Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Univerzita Karlova v Praze Studium v Itálii, Španělsku a Portugalsku 9. prosince 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Informační schůzka pro studenty Studijní pobyty ERASMUS+: Erasmus 2015/2016 Útvar pro zahraniční vztahy Rektorát JU Mgr. Věra Filipová.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY: ZÁMOŘÍ A RUSKO
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Zahraniční stáže- Evropské programy
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+ MUDr. Jana Dáňová, Ph.D. Mgr. Marika Bendová.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Informace Erasmus+ Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus+ v akademickém roce 2014/15 Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Erasmus+ student mobility
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Zahraniční studia Petra Nováková
Pracovní stáže
Erasmus 2010/11.
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
STUDIJNÍ POBYTY 2018/2019 Odbor zahraničních vztahů
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Transkript prezentace:

Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)

O mobilitě Mobilita financována z příspěvku MŠMT ČR na mezinárodní spolupráci Vyhlašuje se vždy na kalendářní rok  poskytnuté prostředky musí být vyúčtovány vždy na konci daného kalendářního roku  mobilita musí být realizována v období leden – prosinec daného roku

Podmínky výjezdu Student prezenční či kombinované formy studia, ukončený první rok studia na MENDELU (pobyt nutno dohodnout s fakultou) I pro studenty, kteří se již zúčastnili výměnného pobytu v rámci programu Erasmus+ nebo jiných programů mobilit Min. délka pobytu 3 měsíce pro studijní pobyt, 1 měsíc pro stáž Studium a stáž absolvované v zahraniční musí být uznány do studijního plánu studenta U pobytu nutné získat na zahraniční evropské instituci min.18 ECTS kreditů, na mimoevropské odstudovat nejméně 3 odborné předměty/za semestr, úspěšně absolvované (uznávání absolvovaných předmětů je vždy na domluvě s příslušnou fakultou); studenti doktorského studia možná práce na dizertaci, či dle potvrzení školitele – vždy po dohodě se svou fakultou U stáže dle podmínek fakulty, počet kreditů nutno stanovit předem

Postup výběrového řízení výběrové řízení (VŘ) probíhá vždy na daný kalendářní rok, vyhlašuje fakulta (informace na webových stránkách fakulty, na vývěsce a e-mailem), je možno oslovit náhradníky z VŔ na bilaterální smlouvy kritéria výběru: 1.studijní prospěch, 2. jazyková zkouška na úrovni B2, 3. motivace studenta ke studiu na dané univerzitě (motivační dopis) OMVI organizuje jazykovou zkoušku studentů, uznává Erasmus+ jazykovou zkoušku až 3 roky zpětně student odevzdává přihlášku (ke stažení na webu) na zahraniční oddělení své domovské fakulty, která podle dosažených výsledků nominuje a seřadí své kandidáty !!! úspěšně absolvované VŘ neznamená automatické přijetí studenta na žádanou univerzitu (počet míst je omezen) !!!

Přihlášení do VŘ Součástí přihlášky je: FORMULÁŘ PŘIHLÁŠKY s fotografií (ke stažení na webových stránkách) STRUKTUROVANÝ ŽIVOTOPIS v jazyce, ve kterém bude student studovat a v českém jazyce MOTIVAČNÍ DOPIS v jazyce, ve kterém bude student studovat a českém jazyce DOKLAD O STUDIJNÍCH VÝSLEDCÍCH v anglickém jazyce (“Transcript of records”) Výsledek jazykové zkoušky dodaný OMVI; u studentů doktorského studia nutno doložit souhlas školitele) Student smí podat až 3 přihlášky na různé univerzity, které musí být seřazené dle priorit studenta, u stáží doklad o předběžném souhlasu poskytovatele stáže

Výše stipendia vybraný student má nárok na stipendium ve výši 15 000,- Kč měsíčně na evropskou mobilitu; 20 tisíc Kč měsíčně na mimoevropskou mobilitu max. celková výše stipendia pro 1 studenta je 45 tisíc na evropskou mobilitu ; 60 tisíc Kč na mimoevropskou mobilitu  náklady přesahující tuto částku student hradí z vlastních zdrojů

Povinnosti před odjezdem Před uskutečněním pobytu je nutné předložit následující dokumenty: akceptační dopis hostitelské instituce (kopie dopisu) potvrzený Learning agreement zaplacené pojištění na dobu pobytu (kopie) Účastnická smlouva (ve dvou originálech) – podepisuje se na OMVI rektorátu

Povinnosti po ukončení pobytu Do 30 dnů po návratu z pobytu je nutné předložit: doklad vystavený zahraniční VŠ o délce pobytu studijní výkaz prokazující plnění studijního plánu a dosažené výsledky vyplněnou závěrečnou zprávu o studijním pobytu – viz webové stránky MENDELU

Informace o zahraničních univerzitách Webové stránky daných univerzit Závěrečné zprávy studentů – viz webové stránky MENDELU „Zahraniční dohody“