Volba povolání postřehy, postupy, doporučení…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

VÍTEJTE NA STRÁNCE VÝCHOVNÉHO PORADCE
Kariérové poradenství
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Konference Jihlava mluví o vzd ě lávání a Montessori pedagogice 2014 Montessori na 1. stupni ZŠ – zkušenosti z praxe.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Volba povolání postřehy, postupy, doporučení…
Firemní kultura - změna motivační strategie
Určeno rodičům Odkazy na informační zdroje VOLBA POVOLÁNÍ
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Ve zdravém těle, zdravý duch … a ten je jen ve zdravé škole!!!
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Závislost Zlín, 12. září 2011 Úvod Jazykový víkend, Zítková Zkušenosti s učením a výukou jazyků Integrovaná střední škola – Centrum odborné přípravy, Valašské.
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
IPS a rodičovská veřejnost
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Průřezová témata.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
(pro nástup ve škol. roce 2017/2018). JAK ŽÁKŮM POMŮŽE NAŠE ŠKOLA v rámci předmětu PRACOVNÍ ČINNOSTI témata: volba profesní orientace, zaměstnání, trh.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Svět techniky Ostrava a jeho přínos podpoře podnikavosti žáků
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Návrh podnikatelského plánu založení distribučního centra pro EU a svět pro výrobu tisknutelného světla na papír Jiří Plch.
Assessment centrum.
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Konference je financována Nadací Sirius
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Kariérové poradenství a podnikavost
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Volba povolání postřehy, postupy, doporučení… IPS informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání Žďár nad Sázavou Volba povolání postřehy, postupy, doporučení…

Vytvořené soubory důvod a podstata jejich sdělení Den v IPS Práce pro rodiče, práce s rodiči Poselství z IPS Volba povolání v obrazech (Synková) ------------ Volba povolání v týmu (Hábová) Jednotlivé techniky zaměřené především na propojení spolupráce rodičů, žáka, školy (Musilová, Kobylková, Dvořáková) Co propojuje všechny soubory? Dostat do AKTIVITY RODIČE, ŽÁKA, ŠKOLU

Soubor „Poselství z IPS“ Začátek IPS – 1995 Heslo: Ano, toto mě zajímá. První zlom – cca rok 2002 Heslo: Nikdo mě neslyší, potřebuji sdělit názor. Druhý zlom – cca rok 2010 Heslo: V tomto světě nemám prostor. Nevím, co po mně chcete a proč. Třetí zlom – cca rok 2013 Heslo: Potřebuji vysvětlení. Toto se mě opravdu týká? Ale raději NERUŠIT!

Co bylo typické pro jednotlivé etapy? Začátek IPS 1995 Hledání rovnováhy mezi mnou a povoláním 5 základních bodů Pracovní činnosti Pracovní prostředky Vlivy pracovního prostředí Zdravotní omezení Osobnostní předpoklady

1. zlom – 2002 Nikdo mě neslyší, potřebuji sdělit názor. Potřeba sdělování obav, pocitů, názorů ……

Cíl: Startujeme MOTIVACI !!! 2. zlom 2010 V tomto světě nemám prostor. Nevím, co po mně chcete a proč. 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika 75-41-M/01 Sociální činnost Sledovat, zda žák informacím rozumí, zda přijmul, že daná informace má pro něj význam! Cíl: Startujeme MOTIVACI !!!

3. zlom 2013 Potřebuji vysvětlení. Toto se mně opravdu týká 3. zlom 2013 Potřebuji vysvětlení. Toto se mně opravdu týká? Ale raději nerušit! Co žáky uvede do pozornosti Důraz na realitu: Realita se jich týká již dnes! Příběhy budoucích absolventů (např. skupinka cukrářů, kuchařů). Příběhy nezaměstnaných. Samostatné práce: Např. Hledání v informacích, orientace v informacích. Úvahy nad zadanou otázkou. Statistiky, práce s čísly….. aj.

Téma „Rodiče“ objevuje se téměř ve všech souborech Proč? Rodiče na IPS - „Práce pro rodiče, práce s rodiči“ „Volba povolání v týmu“ Hábová Samostatné techniky - Musilová, Kobylková, Dvořáková Poselství z IPS Cíl: propojit do spolupráce rodiče, žáka, školu

Volba povolání kreativně Soubor „Den v IPS“ Návrat hodnot Volba povolání kreativně Vznik malé IPS na každé ZŠ

Další vykročení IPS vůči ZŠ 5 center Další vykročení IPS vůči ZŠ Co je rozpracované! - Výběr ZŠ v regionu (v regionu 1 centrum) Předání tištěných infor. souborů o povoláních na vybrané ZŠ (povolání dle pracoviště) Plán na setkání zástupců 5ti center na podzim tohoto roku Nabídka akredit. vzděl. programu pro vyučující ZŠ - „Vedeme žáka k volbě povolání“

V I Z E Rozšíření základního materiálu na všechny ZŠ Doplňování základního materiálu skrze vlastní tvorbu žáků Dosažení cíle: Volba povolání kreativně Děkuji! Jaroslava Synková - IPS Žďár n/S