Plán rozvoje obce Jenštejn

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Dotační příležitosti.
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 11. dubna 2013, SD Jilm.
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Strategický plán města Tišnov 2. (společná) schůzka pracovních skupin Projekt Tvorba strategického plánu pro město Tišnov r.č. CZ.1.04/4.1.01/
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Úvod Rozvoj venkova. Struktura předmětu 8. března Venkovský prostor z architektonického a urbanistického hlediska 15. března Kulturní hodnoty, jejich.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Místní akční skupina Rakovnicko
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2011.
Program rozvoje obce Hvožďany VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ 24. ČERVNA 2015.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2010.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2013.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty Program zasedání Bilance volebního období 2006 – 2010 Vodovod + kanalizace Předškoláci – kam s nimi Hospodaření.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Životní prostředí a Život v obcích.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Vítejte na veřejném fóru
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Veřejná schůze OV Hrádkov 6. února 2017
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Vztahy a pravidla soužití - obec
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Výsledky projednávání
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Strategický plán rozvoje obce pro období
Informace o vyhlášených výzvách
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

Plán rozvoje obce Jenštejn Výsledky průzkumu spokojenosti obyvatel Zpracovatel: Obec Jenštejn a MAS Střední Polabí, z.s.

Údaje o respondentech Celkový počet respondentů: 107 V tištěné formě: 55 Elektronicky: 52

Údaje o respondentech Trvalé bydliště Pohlaví Věk Nejvyšší dosažené vzdělání Ekonomické zařazení

Máte trvalé bydliště v obci?

Pohlaví

Věk

Nejvyšší dosažené vzdělání

Ekonomické zařazení

Názorová část

Názorová část Celková spokojenost se životem v obci? Co chcete, aby se ve Vaší obci změnilo v následujících osmi letech? Uveďte maximálně tři oblasti, které by se měly podporovat / rozvíjet v příštích 6 letech. Co se Vám v obci nejvíce líbí (uveďte tři silné stránky obce)? Co se Vám v obci naopak nelíbí?

Celková spokojenost se životem v obci

Otázka č. 7 – Změny v obci 1 Obchod s potravinami 27 spojení s 11 2 Propojení s okolními obcemi 26 spojení s 4 3 Hřiště, sportoviště pro děti 10+ 25 4 Stav místních komunikací 18 5 Vyřešení umístění dětí do ZŠ 17 6 Sanace nevyhovujícího prostoru bývalého JZD 16 spojení s 10 7 Kulturní / komunitní centrum, rozvoj volnočasových aktivit 8 Dětská hřiště 15 9 Les, park, lesopark - rozvoj nové zeleně obecně 14 10 Úklid, čistota, likvidace černých skládek 11 Občanská vybavenost (pošta, obchod, ordinace lékaře) 12 spojení s 12 Realizace další výstavby jen s občanskou vybaveností

Otázka č. 7 – Změny v obci 13 Zastavení další výstavby 7 14 Dodržování dopravních předpisů (rychlost, parkování, vjezd kamionů) 15 Dostatek míst v MŠ 6 16 Údržba zeleně 17 Vodovod a kanalizace Dehtáry 5 ČOV, lokální topeniště, lepší dopravní dostupnost Akceschopné zastupitelstvo Zlepšení čerpání dotací, jasný plán rozvoje obce Dokončení úprav územního plánu Dostavba Nového Jenštejna, autobus na kraji NJ (nezajíždět) Oprava přečerpávací jímky, nedělit se na NJ a SJ Zrcadlo v zatáčce NJ - Radonice

Otázka č. 8 – Prioritní oblasti 1 Sport 31 spojení s 11 2 Zlepšení spojení s okolními obcemi (chodník, cyklostezka - Radonice, Vinoř) 22 3 Vyřešení problematiky základní školní docházky pro děti z Jenštejna 20 4 Kultura 17 5 Další rozvoj a výsadba zeleně 6 Zřízení obchodu se základním zbožím spojení s 13 7 Úklid, údržba zeleně a veřejných prostranství 13 spojení s 10 8 Kulturní centrum 9 Občanské soužití, budování komunity 11 10 Sanace prostor JZD a najít pro něj smysluplné využití Hřiště pro starší děti 12 Vybudování vodovodu a kanalizace ve všech částech obce

Otázka č. 8 – Prioritní oblasti 13 Občanská vybavenost 8 14 Dětská hřiště 7 spojení s 22 15 Mateřská škola 16 MHD Údržba rybníků a jejich okolí (zábradí, lavičky apod.) Hasiči Topeniště, vzdělávání v oblasti životního prostředí Pošta Bezpečnost provozu, děti Místní komunikace, točna busu - Hradní ulice Odmítat stavbu silničního okruhu za SJ, čerpání dotací Bezpečnost, doprava

Otázka č. 9 – Silné stránky 1 Společenské akce 27 2 Klidné prostředí 3 Hrad, historické jádro obce, místní historie 21 4 Poloha obce 20 5 Zeleň 6 Úklid, čísté prostředí 17 7 Občanské soužití, soudržnost komunity 16 8 Dobrá dopravní dostupnost MHD na Prahu i Brandýs 9 Otevřený, pracovitý úřad / vedení obce 15 10 Dopravní dostupnost obecně 11 Informovanost občanů (Jenštejnský občasník, sms zprávy) 12 Mateřská škola

Otázka č. 9 – Silné stránky 13 Pošta 6 14 Restaurace U Cafourků 5 15 Rodinné centrum Jenštejnský trpaslík Zázemí pro sport Rybník Lokální patriotismus Sport Domov seniorů Bezpečí

Otázka č. 10 – Slabé stránky Nedostatečný úklid v obci (nepoř. u popelnic) 20 souvisí s 6, 4, 2 2 Zanedbaný prostor JZD 17 3 Nedodržování rychlosti, agresivní jízda 15 4 Rozpory mezi lidmi 10 5 Úroveň a údržba dětských hřišť 6 Psí výkaly, neukázněnost pejskařů 7 Chybějící obchod 9 8 Špatný stav místních komunikací Absence zázemí pro sport Absence kulturního centra 11 Neukázněné parkování 12 Rozrůstání zástavby

Otázka č. 10 – Slabé stránky 13 Hluk (sekání trávy, řezání dříví) 6 14 Nedostatek zeleně 15 Málo sběrných míst na tříděný odpad 4 16 Absence ZŠ Špinavý rybník Mnoho imigrantů Hluk při akcích po 22. hodině na obecní louce Znečištění ovzduší z lokálních topenišť Nedostatečná občanská vybavenost

facebook.com/strednipolabi Děkuji za pozornost Barbora Roušarová rousarova@strednipolabi.cz +420 774 842 464 www.strednipolabi.cz facebook.com/strednipolabi