Pořadí pokrmů na jídelním lístku • Studené předkrmy • Polévky • Teplé předkrmy • Ryby • Drůbež • Zvěřina • Dětské pokrmy • Lehká a zdravotní jídla,dietní pokrmy • Speciality (dne, šéfa kuchyně, provozovny, oblasti, kraje, země, ...) • Hotové pokrmy • Pokrmy na objednávku • Zeleninové pokrmy (běžné, speciality) • Teplé přílohy, zeleniny, kompoty, saláty • Studené pokrmy (studené pečeně, drůbež, uzenářské výrobky, směs, • Sýry ( krémové, tvrdé, plísňové, dezertní ) • Teplé moučníky ( vařené, pečené, smažené ) • Studené moučníky ( zákusky, pudinky, krémy ) • Zmrzliny (poháry, bomby, speciality ) • Ovoce ( domácí, dovážené, ovocné saláty )
Zdroje: BROWN, Graham; HEPNEROVÁ, Karon. Příručka pro číšníky. Praha: Grada, 1996, ISBN 8071693464.