pre obyvateľov v prípade ohrozenia

Ďakujeme za pozornosť.