Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kraj Vysočina.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Plán města, významná místa města
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje.
Pojmenuj domácí zvířata
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
Kraj Vysočina Rozloha – km2 Počet obyvatel
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Najdi ve větách volně žijící zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, s pověstí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o původu názvu města Tišnova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Česká republika.
Anotace: ČR – Vysočina Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního listu.
Poznej volně žijící zvířata
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Najdi ve větách domácí zvířata
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace: ČR – Jihočeský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
Projekt Zveme vás do ČR – pohoří ……… Jméno. Třída datum Cestovní kancelář: …………………………… 1.
CESTUJEME PO ZÁPADNÍCH ČECHÁCH Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Zlínský kraj – opakování VY_32_Inovace_01KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
CO JE TO VESMÍR slovní druhy ohebné Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Kraj Vysočina.
ČESKO jména vlastní a obecná Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_17_Olomoucký_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 17 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
AnotaceObsahuje náměty činností k opakování jednotlivých zeměpisných oblastí ČR. Opakování lze realizovat formou prezentací v papírové či elektronické.
JAK VZNIKAJÍ NÁZVY Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
VÍTEJTE V MLADOŇOVICÍCH! Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
NAŠE KNIHA REKORDŮ /NEJ- z našeho kraje, státu, Evropy/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
KŘÍŽEM KRÁŽEM NAŠÍM SVĚTADÍLEM Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Po našich hradech a zámcích Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
TŘEBÍČSKO A JEHO PARAMETRY Autor : Mgr. Ivana Tesařová Datum:
Něco o Praze /souvětí a věta jednoduchá/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_16_Jihomoravský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 16 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_15_Vysočina
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
ČAS a POHYB /hravé činnosti s časem/
Za Jakubem Krčínem Autor: Ivana Tesařová
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
PODZIM A LIDOVÁ SLOVESNOST Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_33
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Pohoří ČR -Českomoravská.
Rozdělení obcí do kategorií
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_14_Pardubický_kraj
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_10_Karlovarský_kraj
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Výprava za kronikou Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_19_Zlínský_kraj
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová

Anotace Mini projekt. Obsahuje pracovní listy a návrhy činností k seznámení s regionálními zvláštnostmi Třebíčska. Autor Mgr. Ivana Tesařová Předmět Vlastivěda Očekávaný výstup Vyhledá typické regionální zvláštnosti přírody, osídlení, hospodářství a kultury, zprostředkuje ostatním zkušenosti a zajímavosti. Druh učebního materiálu Mini projekt Cílová skupina Žáci 5. ročníku Metodický postup Je součástí textu Datum 10. 6. 2013

POZNEJ SVŮJ REGION ŘEKY MĚSTA PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI PAMÁTKY PLÁNY NA VÝLETY http://www.obrazky.cz/media/4/4T_AvQ37aS9bvcngeeNbSqpcdDQbqS2WI9kLrChhlf4&width=341

PRÁCE S REGIONÁLNÍ MAPOU Soutěž: Kdo první najde … Město – řeku – kopec / Učitel hlásí zeměpisné názvy, žáci se rychle orientují na mapě./ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d8/Okres_trebic.PNG/250px-Okres_trebic.PNG http://www.trasovnik.cz/k_vysoc/trebic/tr_mapa.gif

MĚSTO ŘEKA NEJVYŠŠÍ KOPEC / V OKOLÍ / Třebíč Moravské Budějovice Jaroměřice Jemnice Náměšť Hrotovice Rouchovany

MINIPROJEKT: PLÁN NA VÝLET Úkol: Vylosujte si město nebo lokalitu a za domácí úkol připrav prezentaci nebo ručně na arch papíru následující tipy na výlety po našem regionu. V prezentaci by se měly objevit přírodní zajímavosti a památky, jízdní řád včetně přestupů a samozřejmě obrázky. Podle časových možností pak některý z výletů uskutečněte. Moje tipy na výlety ke zpracování: výše uvedená města, hora Mařenka, cesty po mlýnech a zříceninách na řekách Oslavě, Jihlavě, Rokytné a Želetavce.