Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
ÚVOD DO VÝCHOVY MIMO VYUČOVÁNÍ
Vysoké mýto.
Služby -ekonomická činnost člověka, která poskytuje užitek -ve vyspělých zemích až 55% zaměstnaných.
Režim dne.
Školení Maxov 9.9. – „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
VY_32_INOVACE_VkZ.8.15-Látky poškozující zdraví název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví -
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
Občanská výchova 9. ročník
Autor: Mgr. Helena Koždoňová
Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
Jídlo a chuť VY_32_INOVACE_Čp z 1
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_406.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Jak se peče chleba Lenka Hůnová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2.
HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
CO POTŘEBUJE FOTBALISTA Bc. Tereza Michalcová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Státní rozpočet a daně Občanský výchova 9. ročník.
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Jak se peče chleba IV. Lenka Hůnová. Výrobky z mouky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak se peče chleba III. Lenka Hůnová. Co potřebuji k pečení Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jsem chlapec – čím budu? DŮLEŽITÁ POVOLÁNÍ. Kdo jsem? – co ke své práci potřebuji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním.
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Peklo x ráj POZNÁVÁNÍ PRAVIDEL SPOLEČENSKÉHO SOUŽITÍ, POROZUMĚNÍ ZÁKLADNÍM PROJEVŮM NEVERBÁLNÍ KOMUNIKACE OBVYKLÝM V TOMTO PROSTŘEDÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tematický okruh: VESMÍR Název učiva: JAK SE MĚNÍ MĚSÍC
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Tematický okruh: NEJSTARŠÍ CIVILIZACE - STAROVĚK Název učiva: EGYPT
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 6: Kde je?
Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Krajina kolem nás START: Hraniční přechod Hartava-Hrádek nad Nisou 21
Jak se chovat v divadle Radka Knotková 1.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
POSLOUPNOST OBLÉKÁNÍ od spodků ke svrškům….
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Maminka vaří.
Přiřaď vitamíny Zdraví.
Dopravní prostředky.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
STÁTNÍ SYMBOLY ČR VY_32_INOVACE_F20
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Jak se upravit do divadla
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
TRADICE A SVÁTKY.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
POSTUP PŘI ČIŠTĚNÍ ZUBŮ
Transkript prezentace:

Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana Název učiva: Režim dne, volný čas Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Název projektu: Všichni máme stejnou cestu, registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/01.0007 1

Dobře zvolený rytmus spravedlivě rozděluje den na: 8 hodin práce 8 hodin volný čas 24 hodin 8 hodin spánku

Práce Vyučování ve škole Domácí příprava na vyučování, psaní úkolů Rodiče – zaměstnání (profese)

Spánek Je pro naše tělo nepostradatelný. Spíme nejméně 8 hodin denně. Dítě potřebuje více spánku v porovnání s dospělými. Novorozenci prospí většinou celý den ( budí se jen na jídlo).

Zdravý spánek V klidném prostředí Větraná (nepřetopená) místnost Uklidnění před spánkem Pravidelně uléhat ke spánku Volný oděv (vhodné pyžamo) Jít do postele přiměřeně unavený Před spaním se nepřejídat

Volný čas Volný čas neznamená nic nedělání. Správně využitý volný čas je takový, který věnujeme sportu, zábavě a našim zálibám neboli koníčkům. Pro někoho je volný čas nuda, druhému se ho nedostává.

Zájmy

KULTURA Mnoho možností využití volného času nám poskytují různé druhy umění: hudba – koncerty divadlo balet galerie muzea historické památky – hrady, zámky kino

Nesprávně strávený volný čas Trávit čas ve společnosti alkoholu, drog nebo cigaret!!! Nikdy nehledej zábavu v rozbíjení nebo ničení věcí!!! (vandalismus)

1………………….. 2………………….. 3………………….. Co rád(a) děláš ve volném čase? Napiš 3 příklady: 1………………….. 2………………….. 3…………………..